De Nederlandse beautyjournalisten hebben geoordeeld!

27:40 - 16:36
luistertijd 27:40 - leestijd 16:36

Vanavond zijn tijdens een feestelijke uitreiking in het Amsterdamse Okura hotel de winnaars van de Beauty Astir Awards 2013 bekend gemaakt: de meest prestigieuze beautyprijzen die jaarlijks worden uitgereikt door leden van de Vereniging van Cosmeticajournalisten in ons land. Bekijk hieronder de volledige lijst aan winnaars.

Let op: op de foto’s zijn alleen de producten afgebeeld die de eerste prijs hebben gewonnen, dus niet de producten voor de tweede en derde prijs.

MASSMARKET

Best Skincare

1. Garnier Perfect Blur 5sec: “Garnier begrijpt heel goed dat je er met een ‘fotofilter’ mooier uit kan zien en stopte er daarom één in een tube. Dit is ook echt een nieuwe ontwikkeling op huidgebied, hybride producten tussen make-up en verzorging in, in dit geval met een ‘blur effect’: alle lijntjes en oneffenheden vervagen direct. In luttele seconden zie je meteen een verbeterde versie van jezelf.”

2. Vichy Idéalia Life Serum: “Wat een fantastisch allround serum! Je hebt er maar een paar druppels van nodig en grove poriën lijken onmiddellijk minder zichtbaar. Dankzij de subtiele parelmoerglans ziet je teint er ook direct beter uit. Na een paar weken gebruik is de huidtextuur ook werkelijk meer verfijnd, plus minder grauw en vaal. Met recht, voor een ideale huid.”

3. RoC Retin-Ox Correxion: “Het is inmiddels alom bekend dat retinol één van de weinige werkstoffen is die daadwerkelijk de aanwezigheid van lijntjes vermindert – en dankzij deze slimme combinatie van RoC met hyaluronzuur, ook zo’n wetenschappelijk bewezen huidverbeteraar, zie je je huidbeeld echt week na week verbeteren: het oppervlak wordt gladder en rimpels zijn minder ‘aanwezig’.”

Best Fragrance Women

1. HEMA Today I feel… : “HEMA doet ’t ineens zó goed op beautygebied! Eerst al de opening van een waanzinnige beautystore in Amsterdam, waar je hebberig wordt van het gigantische make-up assortiment. En nu zijn er ook nog mooie geuren bij gekomen. Knap hoe HEMA ook haar succesformule (betaalbare kwaliteit & herkenbaar design) weet door te vertalen naar deze Hema parfumcollectie. Ze zijn zeker ook anders dan een doorsnee budgetgeur. Leuke namen, frisse flesjes, fijne prijsjes – en je kiest niet op geur, maar op gevoel.”

2. Katy Perry Killer Queen: “Eindelijk weer eens een geur die echt goed past bij de celebrity – want daar schort het nogal eens aan. Katy Perry is stoer, krachtig maar ook heel vrouwelijk en elegant. En dat is deze geur precies ook. Bloemig en sensueel en hij blijft opvallend lang goed ruiken. Alles klopt perfect – van de geur tot de flacon tot de campagnes. Een blijvertje. ”

3. 4711 NOUVEAU Cologne: “Applaus voor de perfect getimede comeback van deze iconische cologne in een mooi, moderner nieuw jasje.  Wat je voorheen misschien nog even aan je oma deed denken, is nu een moderne, ‘cult’ geur geworden. Tip van één van de leden: ik gebruik ‘m vaak als oppepper!”

Best Make-up

1. essence gel nails at home: “Gellak was dé nagellaktrend van 2013: en nu is de professionele gel-manicure ook toegankelijk voor elke portemonnee. essence haakt niet alleen in op de trend maar heeft ook echt gelet op het gebruiksgemak. Het is een compact apparaat, prettige verzorgingsproducten en het peel-off systeem zorgt dat je het makkelijk kunt verwijderen. Bijzonder handig: het is te combineren met reguliere nagellak. Conclusie: een hoog salongehalte en prima prijs/kwaliteit!”

2. L’Oréal Paris Nude Magique CC Cream: “Deze CC covert werkelijk met een paar druppels direct roodheid, voelt heerlijk luchtig en is door de hygiënische tube handig mee te nemen voor snelle touch-ups onderweg. Eén van de leden vertelt: ‘zelfs een foundation liefhebber als ik was na het eerste gebruik overtuigd. Deze CC cream heeft écht elk kleurverschil (in mijn geval roodheid) op zonder dat je het ziet of voelt zitten. Ik heb al een tweede tube aangeschaft.”

3. Max Factor Clump Defy Volumising Mascara: “Wie het geheim wil weten voor waanzinnig mooie, perfect gesepareerde en toch volle wimpers: dit is ‘m. Dit is ook zo’n type mascara die je direct een intense ‘eye-do’ geeft, zonder dat je verder veel make-up nodig hebt. Je kunt ‘m inderdaad, zoals beloofd, laag over laag aanbrengen zonder klonterige haartjes te krijgen – zelfs met uren ertussen, blijft hij alsnog mooi.”

Best Body

1. Vaseline Spray & Go: “Wat een time saver, een prettige bodylotion, en wat een slimme vondst. In een tijd dat we het allemaal ‘druk druk druk’ hebben, is dit echt zo’n beautyuitvinding waar behoefte aan is. De Nederlandse vrouw schijnt sowieso best slordig te zijn in het aanbrengen van bodylotion, maar met dit ’turbo-product’ mag dat geen excuus meer zijn. Ook complimenten voor de leuke, slim bedachte naam: het is inderdaad echt even sprayen en gaan.”

2. The Body Shop Honeymania: “Mooie, uitgebreide body-lijn met stuk voor stuk fijne bodyproducten met een zacht zoete geur om vrolijk van te worden! Wat zeker ook gezegd moet worden: wat een leuke en informatieve perspresentatie, met o.a een imker en honingproeverij – dit was het komen meer dan waard.”

3. Dr. Organic Moroccan Argan Oil: “Oordeel van de vakjury: “Betaalbare verwennerij voor de huid. Dankzij de hoge concentratie natuurlijke oliën en vitamine E verzorgen en hydrateren alle producten uit deze lijn de huid intensief. Als je de producten combineert (bijvoorbeeld de zalige Body Wash met de Skin Lotion of de Body Soufflé) voelt de huid de hele dag zacht en soepel aan. De geur versterkt het verwen-effect!”

Best Hair

1. L’Oréal Paris Elvive Full Fibre: “We snakken met ons Hollandse fijne haar nu eenmaal naar vollere en dikkere lokken zonder dat het stug aanvoelt. Er zijn dan ook al héél veel producten om je haar meer volume te geven, maar de formule van Full Fiber doet dat echt op een vernieuwende manier – door je haar werkelijk van binnenuit op langere termijn blijvend voller te maken. Het molecuul Filloxane is een unieke vondst van L’Oréal – dat vloeibaar in je haar binnendringt en vervolgens zorgt dat je haardiameter opzwelt. Een slimme ‘link’ naar de skincare hype rond fillers.”

2. Vellvé Sleep In Rollers: “Verrassend nieuws: haarrollers die je nachtrust niet verstoren maar wel zorgen dat je wakker wordt met een waanzinnige volumineuze hairdo! Ook geschikt voor kinderen, zo schrijft één van de leden: ‘er was eens een meisje van 7 met heel steil haar. Zij droomde van krullen, veel en vol. Op een dag kwam haar moeder thuis met Vellvé rollers. De volgende ochtend kon het meisje haar ogen niet geloven: ze had prachtige krullen – en ook nog eens lekker geslapen!’”

3. Weleda Haver Herstellend Haarmasker: “Goede extra verzorging voor je haar op basis van biologisch geteeld haver; rijk en romig. Je merkt meteen dat het ‘iets’ voor je beschadigde haar doet. Van Weleda weet je ook dat het met de prijs-kwaliteitverhouding altijd goed zit. Ook wel eens een vermelding waard: zij telen al sinds 1930 op biologisch dynamische wijze geneeskrachtige planten in eigen kruidentuinen.”

Best Men

1. Braun °CoolTec: “Tussen alle baardstylers door verscheen in 2013 ook een scheerapparaat dat écht iets nieuws toevoegt aan het bestaande assortiment; deze voorkomt het ontstaan van hitte tijdens het scheren. Want hitte blijkt zowel letterlijk als figuurlijk de belangrijkste bron van irritatie voor mannen die zich elektrisch scheren. Echt een aanwinst, zeker voor mannen met een gevoelige huid. En dat zijn er straks – als beard mania ten einde komt – ongetwijfeld een hoop!”

2. Nivea MEN Active Age: “Mannen geloven ook steeds meer in anti-aging. En nu Nivea dit op een no-nonsense manier aanpakt, is de stap naar een eigen pot ‘ouderdomscrème’ voor hem gezet. Laagdrempelige, doelgerichte skincare, en betrouwbare degelijkheid dat zeer goed over de brug komt in resultaat; zachte en frisse huid. Ook slim om een product tegen huidveroudering ‘Active Age’ te noemen – voor kerels ongetwijfeld veel duidelijkere taal dan het vrouwelijke ‘anti-age’.”

3. Ahava Soothing After Shave Moisturizer: “Thumbs up voor Ahava, dat de laatste tijd opvallend goed bezig is in skincare ontwikkelingen, en zeker ook voor de kritische mannen. Hulde voor deze formule, met ingrediënten als aloë vera en calendula voor een snelle genezing van scheerwondjes. De textuur voelt prettig aan, zo oordelen veel mannen van de BeautypersNL-leden, en verzacht de huid razendsnel na het scheren.”

Best Beauty Discovery

1. Vichy LiftActiv serum 10 eyes & lashes: “Kijk, hier zaten wij als kritische beautypers precies op te wachten: een heus oogserum voor de oogcontour dat en passant ook nog de wimperhaartjes verzorgt. Het serum hydrateert, waardoor fijne lijntjes onder je ogen aanzienlijk vervagen, én het verzorgt ondertussen ook de wimpers waardoor die sterker worden en minder snel uitvallen. Echt een geweldige 2-in-1 uitvinding.”

2. GLAMGLOW Brightmud Eye Treatment: “Oordeel vakjury: Als er een skinsave masker in een badkamer niet mag ontbreken, is het deze wel. Een stralende, egale en gladde huid rond de ogen komt er voor terug. Halleluja! En het hoeft geen kwartier in te werken, je brengt het aan tijdens het tandenpoetsen en na drie minuten haal je het weg. En dan…het lijkt wel of er een onzichtbare strakmakende pleister achterblijft.

3. Vaseline Spray & Go: “Wat een time saver, een prettige bodylotion, en wat een slimme vondst. In een tijd dat we het allemaal ‘druk druk druk’ hebben, is dit echt zo’n beautyuitvinding waar behoefte aan is. De Nederlandse vrouw schijnt sowieso best slordig te zijn in het aanbrengen van bodylotion, maar met dit ’turbo-product’ mag dat geen excuus meer zijn. Ook complimenten voor de leuke, slim bedachte naam: het is inderdaad echt even sprayen en gaan.”

LUXE

Best Skincare

1. Philips VisaPure: “Als er zoveel geweldige skincareproducten worden ontwikkeld, is het voor al die cosmeticamerken ook fijn als hun hoogwaardige werkstoffen optimaal door de huid worden opgenomen. We vinden het dan ook een fantastische ontwikkeling dat er merken zijn, zoals Philips, die speciale gezicht reinigingsapparaten ontwikkelen voor thuisgebruik, die geïnspireerd zijn op technieken van professionele salonbehandelingen. Het stimuleert de consument ook om haar gezicht beter te reinigen, iets wat door de Nederlandse vrouw nog wel eens onderschat wordt.”

2. Collistar Pure Actives: “Optimale concentraties in hun zuiverste vorm. Dit is beauty op maat, een grote nieuwe trend in huidverzorging. Alle drie doen ze ook stuk voor stuk precies wat ze beloven. Plus: voelt heerlijk op de huid, en is zuinig in gebruik. Collistar laat met Pure Actives ook zien dat je met de focus op slechts één (of enkele) ingrediënt(en) kunt voldoen aan de diverse behoeftes van de veeleisende consument.”

3. Sisley Botanical D-Tox: “Power to the plants! Knap van Sisley, om telkens weer hoogwaardige anti-aging complexen op basis van plantaardige werkstoffen te ontwikkelen. Je brengt dit kuurproduct weliswaar aan als elke andere nachtverzorging, maar het rendement is veel groter. Al na een paar nachten oogt je huid meer ontspannen en gladder, en voelt ze een stuk zachter. Je huid krijgt zichtbaar een boost, en blijft de hele dag stralen. Ook prettig: de snel intrekkende textuur en de hygiënische, luchtdichte pompflacon.”

Best Fragrance Women

1. Tom Ford Private Blend :“Unisex niche-geuren met een exclusieve, persoonlijke flair voldoen enorm aan de behoefte van mensen om op welke manier dan ook boven de massa uit te stijgen. Tom Ford verstaat als geen ander de kunst om dat op een stylish en sexy wijze te doen. Deze haute couture parfums steken, met de waanzinnige en gedurfde composities die ook onderling te mixen zijn, echt boven het gros uit.”

2. Chloé SeeByChloé: “Bovenal een heerlijke parfum, bloemig, jeugdig (één van de leden: het doet me denken aan iemand die zorgeloos en vrolijk in het leven staat) en toch ook zwoel. Elke nieuwkomer van Chloé heeft direct de potentie om een klassieker te worden. Plus, hulde voor het originele Paint a Scent concept: een kleinere flacon, met lief prijsje, om met een kwastje je parfum aan te brengen.”

3. Michael Kors Sporty, Sexy, Glam Fragrance Collection: “Wow – deze collectie straalt von kopf biss fuss echt volop ‘jet-set’ uit. Alledrie de geuren zijn heerlijk, maar we vinden het vooral ook een vernieuwend concept dat de link gelegd wordt tussen een bepaalde make-uplook en type vrouw, en een specifieke geurbeleving. Je matcht je lipstick bij je parfum, en de ene dag ga je voor sexy, het volgende moment voor sporty en  over een tijdje past glam meer bij je. Er is keuze, en daar houden we van. Plus: alle producten van deze lijn, ook de bijbehorende bodyproducten, zijn sowieso een pláátje om naar te kijken.”

Best Make-up

1. Dior Manicure Abricot collectie: “Als een cultproduct na 50 jaar nog steeds een groot succes is, zegt dat al genoeg. Nu is er zelfs een hele collectie op de Crème Abricot nagelformule geïnspireerd. Een zeer welkome aanvulling op het huidige nagelverzorging aanbod. In deze tijd – waar we er op los lakken met felle kleuren – snakken je nagels naar krachtige nagelverzorging. Van de crème tot de topcoats, nagelriemolie en remover: met deze chique collectie trakteer je je nagels op een echte ‘rehab’.”

2. Chanel Les Beiges: “Hij brengt luchtig aan, maar is toch natuurlijk dekkend. En deze compact poeder is ook nog eens verzorgend en heeft een zonbescherming! De uitstraling van de verpakking sluit naadloos aan op het product zelf: eenvoud en luxe, zoals je van Chanel gewend bent. De collectie schijnt wereldwijd ook een gigantisch verkoopsucces te zijn –  en dat begrijpen we volledig!”

3. Ellis Faas Hot Lips: “Je kunt het uiteraard aan niemand beter dan Ellis Faas overlaten om met een nieuw lipproduct te komen die aan alle wensen voldoet: super intense kleur, semi-matte finish, fijne applicator, veel mooie tinten, niet uitdrogend en in een super stylish verpakking. We vinden het vooral een grote vondst dat de kleur langhoudend is, maar je lippen absoluut niet een droge uitstraling krijgen.”

Best Body

1. Collistar Magica BB for the Body: “We juichen het ten eerste toe dat Collistar super slim inspeelt op de BB trend uit gezichtsverzorging, door de eerste BB voor het lichaam te ontwikkelen. De bodycrème trekt snel in, ruikt heerlijk en geeft je huid net dat beetje extra glans. De textuur steekt ook met kop en schouders boven de bulk bodyformules uit; deze laat zich goed verdelen over je lichaam, ergo: geen plakkerige toestanden. Maar vooral geliefd voor de benen, met als gevolg dat hij door meerdere leden zelfs ‘een ‘smeerbare panty’ wordt genoemd.”

2. Lancaster Sun Tan Preparers: “Knap dat Lancaster, die zichzelf terecht al jaren dé zonexpert noemt, deze reputatie ook goed in stand weten te houden en nu opnieuw weer super innovatieve zonproducten heeft ontwikkeld. Een extra stap om de huid op alle fronten de beste zonverzorging te bieden. Want de juiste voorbereiding is evengoed heel belangrijk om de huid zo min mogelijk te belasten. En ze stimuleren je huid sneller melanine aan te maken dus je bruint makkelijker (waardoor je weer minder lang hoeft te zonnen). Zo is de cirkel weer rond.”

3. La Mer Soleil de la Mer Face and Body Gradual Tan: “Absoluut één van de beste natural bronzers van het jaar! De emulsie smeert goed uit, is zeker ook niet te zwaar of te vettig en je huid kleur werkelijk heel geleidelijk bruiner, zonder strepen of vlekken met een stralende gouden gloed. Ook ontzettend belangrijk: hij ruikt heerlijk – de typische selftan-geur is gelukkig nergens te bekennen.”

Best Hair

1. L’Anza Keratin Healing Oil collectie: “Oordeel van de vakjury: “Of het nu de keratine is, of de combinatie met de plantaardige oliën: het feit is dat zelfs extreem droog en beschadigd haar meteen enorm opknapt van deze producten. Een van de leden zegt ook ‘mijn haar was zelden zo glad, glanzend en zacht’. En dit haarmerk ‘knows hair’, zo bleek ook heel duidelijk uit de perspresentatie: we weten nu dat droog haar meer behoefte heeft aan keratine dan vocht, en dat alleen moleculen met een minimum gewicht de haarschacht binnen kunnen dringen. Wij zeggen: gebruiken is geloven.”

2. Moroccanoil Clarifying Shampoo: “Eindelijk een sterk reinigende shampoo die je haar ook mooi laat glanzen. Zeker een aanrader als je niet elke dag je haar wast. Daarna föhnen en in model brengen en je kunt er weer een paar dagen tegenaan. Daarbij reinigt het haar en hoofdhuid zonder het haar te strippen van essentieel vocht. Je hoeft gelukkig ook niet bang te zijn dat het je net geverfde kleur aantast. Extra bonus: het is het perfecte product waarmee je in de zomer chloor uit je lokken kunt wassen.

3. Alterna Caviar CC Cream: “Er waren nog maar net CC’s voor je huid of Alterna had er al eentje voor je haar ontwikkeld. De crème werkt ook precies zoals een CC voor je huid: je haartint knapt ervan op. Verhelderend, maar ook warm en natuurlijk. Slim om de trend van BB en CC in een haarproduct te verwerken. Zo kun je tenminste ook de omlijsting van je gezicht nog meer perfectioneren voor een volmaakt totaalplaatje: stralende huid, stralend haar.”

Best Men

1. Bottega Veneta Pour Homme: “Je start met een wandeling door naaldhout om uiteindelijk bij peper en patchouli te komen. Deze eerste mannengeur van het Italiaanse leerhuis bevat minder leer dan je zou verwachten en is ook niet zo over the top ‘Italiaans’ aanwezig – eerder subtiel en chic. Het gevoel van niche, maar toch ook heel toegankelijk. Echt een mannenparfum voor de boardroom, zoals één van de leden oppert. Ook complimenten voor de fraaie, neo-minimalistische flacon. Unaniem oordeel: zo moeten alle mannen ruiken.”

2. Dior Homme Cologne: “Dat een cologne ook een signature parfum kan worden voor een moderne, jonge, en stijlvolle stoere man (à la Robert Pattinson) heeft Dior met deze nieuwe aanvulling in de Homme collectie maar weer eens bewezen. Een heerlijke geur waar je, ook als vrouw, graag je neus aan ophaalt.”

3. Paco Rabanne Invictus: “Paco Rabanne noemt het zelf een ‘orgastisch geurakkoord’. Zo ver zouden we niet willen gaan, maar Invictus is wel overweldigend verfrissend met een zwoele kruidige ondertoon. Sexy en stoer, een onweerstaanbare combinatie. ‘Zo heb ik het liefst dat mijn man ruikt’, aldus één van de leden.”

Best Beauty Discovery

1. GladSkin skincare: “GladSkin heeft ontdekt dat huidaandoeningen zoals eczeem, acne en rosacea veroorzaakt worden door een aantal bacteriën. En ze weten ook hoe die boosdoeners aangepakt moeten worden, zonder je gezonde huidflora om zeep te helpen. Duidelijk ontwikkeld door knappe koppen met een biochemische achtergrond. En als je alles al hebt geprobeerd, dan bieden de doelgerichte formules van Gladskin echt een oplossing. Pure, intelligente skincare, zonder poeha en onnodige hulpstoffen, die gewoon doet wat het moet doen.”

2. M2 Lashes Eyelash Activating Serum: “In één woord: wow! Dit is eindelijk een wimperserum dat je wimpers werkelijk uit dromenland wekt – want dat je écht langere en vollere wimpers krijgt van een product is in veel gevallen nauwelijks meetbaar, of duidelijk zichtbaar. Dit product is kostbaar, maar het wérkt tenminste wél! Plus: je hoeft niet weken te wachten, want na een paar keer gebruik zie je al resultaat.”

3. Estée Lauder Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II: “Het vernieuwde complex doet wat het belooft: terwijl jij lekker slaapt, herstelt de huid zodat je met een uitgeruste, niet droge huid  wakker wordt. Het bestaat al sinds 1982 en is het best verkochte product in zijn soort. En dat is niet voor niets. It really works! Het blijft daarnaast de nummer één ‘mengformule’: je foundation wordt mooier met een druppel ANR, je zelfbruiner smeert met een paar druppels beter uit op je benen en het tilt in de zomer je aftersun naar een hoger plan.”

Best Niche

1. Kiehl’s Super Multi-Corrective Cream: “Kiehl’s heeft zichzelf weer overtroffen. Deze volle, luxueus aanvoelende crème doet wat ze belooft met een no-nonsens goed resultaat. Precies waar de Nederlandse vrouw van houdt, vooral in de herfst en winter (denk: rode wangen op de fiets, droge schilfers rond de neus). En dan de grote plus: de huid voelt glad en stevig aan want de crème werkt ook nog eens aan het verminderen van lijntjes en rimpels.”

2. Uncover Suncover Suncare SPF 30: “Met Stichting Sun Wiser wil Jetske Ultee Nederlanders veiliger laten zonnen. Aan haar bevlogenheid zal het zeker niet liggen, en alle producten die zij ontwikkeld zijn gewoonweg heel goed. Suncover smeert lekker weg, heeft veilige zonnefilters én niacinamide om de huid tegen schadelijke Uv-straling te beschermen. De luchtige formule is geschikt voor gezicht én lichaam, en ruikt nog aangenaam ook. Verder: je weet dat de opbrengst naar een goed doel gaat en dat betekent: met een extra goed gevoel veilig zonnen.”

3. Dries van Noten par Frederic Malle: “Geweldig concept: een inspirerend duo dat samen een mooi nieuw parfum ontwikkeld, waarvan wij zeggen: missie geslaagd! Want als Dries van Noten met een geur komt kun je er blind op varen dat-ie lekker ruikt. Als Frederic Malle zijn neus daar ook nog eens in steekt dan weet je zeker: ik heb er een lijfgeur bij. Echt een eigenzinnig parfum, ingetogen, opvallend onopvallend, eenvoudig maar zeer stijlvol, ofwel precies datgene waarmee je Dries van Noten associeert.”

Best Salon Brand Product

1. Redken Diamond Oil: “Hè, hè, eindelijk ook weer eens een haarolie die dus wel voor dik haar is bedoeld – al is-ie ook prima geschikt voor dun, fijn haar. De druppelteller is heel handig in gebruik, de fles is prachtig en misstaat niet op je toilettafel en geeft het ultieme luxe gevoel. De geconcentreerde mix van oliën geeft je haar precies genoeg glans, is heel verzorgend en herstellend uiteraard. Kortom, een mooie toevoeging aan alle overige Redken producten die in de haarsalons verkrijgbaar zijn.”

2. hannah Opulence Serum: “Hannah is al jaren één van de meest succesvolle salonmerken in Nederland: ze doen aan slimme marketing, het team toont altijd een tomeloze inzet en bestaat uit waanzinnig goede huidcoaches. En uiteraard, al hun skincare is goed geformuleerd, compleet en up to date. Zoals nu ook het Opulence serum, met een krachtig verhelderende vitamine C concentratie van wel 20% die stabiel is en niet vervliegt. Na de succesvolle Touch of Silk is dit product sowieso een prachtige aanvulling om de huid egaler, helderder en steviger te maken. Als duo onafscheidelijk.”

3. Neoderma Moist & Lift Wrinkle Corrector Serum: “Dit vernieuwde serum is een handige tool in de strijd tegen plaatselijke rimpelvorming. Want soms wil je gewoon alleen die fronsrimpel tussen je wenkbrauwen aanpakken of de lijnen van je neus naar je mond. Met een net wat sterkere concentratie aan werkstoffen én een slimme roller bereik je al die plekken die wat extra anti-aging aandacht nodig hebben.”

Best Eco Product

1. dr. Hauschka Douchecrèmes: “Wie nog steeds niet gelooft dat etherische oliën met hun geur de psyche beïnvloeden, moet zeker eens deze douchecrèmes proberen. Sowieso een geruststelling om te douchen zonder dat wat in het afvoerputje verdwijnt schadelijk is voor het ecosysteem. De natuurlijke, verzorgende oliën in deze producten voeden je huid zo intens, dat insmeren met een bodylotion eigenlijk overbodig wordt. Groen doen tijdens het douchen was nog nooit zo aangenaam. Plus: dat dr. Hauschka zich al om eco bekommerde lang voordat het een commerciële trend werd – is eigenlijk al reden genoeg voor een award!”

2. Thierry Mugler Quadruple Source: “Recyclen begint aan de bron en dat heeft Thierry Mugler maar al te goed begrepen. Het parfum-navulstation The Source is afgelopen jaar uitgebreid naar Quadruple Source met vier geuren in plaats van twee (Angel edp en edt, Alien edp en Womanity edp). En dat is zowel beter voor het milieu als voor je portemonnee. Een top idee dus, en eigenlijk zo voor de hand liggend. Reken maar uit wat dat scheelt in de afvalberg! Dus we hopen zeker dat het andere parfummerken ook inspireert.”

3. Mádara Daily Defence cream: “We zijn als beautypers al behoorlijk in de ban geraakt van alle BB’s en CC’s, en nu is er ook nog eens een mooi ecomerk dat één van de eerste DD’s brengt. Deze super beschermende en snel herstellende SOS crème van Mádara is echt een must have in ons onrustige, grillige Hollandse klimaat – en dito weerslag op de huid. De geur is ook verslavend lekker. Kortom: het tubetje om altijd bij je te hebben.”

BEST BEAUTY STYLE 2013

Daphne Deckers

“Daphne, wat een vakvrouw, met een stralende ‘forty-something’ look – die ze al jaren perfect in stand weet te houden. Ze draait immers al wat jaartjes mee: op jonge leeftijd als topmodel en nu mag ze zich met recht een echte allrounder noemen: model, actrice, presentator, columniste, bestseller auteur, moeder van twee prachtige kinderen, de vrouw van een beroemd topsporter – en dan weet ze in haar drukke leven ook nog haar beautystyle te bewaken.

No-nonsens maar zeker op en top glamourous – we weten allemaal nog hoe perfect gestyled zij er tijdens de kroning van Koning Willem Alexander uitzag. Ze is een natural beauty maar weet ook goed hoe ze met make-up haar sterke features kan benadrukken. Altijd mooi haar, altijd die stralende lach, altijd perfect in shape zonder te dun te zijn. We bewonderen dat ze er altijd verzorgd uitziet met een mooie tint blond, niet te gekunsteld of ‘strakgetrokken’. En dat we niet de enigen zijn die er zo over denken, bewijst het feit dat Beau Monde haar afgelopen jaar uitriep tot Meest Stijlvolle vrouw. Aldus het juryrapport.

Lees ook