Serums zijn populair, en naar wij geloven, ook steeds vaker terecht.

05:45 - 03:27
luistertijd 05:45 - leestijd 03:27

Serums zijn populair, en naar wij geloven, ook steeds vaker terecht. Als je graag alle belangrijke anti-aging stoffen uit een serum voor je huid wilt hebben, kun je beter voor een serum kiezen dan voor een dagcrème waaraan ook een spf is gekoppeld. Recentelijk hoorde BeautyJournaal’s Monique in Parijs dat het formuleren van anti-agingcrèmes met een spf vaak water bij de wijn doen is. Het is niet eenvoudig om een spf stabiel werkend in een crème te stoppen waarin ook nog de (andere) anti-aging stoffen hun activiteit moeten behouden. Meestal gaat de verwerking van een spf ten koste van de werking van die andere stoffen, of vice versa. Dus? Serums…als aanvulling! Ofwel…werk in laagjes.

Meer Rhamnose bij Vichy

Vichy vult zijn eerder dit jaar gelanceerde Liftactiv Derm Source lijn aan met een nieuw serum: Liftactiv Serum 10. Evenals bij de dag- en de nachtcrème uit deze lijn, is ook hier Rhamnose het belangrijkste ingrediënt. Het serum bevat 10% Rhamnose, wat twee keer zo veel is als in de crèmes.  Rhamnose is een suiker die afkomstig is van de zilverberk, die door Vichy werd geëxtraheerd door middel van een hydrolyseproces. De molecuul die hier het resultaat van is, is volgens Vichy een krachtige anti-aging stof. Met dit stofje richt Vichy zich op de papillaire dermis, de huidlaag waarin zich de papillaire fibroblasten bevinden, stimuleren en zo de gehele huid aanpakken. Rhamnose heeft daarnaast een kalmerende werking, en wordt goed verdragen door een gevoelige huid. Lees ook nog dit verhaal over Vichy en Rhamnose.

Behalve Rhamnose bevat het serum ceramiden, die er voor moeten zorgen dat de werkzame stoffen goed worden getransporteerd, en hyaluronzuur voor extra hydratatie. Uiteraard zit er ook thermaal bronwater in – 5% in dit geval.  Een zelftest van onder 52 vrouwen wees uit dat 92% meteen na het aanbrengen merkte dat de huid zachter was, zo meldt het persbericht. Tevens werdt melding gemaakt van een soepelere (85%) en stralendere (71%) huid en kleinere poriën (77%). Na een maand melden de dames een afname van rimpels met gemiddeld zo’n 20%. Vichy advsieert om ’t serum naast de 2 crèsm uit de Liftactiv Derm Source lijn te gebruiken.  Het serum kost € 35,95 voor 30 ml.

Esthederm set tegen vrije radicalen

Esthederm lanceerde vorige maand E.V.E. Essential Vital Elements, een serum in gelvorm. Het serum is afzonderlijk te koop, maar ook als onderdeel van een set van drie producten, die samen de veroudering van de huid moeten aanpakken. E.V.E. richt zich op de vitale functies van de huidcellen en voorziet die van voedingsstoffen die nodig zijn voor het regeneratieproces. Daartoe bevat het serum meer dan 50 niet nader genoemde huideigen ingrediënten (tsja…), en daarnaast het bekende hyaluronzuur, aldus de persinformatie.

Behalve het E.V.E. serum bevat de set ook UV In Cellium, een spray die de huid tegen vrije radicalen moet beschermen. Daartoe bevat de spray een enzym dat de huid aanzet tot het neutraliseren van vrije radicalen. Je spuit de spray over je make-up of dagverzorging.  Eau Cellulaire is het derde product uit de set. Het is bedoeld om het energiepeil van de huid te optimaliseren, zo­dat de vitale huidfuncties goed functioneren.Het gebruikte water is gelijk aan het intercellulaire water, waardoor de huid het makkelijk moet herkennen en het de huid stimuleert om voedingsstoffen op te nemen. Hierdoor wordt de werking van andere verzorging­sproduct versterkt.  Persoonlijk vinden wij dit laatste een beetje een vaag verhaal.

Ook dit product moet over de dagverzorging en eventueel de make-up verneveld worden.

Shop Esthederm hier online

 

Ultrahydratatie bij Comfort Zone

Comfort  Zone introduceert Hydramemory, een serie producten waarbij alles draait om hydratatie. De producten bevatten drie actieve ingrediënten: Trehalose, een suiker uit woestijnplanten dat een beschermende barrière rond de cellen vormt en zo vochtverlies beperkt, Baobabextract, dat hydraterende eigenschappenheeft en tot slot het bekende hyaluronzuur. Die stof trehalose heeft een vergelijkbare werking als het rhamnose dat nieuw is bij de L’Oréal merken – zoals omschreven hierboven bij Vichy.

Deze lijn bevat een hydraterende Cream Gel, een Fluid voor de jonge en onzuivere huid, een Extra Cream die rijk is aan lipiden en daarom extra geschikt is voor een droge huid, en een masker. Daarnaast bevat de Hydramemory lijn een hydraterend serum, dat is te gebruiken in combinatie met de andere producten. Het Hydramemory Serum bevat dezelfde actieve ingrediënten als de andere producten, maar dan in een hoger percentage. Het herstelt daardoor snel en effectief het vochtgehalte van de huid  en versterkt de werking van de andere producten. Het serum is luchtig en lekker fris.  De prijzen: Fluid kost € 55,-, Cream Gel € 40,-, Extra Cream € 66,-, het masker € 36,50 en het serum € 60,-. Testpanellid Dorine reviewde al eens Comfort Zone producten.

Shop Esthederm hier online

 

Lees ook