Rustgevend en meditatief, hoe bijzonder is dat

03:12 - 01:55
luistertijd 03:12 - leestijd 01:55

Bottega-Veneta-Pour-HommeNL

Bottega Veneta pour Homme

De eerste leergeur van Bottega Veneta uit 2011 was een aangename verrassing en was met veel liefde omarmd door de parfumliefhebbers. Ook het vervolg daarop, Eau Légère uit 2013, was een succes. Roos Lubbers beschrijft deze geur als “een schitterende chypre geur, sophisticated en verfijnd.” Nu is er Bottega Veneta pour Homme gelanceerd. En weer een verrassing gezien deze geur meteen mijn favoriet van de maand is geworden.

De verpakking

De verpakking is vrij eenvoudig; een grijs doosje met slechts de naam van de geur erop en ook het flesje in dezelfde kleur. Maar “The devil is in the detail”  zoals de oude spreuk ons leert. En zo kan een opmerkzame oog de vele verhalen aflezen van de details waarmee deze eenvoudige maar elegante verpakking is versierd.

Zo is het vorm van het flesje geïnspireerd van de traditionele Italiaanse karaf. Kenmerkend voor huize Bottega Veneta kom ik de Intercciato vlechttextuur tegen als print op het doosje en ook op de bodem van het flesje. En ook het kleurschema van zwart en grijs verwijst naar het donkere metaal die bij de gespen van riemen wordt gebruikt. Zelf ben ik helemaal weg van de grijze kleur van het glas. Het lijkt alsof er een rookwolkje in gevangen zit.

De geur

De geur zelf verwijst naar een avontuur. Het is een zoektocht naar rust en vrede in de Dolomieten ten noorden van Veneto. Een mooie plek tussen de bergen met adembenemende zonsopkomst. Ik moet zeggen dat ik het idee duidelijk terug in de geur kan vinden. Ik ruik frisse lucht, veel ruimte, de balsemachtige geur van dennen en de zoetige aroma van de met naaldjes bedekte bosbodem.

De neuzen

Het parfum is ontstaan door de samenwerking van de neuzen Daniela Andrier en Antoine Maisondieu onder de leiding van de creatieve directeur van het huis Tomas Maier. De geur is samengesteld uit de noten van Bergamot uit Calabrië, Siberische Den, Jeneverbes uit Balkanen, Pimento uit Jamaica, hars van de Canadese Zilverspar, Mediterraanse Muskaatsalie, Leerakkoord, Indonesische Patchouli, Mirre en Andalusische Labdanum.

Daniela Andrier kennen wij onder anderen als de neus achter de Prada geuren, de twee eerste geuren van Maison Martin Margiela en een aantal parfums voor Gucci. Antoine Maisondieu heeft een aantal geuren getekend van onder andere Etat Libre d’Orange, Comme des Garçons, Burberry, etc.

maxim-282x300Maxim concludeert:

Ik ervaar het als rustgevend en zelfs een beetje meditatief. Naarmate de geur zich op mijn huid ontwikkeld, word ik ook bewust van zijn diepere gronden. De rokerige geur van leer en de donkere zoete combinatie van labdanum en patchouli vormen het sensuele hart van het parfum. Het is donker, intens en zinnelijk. Een mooie combinatie wat de bekende stelling ‘stille wateren, diepe gronden’ bewerkstelligt .

Het parfum is verkrijgbaar in de gebruikelijke voor mannen EDT concentratie in 50 ml of 90 ml. Het kan worden aangevuld met een aftershave, een douchegel en een deodorant.

Lees ook