Wat kleurt goed en wat niet?

07:20 - 04:24
luistertijd 07:20 - leestijd 04:24

collistar body bb

Getest zelfbruiner Collistar, La Mer, Sunjunkie

Wat heerlijk dat ik voor BeautyJournaal een aantal bruin zonder zon producten mocht testen! Ik mocht een aantal producten voor BeautyJournaal’s Zonspecial testen.

1. Collistar Magica BB Corpo € 35,20 (150 ml)

Na de hype van de BB crèmes (Blemish Balm) voor het gezicht (lees er hier artikel over op BeautyJournaal), nu een BB crème voor het lichaam. Collistar is een Italiaans merk en qua prijs ligt het in midden segment. De Magica BB maakt deel uit van de Special First Wrinkles lijn, de lijn speciaal voor vrouwen die de eerste rimpels zien verschijnen, zeg vanaf een jaar of dertig.

Claim:

Deze eerste BB crème voor het lichaam is vochtregulerend, het egaliseert en maakt de huidstructuur glad. Het biedt een tweevoudig resultaat, namelijk een BB effect op huidoppervlakte en een verzorgende werking in de huid. De teint wordt flawless met een natuurlijke amber kleur. De formule bevat Multi-Perfection System™ een ingekapseld bruin pigment dat bij wrijving op de huid vrijkomt en een natuurlijke kleur vrijgeeft die zich aanpast aan verschillende huidtypes.

Ingrediënten:

Sheabutter en argan-, avocado- en druivenpit olie voeden en hydrateren de huid en versterken de hydrolipide balans die zorgt dat de huid zacht, compact en soepel blijft. Papaïne en bestanddelen van het NMF (Natural Moisturizing Factor) stimuleren het huidvernieuwingsproces, maken de huid glad en gehydrateerd. Vitamine E bestrijdt vrije radicalen en het huidverouderingsproces.

Mijn beleving:

Onder de douche begin ik mijn scrub ritueel voordat ik ga smeren met de crème. De crème zit in een witte tube, de clickdop opent makkelijk. De crème is luchtig en je ziet de donkere korreltjes, het ingekapseld pigment dus, dat door de wrijving op de huid vrijkomt. Het smeert prima uit.

Ik zie direct een mooie gloed verschijnen op je huid. Prachtig! De kleur past zich aan en dat merk ik ook. Mijn benen kleuren niet zo mooi als mijn decolleté en armen die van wat meer zonlicht hebben genoten dan mijn onderdanen. Waar ik wel beetje moeite mee heb, is de geur. Deze is niet echt onaangenaam maar voor mij te aanwezig. Gelukkig neemt de geur na een uur of twee af. Bij deze crème moet je wel even zonder kleding lopen om in laten trekken. De belofte dat het niet afgeeft, klopt bij mij niet; op een licht hemdje zie ik wat strepen, en de volgende dag zie ik ook dat op mijn beddengoed een lichte gloed is ontstaan. Na de douche-beurt is kleur verdwenen.

Berna concludeert:

Heerlijke crème die ik zeker zal gebruiken zodra het mooie weer er is en ik met blote armen en benen naar buiten wil.

2. Soleil de La Mer The Face and Body Gradual Tan la mer

Oh luxe La Mer!

Claim:

Een egale, perfect natuurlijk uitziende glow, zonder strepen. De Face and Body Gradual Tan geeft de huid een gelijkmatige, natuurlijk ogende glans en hydrateert langdurig, verstevigt de huid door het natuurlijke vernieuwingsproces te versnellen.

Ingrediënten:

Verrijkt met het voedingsrijke Miracle Broth™. Verder zit er o.a. water, glycerin, caprlic en pentylene glycol in. Heel goed dat La Mer waarschuwt dat het product geen uv filter bevat en ook niet  beschermt tegen uv-straling.

Mijn ervaring:

Wat mij als eerste opvalt aan deze lotion is de aangename, subtiele geur, deze is echt heerlijk. Het is een witte emulsie die heel smeerbaar is. Na aanbrengen even wachten met aankleden. Mijn huid voelt niet kleverig maar ik voel wel dat ik iets heb gesmeerd. De geur op de huid blijft aangenaam. Na ruim twee uur zie ik een minimaal kleurverschil, mijn huid kleurt heel licht, had het eigenlijk iets donkerder verwacht. Ook de dagen erna wordt het niet veel donkerder. Wel zie ik een mooie gloed, en géén strepen.

Berna concludeert: 

Ondanks dat deze lotion niet direct kleurt, vind ik hem heel erg plezierig in gebruik en wat ik meest belangrijk vind: de kleur die op mijn huid verschijnt, oogt heel natuurlijk. Prachtig. De geur is aangenaam en mijn huid voelt zacht en gevoed. Ik word er blij van, ik zal deze voorlopig blijven smeren.

sunjunkie3. Sunjunkie, Gradual tanning mousse en handschoen, resp. € 26,50 en € 8,50. Te koop bij Soap Treatment Store. 

Voor mij een geheel onbekend merk. Na wat googlen ontdek ik dat dit merk veel aan spraytanning doet en een paar losse zonproducten heeft voor thuisgebruik.

Claim:

De lotions zijn op natuurlijke basis, alcohol, parfum en olievrij. Ze zijn hypoallergeen. Naast kleuring van de huid werkt de mousse verzorgend en voedend.

Ingrediënten:

O.a. Dihydroxyacetonen Erythrulose (deze zit in alle lotions verwerkt), Aloë Vera, en Vitamine E.

Mijn beleving:

De naam vind ik helemaal mis; Sunjunkie. Ik krijg beelden van de Hollandse Barbie, liggend in de zon of net onder een zonnebank vandaan komend. De mousse zit in klein wit flesje. Je kunt deze mousse direct op de huid aanbrengen of met de bij behorende handschoen.  Ik doe eerst direct op mijn huid. De mousse is erg vloeibaar en loopt direct over mijn been naar beneden, dat wordt erg snel smeren. Ik zie een rare kleur, beetje groen-geel-oranje op mijn been.  Het andere been smeer ik in met de handschoen. Dit werkt prima met ronddraaiende beweging. De handschoen absorbeert wel de mousse maar er blijft genoeg achter op mijn been. De binnenkant van de handschoen is gemaakt van een soort rubber/plastic tegen doorlekken. Ik beperk deze mousse tot mijn benen; ik vind het maar niks om dit over mijn gehele lichaam te gebruiken.

sunjunkie applicator mitt

De mousse heeft een kokosnoot geur. De volgende dag zit de kleur er nog redelijk op, ik bracht het product nogmaals aan en het kleurde nu ook weer aardig op. Rond de enkels blijk ik het niet zo netjes aangebracht te hebben; daar zie ik zo`n lelijke overgang. De kleur vind ik te gelig  op mijn huid.

Berna concludeert: 

Niet mijn voorkeur, omdat ik de kleur op mijn lichaam niet mooi vind en de geur te aanwezig is. En ik moet eerlijk bekennen, vanaf eerste blik op flesje met die naam was ik al bevooroordeeld. Ik kan er niks aan doen. De prijs is wel aantrekkelijk.

 

Berna test Clarins Double SerumNote:

Ondanks dat je lichaam een mooie kleur krijgt door de self tanning, vergeet niet dat wanneer je naar buiten gaat, en de zon op zoekt, dat je jezelf wel moet beschermen tegen de UV straling. Lees hier artikel op BeautyJournaal over verstandig de zon in.

De verhalen over DHA( dihydroxyaceton) in zelfbruiners, dat deze stof kanker verwekkend kan zijn bij inademing, doen nog steeds de ronde. Maar dit is inmiddels ontkracht door de Wetenschappelijke Commissie van de EU: lees dit bericht erover.

Lees ook