Esse Probiotic Skincare

Esse Probiotic Skincare

Esse Skincare voor een microbioom in balans

Het Zuid-Afrikaanse salonmerk Esse werkt al sinds 2009 met probiotica en was in 2015 de eerste ter wereld die huidverzorging met levende probiotica ontwikkelde.

Met baanbrekende formules, innovatieve behandelingen en voortdurend onderzoek naar nieuwe manieren om pre- en probiotica in te zetten, zorgt Esse steeds weer voor fantastische resultaten, zowel in de salon als thuis.

Levende microben

De producten van Esse zijn zo ontwikkeld dat ze een milieu op de huid creëren dat de groei van goede microben stimuleert en aanvallen van pathogene microben tegengaat.

De natuurlijke formules zijn verrijkt met pre- en probiotica die effectief positieve veranderingen in het huidmicrobioom (de huidflora) teweeg kunnen brengen.

Gestript

In de afgelopen decennia hebben synthetische en chemische cosmetica in toenemende mate het natuurlijke microbioom van de huid uit balans gebracht.

Met name door het strippen, ofwel de huid ontdoen van haar natuurlijke vetten en bacteriën, is veel schade aangericht. De onbalans van het microbioom uit zich in steeds meer voorkomende huidproblemen als acné, eczeem en overgevoeligheid.

Natuurlijke functie

Esse producten bevatten hoge concentraties probiotische en biologische ingrediënten die het microbioom weer in balans brengen en de huid intensief hydrateren, kalmeren en gezond maken. Huidproblemen als acne, rosacea, eczeem, overgevoeligheid en dehydratatie worden met Esse effectief behandeld.

Een microbioom in balans is weer in staat haar oorspronkelijke functie te vervullen waardoor de huid actief beschermd wordt en gezond blijft. Ook krijgen chronische ontstekingen minder kans en wordt vroegtijdige huidveroudering afgeremd.

Ethisch verantwoord

Het merk is vanaf de oprichting in 2002 trouw aan zijn ethische standaarden en is gecertificeerd biologisch, vegan, proefdiervrij, actief in MVO en is CO2-neutraal.

Esse brengt de huid weer in een staat zoals de natuur het bedoeld heeft: weerbaar, gezond en met een minimum aan problemen.