Hydraterend antioxidant serum

04:04 - 02:26
luistertijd 04:04 - leestijd 02:26

hannah Opulence serum

Zoals jullie hier eerder hebben kunnen lezen ben ik al jaren fan van Skinceuticals C+E ferulic serum. Helaas hier niet te koop, maar gelukkig komen er in Nederland steeds meer goede vitamine C serums op de markt en hoef ik niet meer naar het buitenland. Nu is er een nieuw Nederlands serum: hannah Opulence, met vitamine C, Wonderlight™ en IBR-CLC®, dat “overmatige pigmentaties en huidverkleuringen bij de kern aanpakt”. Een gave, egale, stralende en heldere teint, wie wil dat niet.

De ingrediënten

Op basis van deze ingrediënten kan ik alleen maar oordelen dat dit een uitstekend vitamine C serum is dat ook nog eens goed hydrateert, de huid beschermt en de huidbarrière versterkt (hydrogenated polydecene).

Het gebruik

In tegenstelling tot andere C serums gebruik ik dit serum op aanraden van Patricia Ides, hannah huidcoach, ’s ochtends en ’s avonds. In het begin vond ik het wat vettig aanvoelen. Het trok niet zo snel in. Patricia adviseerde me toen minder te gebruiken. Nu gebruik ik vijf druppels die ik over mijn handpalmen verdeel en met mijn hele hand over mijn gezicht en decolleté masseer. Op deze manier houd ik geen vet gevoel. Zeker als ik eerst het hannah Vitamin Complex gebruik. Dit laat maar weer zien dat het echt niet nodig is om veel te gebruiken. Omdat het serum ook sterk hydraterend is, heb ik overdag alleen een goede crème met spf nodig.

Vitamine C

Vitamine C is een antioxidant. Antioxidanten hebben een preventieve werking en beschermen tegen vrije radicalen waardoor je huid minder snel veroudert. Dat is iets wat je niet in een simpele test aan kunt tonen of je zou de ene helft van je gezicht in moeten smeren en de andere helft niet. Maar ja, dan loop je het risico om aan een kant kraaienpootjes en rimpels te krijgen en aan de andere kant een superglad gezicht. Sinds ik consequent vitamine C gebruik, ziet mijn huid er een stuk beter uit en heb ik zelden last van pukkeltjes. Dat geeft mij vertrouwen dat vitamine C werkt.

Het resultaat

Hannah Opulence hydrateert mijn huid goed en geeft het een mooie glans. Maar zorgt hannah Opulence ook voor een heldere teint en zijn pigmentvlekjes verminderd? Dat kan ik na zes weken gebruik niet zeggen. Voor een echt egale teint grijp ik nog steeds naar mijn foundation. Vermindering van pigment vergt een lange adem. Ook kan het zijn dat mijn huid inmiddels zo aan vitamine C gewend is, dat ik het maximale effect al bereikt heb en het serum bij mij uitsluitend een preventieve werking heeft.

Gerti Gerti concludeert:

Een uitstekend antioxidant serum dat je huid ook goed hydrateert. Let wel op dat je zuinig bent in het gebruik anders blijft er een vet laagje op je gezicht achter. Onnodig en zonde van dit kostbare serum.

Lees ook