Voor bad- en body mét fairtrade wilde honing...

03:14 - 01:56
luistertijd 03:14 - leestijd 01:56

Honing is niet alleen maar lekker in de thee of voor over de geitenkaas. Nee, honing doet het ook erg goed voor je haar, body en zelfs bij wondgenezing. Honing bevat hydraterende eigenschappen die je huid voeden, glad en fluweelzacht maken.

The Body Shop introduceert de Honeymania Bath & Body-collectie, een productlijn met wilde honing als belangrijkste ingrediënt. En niet zomaar een honing als we The Body Shop mogen geloven. De honing is namelijk afkomstig uit het verafgelegen Sheka-regenwoud in de Ethiopische Hooglanden en wordt met de hand geoogst. Tja, en wat van ver komt… Wat nu zo lekker is aan deze honing? “De bijzondere smaak en geur komt doordat de bijen hun nectar uit de geurige bloemen in het regenwoud halen,” is te lezen in het persbericht.

De Honeymania collectie bestaat uit de volgende producten:

Fairtrade honing

De honing verwerkt in de Honeymania body & bath-collectie is gemaakt door wilde bijen die een kolonie in een bijenkorf stichten en na de oogst weer verder gaan. Bij fairtrade honing wordt er tijdens het productieproces geen extra suikers toegevoegd voor een extra zoete smaak. Bij het commercieel houden van honing gebeurt dat vaak wel. Ook wordt er zware veterinaire medicatie ingezet om ziektes, als gevolg van dichtbevolkte bijenkolonies, te behandelen. The Body Shop geeft in het persbericht aan dat zij uitsluitend werken met zogenaamde Beza Mar-bijenhouders (experts op het gebied van Ethiopische honing die in harmonie leven met de natuurlijke cyclus van bijen). Leuk feitje: voor één Honeymania product moeten zo’n 100 bijen maar liefst 2100km afleggen om nectar uit 50.000 bloemen te halen. Denk niet meteen dat er dan geen honing meer overblijft voor de bijen zelf: een gezonde bijenkolonie kan twee tot drie keer zoveel honing produceren dan dat ze zelf nodig hebben. Met de bijensterfte in het achterhoofd is dit wel goed om te weten.

Ethiopië zelf wordt ook beter van de Honeymania-collectie. Van de opbrengst van de verkoop kunnen bijenhouders hun kinderen naar school sturen, dieren kopen, ziektekosten betalen en beter en gezonder eten en leven. Kortom, Honeymania is veel meer dan alleen een lichaamsverzorgingslijn.

Lees ook:

Lees ook