Voor jonge, sportieve, macho mannen

02:42 - 01:37
luistertijd 02:42 - leestijd 01:37

Maxim ruikt aan Invictus van Paco Rabanne

Paco Rabanne Invictus parfum

Na het blijvende succes van 1 Million moest Paco Rabanne alles uit de kast trekken om ervoor te zorgen dat de nieuwste geur niet in de schaduw van zijn voorganger verdween. Met de krachtige naam Invictus oftewel ‘onoverwinbaar’ probeert het parfum de innerlijke krijger in de moderne man aan te spreken.

Het verhaal

De Romeinse goden en godinnen zijn opgeroepen om aan de kant van de winnaar te staan. En ook de aandacht van schoonheden zal deze krijger niet ontbreken. Dat is wat het reclamespotje met de Australische atleet Nick Youngquest in de hoofdrol ons belooft. Hij belichaamt perfect het beeld van een stoere onoverwinnelijke macho.

In de vorm van een trofee

Ook de flacon van Invictus is uitgevoerd in de vorm van een trofee. Een begeerd object voor elke strijder, maar ook een coole gadget voor in de mannenbadkamer om ermee te pronken.

De botsing tussen frisheid en sensualiteit

Paco Rabanne presenteert Invictus als een botsing tussen sensualiteit en frisheid, een zinnenprikkelend en tegelijkertijd vrij mannelijk parfum. De frisse kant van de geur is samengesteld van een grapefruitnoot en een aquatisch akkoord.

De sensuele basis combineert amber, pathcouli en guaïachout bij elkaar. In het hart worden deze tegenstellingen verenigd door laurierblad en jasmijn. Het parfum is gecomponeerd door een team van neuzen bestaande uit Véronique Nyberg, Anne Flipo, Dominique Ropion en Olivier Polge.

De zoete geur van overwinning

De frisse start van Invictus wordt krachtig neergezet door het bittertje van de grapefruit. De friszoete noot van laurierblad daartegenover verzacht de compositie en voegt er de zoete smaak van overwinning aan toe.

De metaalachtige koele scherpte van het aquatische akkoord herinnert me aan het feit dat overwinning niet zonder zweet, bloed en tranen gaat. Een veelbelovend begin; mannelijk, aantrekkelijk en opvallend.

Het vervolg van de geur zet me wel aan tot filosofische gedachten over de vergankelijkheid van de roem na een overwinning. Invictus gaat langzaam richting een lekker mannenluchtje, niet nader te definiëren. En de beloofde sensualiteit? Het is aanwezig in haar niet verfijnde vorm zoals je in de machowereld kan verwachten.

maxim-282x300Maxim concludeert

Invictus zou goed passen bij jongere mannen die van sporten houden en op snelle resultaten zijn gericht. Het is mannelijk, modern en niet gecompliceerd. Een beetje ruig geklede macho zou deze geur goed kunnen sieren.

Invictus is verkrijgbaar in 50 ml of 100 ml aftershave. Het kan worden aangevuld met een deodorant, een all-over shampoo en een aftershave balsem.

Lees ook