Onze testpanelleden vertellen..

17:02 - 10:13
luistertijd 17:02 - leestijd 10:13

Harriet:

‘Van alle geteste cosmetica is dit het product dat ik nog steeds gebruik en blijf gebruiken is de Clinique Stay Matte Oil Free foundation. Het heeft alleen maar voordelen:

Ik gebruikte altijd Maybelline Superstay 24H, waar ik heel tevreden over was, maar die haalt het niet bij het resultaat van Clinique. En hij is ook beter dan de Estée Lauder Double Wear, een longtime favorite. Estée heeft wel veel meer kleuren, maar ik vind de Clinique Stay Matte mooier op de huid en de verpakking is veel praktischer
(Estée komt in een glazen flesje met een grote opening). Clinique: wij willen meer kleuren in Nederland.

Anja:

‘Mijn product van het jaar 2012 is de Hannah Enzymatic Peeling. Ik heb in het verleden een aantal scrubs van verschillende merken gebruikt maar niet tot volle tevredenheid. Ik heb een gevoelige huid en soms waren de korrels gewoon te groot of te schurend wat leidde tot rode vlekken in mijn gezicht en zelfs de bekende neusplooi die ontveld was. Vaak ook nog gevolgd door pukkeltjes. Peelen d.m.v. AHA (fruitzuur) of BHA (glycol-, melk- of salicylzuur) wat ik dagelijks deed en toch ook niet het beste resultaat gaf.

Aangezien ik ruim een half jaar producten van Hannah heb getest, kan ik zeggen dat de Enzymatic Peeling echt een heerlijk product is. Na het reinigen van je huid, d.m.v. een milk, oil of lotion, geef je je gezicht een warmte kompres. Hierdoor gaan je poriën even open staan en krijgt je gezicht een vochtboost. Daarna schep je met een theelepel of spatel een klontje Enzymatic Peeling uit het potje en dit breng je met draaiende bewegingen op je gezicht aan. Je kunt het zelfs rondom de ogen gebruiken. Op een gegeven moment voel je dat de peeling ietwat gaat prikken. Geen onaardig gevoel, je voelt dat het iets met je huid doet. Het weekt als het ware de dode huidcellen van je gezicht. Als de peeling droog is, kun je van je vingers een “harkje” maken en rul je van binnen naar buiten en van je kin richting je oor, de peeling van je gezicht. Hierdoor stimuleer je de doorbloeding. Je gezicht reinig je daarna weer met een warmte kompres. Vervolgens breng je een lekkere crème aan. Je kunt het dagelijks gebruiken maar ook als kuurtje.

Het resultaat is een prachtig, glad  en gezond gezicht!

Rona:

‘Toen ik de vraag kreeg welk product dat in 2012 door mij was getest mijn favoriet van dit jaar was hoefde ik niet lang na te denken: Dat was de Institut Esthederm Trilogie bestaande uit twee sprays en een serum. De combinatie van deze drie producten vond ik echt heel fijn. Het E.V.E. serum ‘voelde’ ik zijn werk doen (met 50 biomimetische ingrediënten en hyaluronzuur.) En aangezien ik dol ben op sprays vond ik het heerlijk om er dagelijks twee te gebruiken. Ik begon de dag met de Eau Cellulaire (een slim watertje dat identiek zegt te zijn als het water rond de huidcellen en daardoor snel opgenomen wordt), gevolgd door het E.V.E. serum- ook rond de ogen-  om af te sluiten met de UV in Cellium spray (cellulaire bescherming tegen vrije radicalen).  Lees hier de complete review.

Mijn huid zag er zeer rustig en gehydrateerd uit. Fijn vond ik dat ik er geen glimmend hoofd van kreeg, ook niet in de loop van de dag. Daarnaast vond ik het heel prettig in gebruik. Met sommige producten heb je dat; ze bevallen je gewoon. Ik heb net nog even gecheckt, de prijzen zijn nog hetzelfde. De set zoals beschreven in de review zag ik niet in de webshop.’

Gerti:

‘Van alle producten die ik in 2012 getest heb, springt MBR er glansrijk bovenuit. In eerste instantie moest ik wennen aan het gebruik van de Beta Enzyme Peeling, maar de combinatie met het Tissue Activator Serum en de Cytoline Cream 100 wierp haar vruchten af. Mijn huid zag er tijdens het testen van de MBR lijn erg goed uit: stevig, stralend, egaal. Ook mijn poriën leken kleiner. Toen het serum op was, ben ik gestopt met de crème en de peeling. Sinds een paar weken gebruik ik het laatste restje van de crème weer en ook nu zie ik direct resultaat: mijn huid straalt. Met stip op één, MBR maakt zijn beloften waar.

In de categorie ‘haar’ een bijzondere vermelding voor het masker uit de Chroma Captive lijn van Kérastase. Dit masker zorgt ervoor dat mijn haar niet pluist, zacht aanvoelt en toch zijn stevigheid behoudt. Mijn haren worden niet zwaar en niet vet. Niet voor niks is dit masker ook gekozen in de top 100 2012 van de Elle UK Beauty Awards.

In de categorie ‘make-up’ verdient OPI GelColor een bijzondere vermelding. Een gel nagellak die opbrengt als een gewone nagellak en waar je dus geen uren voor stil hoeft te zitten. OPI GelColor houdt niet alleen lang, maar blijft ook twee weken lang glanzen. Ideaal voor de moderne, actieve vrouw.’

Babs:

‘Het zal voor niemand een verrassing zijn, mijn beste product(en)van 2012 is de Nu-Derm lijn van Obagi. Dr. Zein Obagi heeft een lijn van producten met hoog werkzame stofconcentraties die de huid behoorlijk aanzetten tot prikkeling en dus tot vernieuwing. Ik gebruik het nu bijna een jaar lang en na een behoorlijk heftig begin, mijn huid voelde branderig aan, ik ging vervellen, nu kan ik zeggen, “Bye Bye old skin, Hello New one, please to meet you. Ofwel zoals Obagi het noemt:  “Out with the old” en “In with the new.”

Minder pigmentvlekken, een huid die steviger is, daar ging ik voor. Niet pappen en nathouden, maar een stevige aanpak. Als ik veel testreviews teruglees (ikzelf heb daar ook “last” van) zie je veel conclusies die eindigen op: “ja, mijn huid lijkt wat egaler, maar of mijn rimpels minder zijn geworden, durf ik niet te zeggen. Er is natuurlijk een verschil tussen een fijn huidgevoel en een product dat claimt dat je in no-time je probleemzones weg smeert; Ik ben er zelf ook dol op, luxe crèmes, die weldadig aanvoelen, maar als ik puur naar het eindresultaat moet kijken, kom ik toch terug op Obagi. De huid van mijn gezicht is nu steviger, de clusters van pigmentvlekken zijn weg. En dat op mijn leeftijd. Nu ben ik behoorlijk lang bezig, maar afhankelijk van je huidconditie, kan je al blijvend resultaat zien na 10-12 weken. Ik zou hem bijna vergeten, maar de professional C Serum, gebruikte ik ook iedere dag, eigenlijk een favoriet op zich.

Ik pleit er toch voor; als je echt dat verschil wilt zien en voelen (ook als je last hebt van acne), ga ervoor. En met de begeleiding van een salon. Ik heb de kans gekregen om de Nu Derm lijn van Obagi uit te testen; de voor en na foto’s zijn echt, het is geen Hollywood verhaal. Het werkt. Wil je alles nog nalezen, klik dan hier!

Debbie:

‘Van alle producten die ik de afgelopen tijd voor Beautyjournaal heb getest is de Mineral Body Butter van het natuurcosmetica merk Sea Line mijn favoriet. Al 35 jaar is dit van oorsprong Nederlands bedrijf een pionier in de natuurcosmetica branche. Ik heb een zwak voor kleine idealistische bedrijven en ik vind het ook leuk om een Nederlands bedrijf in de picture te mogen zetten.

Deze body butter doet wat hij belooft en is zeer geschikt voor de droge en vochtarme huid. Het kan zelfs gebruikt worden op een eczeem huid of bij psoriasis. De verzorgende oliën zoals jojoba, macadamia, zonnebloem, avocado, teunisbloem en kokosolie voeden en verzorgen de huid perfect. Uiteraard zijn er Dode Zee mineralen en therapeutische kruiden toegevoegd, wilgenextract, calendula en paardenstaart (heermoes). En over de geur nog maar niet te spreken, deze is zacht kruidig en een tikkeltje zoet. De textuur is fijn en het huidgevoel luxe. De producten bevatten geen parabenen, paraffine, synthetische kleurstoffen, parfums en zijn dierproefvrij. Tevens zijn ze voor 100% op allergieën getest en bevatten ze voor 100% natuurlijke ingrediënten, aldus het merk. De producten van Sea.Line zijn BDIH gecertificeerd.

Het is jammer dat de producten van Sea.Line nog niet zo opvallen in het schap maar eenmaal aangeschaft blijf je deze gebruiken. Inmiddels heb ik meerdere producten van Sea.Line  en gebruik deze ook met veel plezier. Het is een grote pot waar je lekker lang mee doet of heerlijk royaal kunt gebruiken. Een pot van 225ml kost € 19,95 en is verkrijgbaar bij natuurdrogisterij de Tuinen.

Alexandra:

‘Als nieuw lid van het BeautyJournaal Testpanel heb ik nog niet heel veel producten getest, dus een ruime keuze heb ik helaas nog niet. En over wát ik dan heb getest, was ik in geen enkel geval razend enthousiast, of het moet de gele nagellak van de Hema zijn geweest. Maar om dat nou tot mijn beauty moet-heb-je van het jaar uit te roepen, is ook weer een beetje overdreven.

Als ik dan toch wat moet kiezen, kies ik voor het Beautiful Breast Serum van Phyto5. Dat heb ik twee maanden getest en hoewel ik de beloofde toename van enkele centimeters niet heb kunnen waarnemen, was er wel degelijk resultaat. Mijn borsten waren steviger geworden en de ‘bovenborst’, zoals dat in lingerietermen heet – het stukje borst dat boven je bh uitkomt –  was wel degelijk iets boller geworden. Pamela Anderson en ik lijken nog steeds niet op elkaar, maar ik was er best tevreden mee. Vermoedelijk zou ik meer resultaat hebben gekregen als ik tot de doelgroep had behoord: vrouwen tussen de 18 en 43 jaar. Het serum claimt een ‘preventieve werking tegen leeftijdgerelateerde verslapping’. Maar zoals gezegd, ik was toch niet ontevreden. Op een maatje meer zit ik sowieso niet te wachten en slap zijn mijn meisjes nog niet, maar een beetje onderhoud kan natuurlijk geen kwaad. Als ik het met dit serum voorlopig zou kan houden zoals het is – en daar lijkt het wel op – vind ik zelfs de hoge prijs niet een heel groot bezwaar!’

Maxim:

‘Het favoriet van het jaar kiezen is voor mij een lastige opdracht. Een kleine terugblik naar de geuren die ik de afgelopen jaar voor BeautyJournaal heb getest, maakt me glimlachen en roept weer de mooie beelden naar voren. Ik herinner me de veelbelovende erotische fantasieën van Cuir Fétiche tegenover een warme romantische avond met ze tweeën bij Bang Bang. Een slokje cognac in Frapin 1270 en een bijzondere verpakking in vorm van een boek bij La Pureté. Twee verrassende geuren van Serge Lutens – een agressieve anjer van Vitrol d’Oeillet en een koele zachte rozenblaadjes met sandaal in Santal Majuscule. Zoveel leuke herinneringen aan de geurige momenten van 2012.

Als ik er maar één van daaruit mag kiezen, dan worden het de geuren van Hilde Solani. Een geurige theatervoorstelling van de eigenwijze en ondernemende Italiaanse parfumeur. Haar geur Bell’ Antonio is mijn best geteste product van het jaar 2012. Met zijn sterke karakter en diepgang onderscheidt deze geur zich duidelijk van al de transparante frisse herengeuren die zo populair zijn. Binnen de wereld van de moderne parfumerie waarin men met de transparante nuancen en subtiele aspecten van de bepaalde noten werkt, ziet Bell’Antonio vrij gedurfd en misschien zelfs brutaal uit met zijn volle en duidelijk herkenbare noten van koffie, tabak en whisky. Bell’Antonio heeft niet als doel om iedereen tevreden te stellen – het heeft een sterk karakter en is vrij eigenwijs. En toch heeft deze geur ook veel charmante kanten van de roekeloze romanticus. Een stoere macho beeld uit de jaren 80 is tegenwoordig wel passé, maar in Bell’Antonio wordt het beeld op een charmante wijze geïdealiseerd.’

Jolanda:

‘Die is van Olaz Professional, de rimpel vereffende crème. Als ik het typ, voelt dat nog raar, de naam is zo verkeerd gekozen. Al lukt het mij ook niet om een pakkende naam te verzinnen. Inmiddels ben ik aan de derde pot begonnen en in mijn kast liggen er twee op voorraad. Het idee dat ik zonder kom te zitten, ga ik van hyperventileren! Mijn huid is gecombineerd en dat is soms wat vettig met trekkende droge perioden. Dan is dit een heerlijke crème. Meestal gebruik op de dag producten die anti-glim zijn en voor de nacht kan ik niet zonder dit goddelijke spul vol met niacinamide. Het enige nadelige is dat het in een pot zit in verband met hygiëne, maar aan de andere kant ik ben de enige die het gebruikt dus met die vervuiling valt het wel mee. Het is zo vaak in de aanbieding dat het lonend is om de folders van de drogisten na te kijken.’

Marte:

‘Mijn best geteste product van 2012 is toch wel Korres melkproteïne (eiwitten) 3 in 1 reinigingsemulsie. Voor mij is het een soort wondermiddel onder de reinigers. Ik gebruik het tweemaal daags, mits ik andere producten test. Bij zowel een gezicht vol make-up met zelfs waterproof of longlasting producten als bij een gezicht waar slechts basic BB en een vleugje mascara op aangebracht is. Korres stelt me elke reiniging niet teleur. Het product droogt totaal m’n huid niet uit, laat een heerlijke hydraterende film achter op je gezicht zonder zwaar of vet aan te voelen. De geur staat me enorm aan. Zonder nadrukkelijk bloemig of fruitig te ruiken, ik waan me een beetje als Cleopatra met deze “zuivel” lucht. Ik heb niet zozeer de voorkeur om het tijdens het douchen te gebruiken of zo aan de wastafel. Wel is het een vast onderdeel van m`n beauty stash geworden en raad ik het bij veel mensen aan.’

Sabine:
‘Beautyjaar 2012 stond in het teken van de BB-cremes. Elk merk (van high-end tot mainstream) bracht er een uit, of had een BB-cream in het assortiment. Voor BeautyJournaal mocht ik er een testen in augustus dit jaar: de Collistar Magica BB.
In de zomer en na mijn vakantie in augustus was het een heerlijke BB-cream die mijn gezicht een prachtige glow gaf. Zo zonder concealer op mijn zongebruinde snoet. Een mooie egale huid met een sunkissed effect. Deze winter gebruik ik het in combinatie met een concealer en een poeder. Hij dekt onvoldoende om droge plekjes en kringen te camoufleren. Maar het geeft mijn gezicht een mooie teint en een stralende gloed.
Helaas is het niet vochtinbrengend genoeg, dus ik combineer de BB-cream met mijn dagelijkse huidverzorging.
Sinds ik de crème gebruik, krijg ik regelmatig complimenten over mijn huid. En complimenten daar worden we blij van. Ik heb de BB-cream ook aan mijn moeder cadeau gegeven. Ze heeft een wat vettere huid en hoeft geen extra dagcreme te gebruiken. Ze vindt het een wondermiddel en heel makkelijk in gebruik. Kortom mijn beauty favoriet van 2012 is dus onmiskenbaar de Collistar Magica BB.’

Lees ook:

Lees ook