Kreeg Alexandra grotere borsten?!

04:04 - 02:26
luistertijd 04:04 - leestijd 02:26

Phyto5 Breast serum

Het is misschien raar om over jezelf te zeggen, maar ik ben best tevreden met mijn borsten. Vroeger, toen ik nog twee erwtjes op een plankje had, ja, toen wilde ik graag hele grote, maar nu ik eenmaal de vijftig ben gepasseerd ben ik blij met mijn minimale B-cupje. De meisjes staan nog ferm rechtop en gezien wat ik deze zomer op het strand voorbij zag komen aan hangers, theezakjes en sponsballen, mag ik me daar zeer gelukkig mee prijzen.

Ben ik daarom de aangewezen persoon om een borstverstevigend en zelfs –vergrotend serum te testen? Phyto5 belooft dat hun Beautiful Breastserum mijn borstomvang wel met vier centimeter kan doen toenemen en eerlijk gezegd zit ik daar niet echt op te wachten. Mijn kinderhand was al lang gevuld.

Enfin, alles voor de journalistiek, dus smeren ging ik, twee maanden lang inmiddels. Even op een rijtje wat het serum belooft en welke bestanddelen het bevat.

Claim

Speciaal ontwikkeld ter versteviging van de tere huid van de borsten. Het serum is ‘rijk geconcentreerd aan essentiële oliën’, herstelt en verstevigt het borstweefsel en regenereert de huid. Het actieve element Commiferoline zou een liftende én opvullende werking hebben en het volume van de borsten ‘herstellen’ met als – mogelijk – resultaat de bovengenoemde vier centimeter toename van de borstomvang.

Ingrediënten

Commiphora Mukul Extract, essentiële olie van Ylang-ylang, essentiële olie van cipres, essentiële olie van lavendel, essentiële olie van citroen, essentiële olie van tijm, essentiële olie van marjolein, vitamine E en druivenpitolie.

Helaas schiet ik niet meteen in de jubelstand bij het horen van al die ‘natuurlijke’ ingrediënten, want natuurlijk betekent niet per definitie dat het goed voor je is. Ik bedoel, brandnetels zijn ook natuurlijk, maar die ga ik echt niet op mijn borsten smeren.

Veel van de genoemde bestanddelen – tijm citroen en lavendel – zijn bekend om hun desinfecterende werking, maar ik begrijp dan niet precies wat hun functie is in dit serum als je goed gezonde borsten hebt. Ylang-ylang is welbekend in de aromatherapie; het zou de bloeddruk verlagen, aphrodiserend werken en een natuurlijk antidepressivum zijn. Afgezien van het feit dat ik dáár nog nooit van heb gehoord en ik er ook geen betrouwbare literatuur over kan vinden, vraag ik me af wat ik met een antidepressivum in mijn boobies moet. Misschien als ze heel erg gaan hangen?

Maar goed, de vraag is natuurlijk: wérkt het? En hoewel er bij mij na twee maanden zeker geen sprake is van een toename van enkele centimeters, kan ik niet anders concluderen dat het wel degelijk ‘wat doet’. Misschien komt het door de tweemaal daagse massage met de naar pepermunt ruikende olie, maar ik meen te bemerken dat de bovenkant van mijn borsten inderdaad wat boller in mijn behaatje ligt. Mijn huidstructuur is zichtbaar verbeterd: gladder en zachter. Ook lijkt de huid boven mijn borsten steviger geworden, elastischer, al zijn mijn vermaledijde decolletérimpeltjes – die heb ik dan helaas weer wél – geen spat minder geworden.

Conclusie

Het serum is getest bij tien vrouwen in de leeftijd van 18 tot 43 jaar. Acht van hen ondervonden een ‘opmerkelijke stijging van de borstomvang’. Misschien zit daar wel de clou: Beautiful Breastserum claimt een ‘preventieve werking tegen leeftijdgerelateerde verslapping’. Dat betekent dus eigenlijk dat ik te oud ben om een opmerkelijk resultaat te boeken. Dat neemt echter niet weg dat er bij mij wel degelijk een positieve verandering te zien is en als ik er met dit serum voor kan zorgen dat het blijft zoals het nu is, zal ik het zeker blijven gebruiken. Al is de prijs wel een beetje aan de hoge kant: je betaalt voor 100 ml €81,95

Lees ook