Mooi gelakte nagels in no time.

06:31 - 03:54
luistertijd 06:31 - leestijd 03:54

OPI GelColor

De meeste lezers weten inmiddels dat ik een nagellak addict ben. En natuurlijk houd ik ontwikkelingen op het gebied van nagellak goed in de gaten. Van gel- en acrylnagels heb ik me altijd verre gehouden. Vooral omdat ik die persoonlijk vaak te lang en te dik vind, maar ook omdat ze je eigen nagels verzwakken.

OPI GelColor
Sinds kort heeft OPI GelColor op de markt. GelColor ziet eruit als een nagellak, brengt aan als een nagellak, maar heeft de houdbaarheid van een gel. OPI combineert geltechniek met LED-technologie waardoor de lak snel droogt en uithardt. Volgens OPI blijft de kleur twee weken perfect glanzend zitten. Dat wilde ik wel eens uitproberen en maakte dan ook een afspraak bij Marjolein van Dayspa in Amsterdam.

De voorbereiding
Voordat ik de behandeling onderga, wil ik mijn nagels in een betere conditie brengen. Het feit dat ik vrijwel nooit zonder nagellak loop, wil niet zeggen dat ik mijn nagels goed verzorg. Helaas. Mijn nagels splijten en breken snel. Gelukkig kan ik dat met een kleurtje goed camoufleren. De zomervakantie was een goede periode om mijn nagels kort te houden, niet te lakken, goed in de olie te zetten en zo alle breuk en split uit laten groeien. Het heeft gewerkt. Toen ik ruim twee weken geleden naar Dayspa toog voor GelColor, waren nog maar één of twee nagels een heel klein beetje gespleten. Dit leek me een goede basis voor de GelColor.

Ook had ik online al wat informatie opgezocht en de verschillende kleuren bekeken. Als ik twee weken met dezelfde kleur rondloop, wil ik een kleur kiezen die bij verschillende gelegenheden past, van serieus tot frivool. Dus kies ik voor You Don’t Know Jacques. Een moderne kleur, absoluut niet schreeuwerig, die in korte tijd tot een klassieker uitgegroeid is.

De behandeling
Marjolein van Dayspa legt stap voor stap uit hoe de behandeling in z’n werk gaat. Omdat de GelColor niet tegen de nagelriemen moet komen, worden die eerst teruggeduwd. De losse velletjes verwijdert ze, en daarna ‘buft’ ze mijn nagels zachtjes. Ze worden niet opgeruwd zoals bij gel- en acrylnagels. Je kunt het vergelijken met het buffen dat je thuis zelf kunt doen.  Daarna worden mijn nagels gelakt zoals je normaal je nagels lakt: basecoat, 2 x kleur en topcoat. Elke laag moet 30 seconden drogen onder de LED lamp. Terwijl Marjolein één hand lakt, ligt de ander onder de LED te drogen. Het gaat bijzonder snel.

Binnen no time sta ik buiten met prachtige glanzende nagels. Ze voelen extreem glad. Daar moet ik wel aan wennen! Het is ook vreemd dat de lak echt droog is. Ik heb de neiging  om heel voorzichtig het slot van mijn fiets te halen, maar dat is nergens voor nodig. De lak is echt droog en hard.

De houdbaarheid

Ik ben verrast, verbaasd. Na een week glanzen mijn nagels nog steeds alsof ze net gelakt zijn. Alleen bij mijn duim zie ik wat slijtage. Tja, die nagel was nog een beetje gespleten. Na 10 dagen zie ik bij een enkele nagel een beetje tipwear, slijtage aan de top van de nagel, maar nog steeds hoogglans (zie foto)! Na 12 dagen kan ik de gel bij mijn duim eraf peuteren. De andere nagels zitten nog steeds goed in de lak.

Dan wordt het tijd de GelColor eraf te halen. Eén kale duim is geen gezicht. Marjolein had mij speciale folie meegegeven en een klein flesje speciale nagellak remover (OPI Expert Touch) waarmee ik thuis de GelColor eraf kon halen. Het uur van de waarheid. Gaat de gel er makkelijk af en wat heeft het met mijn nagels gedaan? Voor de zekerheid zet ik een bakje warm water met olijfolie klaar zodat ik mijn nagels direct een oliebadje kan geven. In elk velletje folie zit een stukje tissue dat je met de remover doordrenkt. Vervolgens wikkel je de folie om je nagel met de tissuezijde op de gel. Na 15 minuten verwijder je de folie.

Ik had verwacht dat de GelColor opgelost zou zijn, zoals gewone nagellak. Maar nee, de GelColor laat los van je nagel en is daardoor makkelijk te verwijderen. De laatste restjes kan ik er met een houten bokkenpootje zo vanaf schrapen. Daarna snel in het oliebad.

Mijn  nagels zien er prima uit. Ik was bang dat ze te lijden hadden gehad van de GelColor, vooral door het verwijderen met aceton. Maar nee, het lijkt wel alsof de GelColor mijn nagels goedgedaan heeft. Nadat ik ze een klein stukje korter gevijld heb, is ook de laatste split weg. Mijn nagels zijn in prima conditie!

Gerti concludeert 

Ik ben erg positief over OPI GelColor. OPI maakt z’n belofte waar, GelColor is twee weken houdbaar (op onbeschadigde nagels) en blijft hoogglanzend. Erg mooi! Toch is dit niks voor mij, maar dat komt omdat ik een nagellakaddict ben. Twee weken dezelfde kleur is voor te lang. Ik wil elke drie dagen een andere kleur. Daarnaast begin je na een week uitgroei te zien aan de basis van de nagel. Dat vind ik minder mooi. Maar ik ben dan ook de addict ;).

Voor wie is GelColor wel geschikt?

OPI GelColor is verkrijgbaar in 72 kleuren, maar dat wil niet zeggen dat elke salon alle 72 kleuren heeft. Dayspa biedt GelColor aan in combinatie met manicure of pedicure. Voor de GelColor betaal je dan €20 extra.

Check hier voor meer informatie

Lees ook