Gezicht Make-up Rimpels en slapte Teint

BeautyJournaal testpanel test Collistar Magica BB cream

De afgelopen weken zijn de BeautyJournaal testpanelvrouwen Gerti, Rona, Debbie, Sabine en Jolanda en beautyJournaal’s uitgever Monique druk bezig geweest met het testen van de BB cream van Collistar. Wat vinden we ervan? Je leest het hieronder.

De claims:

Magica BB heeft als pay-off: ‘Absolute perfectie, energie + een stralende huid SPF20’

De crème wordt omschreven als een magische crème met een lichte, zijdezachte textuur die perfect met de huid versmelt en in één beweging zorgt voor:

 • een egale teint, een natuurlijke dekking
 • een naturel kleur en stralende gezichtshuid
 • energie en anti-age werking

De perfecte teint wordt bereikt door de Collistar innovatie Multi-Perfection System. Daarin worden twee soorten microdeeltjes gebruikt: bolvormige waarop de lichtgolven weerkaatsen in verschillende richtingen en lamelvormige die hun reflecterende functie combineren met een speciale coating die de teint opfrissen zonder glans of glittereffect.  De combinatie van de actieve ingrediënten Oligopetide 20 (bevordert de aanmaak van nieuwe huidcellen), Trehalose (zorgt voor hydratatie)  en lychee-extract (heeft beschermende, herstellende en verhelderende eigenschappen) zorgt o.a. voor het natuurlijk herstelproces van de huid, bestrijdt metalloproteasen (enzymen die het collageen aantasten), beschermt tegen vrije radicalen en verheldert de teint.

De verpakking:

De vrouwen zijn het er unaniem over eens dat de tube er mooi uitziet: wit met gouden letters en een fuchsia roze dop. De lengte en breedte van de tube is goed, hij ligt lekker in de hand en kan goed rechtop staan. Ook de doseringsopening is prima van grootte om er niet teveel en niet te weinig uit te krijgen. Toch heeft de een liever een flipdop, de ander vindt de draaidop juist fijn. Monique prijst ook het feit dat er gewoon een lekkere 50 ml in zit, en niet dat middelmatige van een 30 ml. ‘Wie zeker is van haar zaak, verkoopt gewoon royale verpakkingen!’

De substantie:

De smeerbaarheid is bij veel BB creams een probleem. Ze zijn vaak pasteus en nauwelijks uit te smeren omdat ze binnen een paar seconden zijn ingetrokken. Nee, dan Collistar, ‘het is uitzonderlijk makkelijk aan te brengen’, zegt Rona ‘en het versmelt snel met de huid. Debbie is het helemaal met haar eens.  Hoewel hij bij Debbie na uren wel in de poriën gaat zitten, heeft Rona daar geen last van: ‘Het trekt er niet in, bovendien blijft mijn huid goed gehydrateerd.’ Gerti maakte aanvankelijk de fout om teveel op te doen, omdat het zo fluïde is. ‘Het werd te donker van kleur, je hebt maar een erwtje nodig.’ ‘Fijn is ook dat de crème niet vet aanvoelt,’ vervolgt ze. En het parfum, dames? ‘’ Licht geparfumeerd, fris-bloemig, niet storend,’ roepen ze unaniem.

Het gebruik:

Alle vrouwen kregen beide kleuren opgestuurd: de 01 light-medium en de 02 medium. Voor Rona was het met haar Mediterraan getinte huid de grootste testcase omdat ze vaak moeite heeft goede huidtinten te vinden. ‘Heel verrassend is dat ik eigenlijk allebei de kleuren kan hebben. De 01 is ondanks dat het er ‘uit de tube’ veel te licht uitziet, op mijn huid niet te zien als een afwijkende kleur. De kleur past zich inderdaad aan. Na een zonnige week geef ik duidelijk de voorkeur aan de 02 die een iets meer zongekust effect geeft.’

Jolanda vertelt dat de 01 perfect past. ‘Hij haalt direct het rood uit mijn gezicht. Mijn huidkleur lijkt frisser, rustiger en egaler. Alsof ik een visagist op bezoek heb gehad!’ Sabine kan een wow-gevoel niet onderdrukken: ‘Ik ben best wel onder de indruk. Het lijkt alsof mijn gezicht veel frisser is.’Jammer vindt ze wel dat de crème niet dekkend genoeg is, een ervaring die Gerti met haar deelt. ‘Mijn teint is egaler en heeft een mooie glans, maar wallen en kringen blijf ik zien. Daarvoor gebruik ik mijn concealer dan maar.’

Voor Gerti’s lichte huid is zelfs de 01 nog te donker. Maar na een doseringsaanpassing wordt de kleur beter. Toch wordt het geen match, vertelt ze. ‘Op mijn gecombineerde huid glimt de crème teveel. Ook vind ik hem niet dekkend genoeg. Omdat ik dun moet smeren om een kleurmatch te krijgen zal ik ook de spf 20-uv bescherming niet halen’ Debbie deelt Gerti’s mening. Ook zij moet het afpoederen. Monique is tevreden: ‘Het is een fijne, simpele BB cream die goed uitsmeert. Ik geef de voorkeur aan de medium tint omdat ik daarmee direct een mooie gloedvolle teint krijg waardoor mijn zonnige kleur nog meer opleeft.’

De eindconclusie:

Rona: ‘In mijn optiek is dit de ware BB-crème! Dit is geen ‘undercover foundation’ onder een BB-naam die je zorgvuldig aan moet brengen om een mooi resultaat te krijgen. Dit is inderdaad een product waarmee je met minimale inspanning een mooi resultaat krijgt. Het effect is precies wat ik zoek; net iets egaler dan naturel en het licht reflecterend, zodat lijntjes minder opvallen.’

Debbie: ‘De kleur 01 versmelt perfect met mijn eigen huidtint en blijft wel zo’n 4 tot zes uur mooi. Ik blijf het jammer vinden dat ik hem moet afpoederen, en hoewel het niet nodig is, gebruik ik toch graag mijn eigen dagcrème eronder. Deze BB cream geeft een echt flawless effect, maar is niet dekkend voor mij. Fijn dat er trouwens geen parabenen in zitten.’

 

Jolanda: ‘Wat een crème! Magica is erg goed gekozen als extra naam naast BB. Iedere ochtend kijk ik naar mijn tubetje en ga spontaan Italiaans brabbelen, bon giorno, ti amo Magica BB crema, ciao Bella…’

Sabine: ‘Ik ben tevreden met deze crème als een soort illuminizer. Hij is voor mij niet hydraterend genoeg en als foundation niet dekkend genoeg. Maar hij geeft een mooie glow. Ik krijg complimenten over mijn huid, sinds ik de Magica gebruik.’

Gerti: ‘Ik moet mijn gezicht na het aanbrengen afpoederen tegen het glimmen. De crème geeft kleur, maar hij dekt niet. Ik denk dat deze crème uitermate geschikt is voor een wat drogere huid, die wat levendigheid kan gebruiken. En omdat deze crème wel kleur geeft, maar niet dekt, kan hij dat ‘net van het strand’-gevoel geven. Dat blozende, glanzende van een dag buiten, zoals een bronzer dat ook kan.’

Monique: ‘Gerti omschrijft het mooi: de just off the beach -look, zo ervaar ik het ook en daarmee is deze BB cream in de gekleurde categorie mijn favoriet vanwege de tint (02), het huidgevoel en gebruiksgemak. Een nadeel is inderdaad het glimmen, ik poeder hem dan ook met een mineraal poeder af. Superdekkend is hij niet, maar dat vind ik ook niet mooi. Ik zie graag nog huid met haar levendige patronen. Voor mij is het een fijne gekleurde dagcrème.’

 

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

16 reacties

 • Ik heb deze bb creme vaak bij klanten gebruikt die niet van make-up houden. Daar is hij dus perfect voor!
  Net zoals o.a. Sabine, Gerti en Monique zeggen. Je ziet dat er iets gebeurt is maar wat…
  Zelf gebruik ik de bb van dr. Brandt, die is wat dekkender, maar ik breng hem heel subtiel aan met mijn mac polish kwast. Heb wat meer rode vlekjes en sproetjes nl. En ondanks mijn droge huid glanst hij wat meer, dus ik gebruik een touch of poeder van de meteorit serie van Guerlain.

 • Hier ben ik wel nieuwsgierig naar, klinkt erg goed allemaal. Ik heb een vocht+vetarme huid, dus deze zou voor mijn huid wel geschikt zijn.

 • hoi sandra, ik heb zelf de afgelopen maanden ik geloof wel 10 verschillende bb creams getest, en daarbij een onderverdeling gemaakt naar bb creams met foundationkleur en bb creams zonder foundationkleur. allemaal terug te vinden op beautyjournaal:-) de matterende van l’ oreal zaten er geloof ik niet bij omdat die later zijn gekomen, nadat ik mijn tests al had uitgevoerd. verder vind ik matterend niet per definitie een voordeel omdat het ook te mat en te cakey kan worden. en zo is er altijd wat:-)

 • Ik ben ook verschillende BB cremes (lóreal en garnier) aan het testen en er zit aardig wat verschil in. Maar voor Gerti en Moniek: Er zijn dus ook BB cremes voor een gecombineerde huid ( garnier) die tegelijk matteren. Dan ben je gelijk klaar. Vond ik zelf erg handig. Er zijn testers verkrijgbaar bij etos.

 • @Rona, voor mij is deze test éénmalig, ik ben persoonlijk zelf niet zo’n fan van Collistar. Ik heb de bijsluiter ook aandachtig doorgelezen, maar het product staat wat ver van mij af;-) Kan wel begrijpen dat Collistar veel fans heeft hoor;-)

 • @Debbie, het staat er toch ook in het Engels op? En de bijsluiter heeft ook een Nederlandse vertaling. Is persoonlijk natuurlijk, maar ik vind het juist een sport om die woorden uit te spreken en te ‘vertalen’ Blijkt ook (bijna) altijd te kloppen. Anyway, fijne BB:-))

 • @Jolanda @Rona, ik heb juist dat de Italiaanse tekst het maakt dat ik het niet zo snel zou kopen omdat ik niet weet wat er op staat;-)

 • Leuk dames, ik wist niet dat we deze gezamenlijk uitprobeerden. Ik vind dat altijd prettig en duidelijk ook voor de lezers. Het blijft interessant om de verschillende reacties te lezen op een product. Heeft echt meerwaarde vind ik. En Jolanda, dat vind ik ook het leuke aan Collistar, de gratis Italiaanse les:-)) Het klinkt allemaal zo prachtig en ik praat dan wel niet tégen mijn crème maar ik proef regelmatig de Italiaanse woorden op mijn tong. Heerlijk!

 • Omdat ik make-up van Collistar gebruik lijkt me de BB cream top!;-) Nr. 01 zou ik graag willen testen!

 • Hoi @babs, je verwoord het goed, het is misschien hetzelfde gevoel dat je hebt bij een shampoo&conditioner in één. Grappig!

 • Leuke test! Ik herken overigens wat Debbie vertelt, ik gebruik altijd een dagcrème, zeker onder een foundation. ik kan er moeilijk aan wennen dat je een getinte crème/foundation direct op de huid aanbrengt. Het is meer het idee dat de kleur in mijn porien gaat zitten. Een beetje het gevoel van ” een shampoo en conditioner in 1 product..De foto geeft een goed beeld hoe de crème versmelt en @Jolanda, wat lief dat je tegen je crème praat 🙂 ! Geweldig!

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.