shop Olaplex Bonding Oil No 7 voor stug pluizig krul haar Favoriet bij Harriet! Het maakt haar droge, krullerige haar heel mooi glad, doorkambaar en met een prachtige kruldefinitie!   Bekijken Vraag of de vrouwen Kérastase producten willen testen en ze roepen volmondig ‘ja’! Kérastase wordt door het panel hoog gewaardeerd als een luxe kappersmerk […]

08:59 - 05:23
luistertijd 08:59 - leestijd 05:23

Vraag of de vrouwen Kérastase producten willen testen en ze roepen volmondig ‘ja’! Kérastase wordt door het panel hoog gewaardeerd als een luxe kappersmerk dat zorgt voor een heerlijk haargevoel. Verwennerij en werkzaam. Des te leuker is het dan om enkele teamleden weer een nieuwe lijn uit te laten testen: Chroma Captive. Voldoet het aan hun verwachtingen?

Chroma Captive bestaat uit een serie van drie producten om je haarkleur ‘te behouden, te fixeren en te sublimeren, tot 40 dagen lang’. Dat is een fikse claim, maar geen vrouw zal dit niet wensen. Het is immers een bekend gegeven dat je nieuwe haarkleur de eerste week prachtig intens is en naarmate je het vaker wast, toch valer wordt. Chroma Captive van Kérastase bevat een aantal stoffen die niet alleen voor zachtheid en veerkracht zorgen, de glans behouden, maar dus ook de kleurpgimenten insluiten. Dankzij lijnzaadolie, een uv-filter, vitamine e en zink gluconaat. Deze laatste stof creëert, aldus Kérastase, ‘ionische verbindingen tussen de kleurpigmenten waardoor de kleur opgesloten wordt’.

vlnr: alexandra, babs, gerti, rona, jolanda

Aan de slag dames! En dat gingen ze: Alexandra met haar altijd pluizige krullenbos die ze al 25 jaar maandelijks verft, Rona met het langste haar van de hele wereld die haar uitgroei iedere twee weken moet bijwerken, Gerti die ooit met kleuren begon voor extra pit, maar nu de grijze vlucht voor wil zijn, Babs die graag zelf haar haar kleurt maar niet altijd het gewenste kleurresultaat krijgt, er bovendien te snel uitgewassen wordt met dof haar als resultaat, en Jolanda, die het wat makkelijker heeft omdat ze altijd voor blond kiest, maar wel snakt naar glans in de overtreffende trap.

Wassen, conditioneren, en een extra masker erop. Ho, wacht, bij Kérastase doe je wassen met een ‘bain’,  in dit geval de Colour Radiance Protecting Shampoo, conditioneren doet je met een ‘fondant’, in dit geval de Shine Intensifying Care en het wekelijkse kersje op de taart wordt verzorgd door het ‘masque’, de Shine Intensifying Mask.

Open de flessen maar! Wat vinden jullie van de verpakking? Nou, prachtig natuurlijk, met dat mooie metallic fuchsia roze, roepen ze in koor. ‘Doet het goed in de badkamer.’ ‘Maar eh, ik stoei wel met die draaidop van de shampoo,’ laat Alexandra weten. ‘Onder de douche is een flipdop altijd handiger, zoals de conditioner heeft.’ Jolanda is content en spreekt van een makkelijk te openen dop. Stiekem vermoeden we dat ze onder de douche haar bril niet op had en per abuis de conditioner heeft gepakt? Ook Gerti had een momentje met haar flessen: de namen ‘bain’ en ‘fondant’ haalde ze (veel te ontspannen onder die warme douche-stralen) door elkaar, waardoor ze bijna de wasbeurt volbracht met de conditioner en vice versa. En de pot van het masker? Tja, zegt Gerti, ‘ik vind het altijd lastig om met natte vingers in een pot te vissen. Je neemt snel te veel en het overschot doe je niet terug. Ik ben dol op tubeverpakkingen, maar ik begrijp het wel: dit is Kérastase en daar hoort een luxe pot bij.’

Hoe is de substantie van de producten, dames? ‘Dun!’, roepen ze unaniem en daarbij merkt Alexandra op dat het makkelijk tussen je vingers doorglipt de grond op: ‘zonde, gezien de prijs.’ Ook Gerti is bang dat ze teveel gebruikt, en Babs laat weten dat ze het daardoor moeilijk over het haar te verdelen vindt. Jolanda geniet van het ritme waarmee de shampoo in haar handpalm glijdt.

De shampoo schuimt bescheiden, wat Babs prettig vindt, want als ze onverhoopt toch wat in haar ogen krijgt, prikt het wel. Rona begrijpt aanvankelijk niet waarom zij geen schuim krijgt, maar nadat ze haar bril heeft opgezet, ziet ze dat ze de conditioner had gepakt in plaats van de ‘bain’. En tijdens het wassen met de shampoo, de conditioner en met masker genieten de vrouwen bijna unaniem van de geur. Ieder op geheel eigen wijze.

Alexandra is dolgelukkig dat ze eindelijk eens producten heeft die niet overdadig naar fruit ruiken. Rona is in de zevende hemel omdat ze juist wèl heerlijke fruitmandjes ruikt, en blijft Jolanda zelfs gedurende de dag in extase vanwege haar zalig subtiel geurende haar. Gerti vindt hem iets te zoet en is blij dat de geur niet zo lang blijft hangen. Babs kan het parfum niet plaatsen en vindt het te chemisch ruiken en te zoet. Ze associeert het niet met een luxe haarproduct. De vrouw, geuren en haar neus. Hoe divers kan het zijn.

Werken de producten, dames? Zowel Gerti als Babs staan niet te juichen als ze lezen dat de wasactieve stof sodium lauryl sulfaat erin zit. Deze ingrediëntensnuffelaars vertellen dat de stof tegenwoordig bekend staat als een irriterende reiniger. Maar Gerti komt al snel terug van haar angst als ze merkt hoe zacht haar haar wordt. Alexandra en Rona worden aanvankelijk op het verkeerde been gezet door de door BeautyJournaal aangeleverde informatie waarin staat dat de ‘bain’ op handdoekdroog haar aangebracht moet worden. Gelukkig zijn de vrouwen eigenwijs genoeg en volgen ze hun eigen ritueel: gewoon lekker op nat haar, en de aanwijzingen op de flessen zelf bevestigen hen daar ook in.

We krijgen een extatisch momentje als we lezen hoe verrukt drie van de vier vrouwen zijn. Zachtheid! Glans! Eindelijk pluisvrij! Schoon! Vooral het masker scoort hoog. Gerti roept:’Wow!, wat is mijn haar zacht en wat valt het mooi. Ik bleef maar met mijn handen door mijn haar gaan.’  Rona schept dikke toefjes uit de maskerpot en duikt zalig ontspannen een half uur op de bank. Jolanda schrijft:  ‘Mijn haar voelt na het masker nog levendig aan. Geen gesmoorde kropsla waar ik niets meer mee kan. De borstel glijdt ook moeiteloos door mijn haar klitvrije haar. Lekker!’

Een van de grootste angsten van de vrouwen is dat hun haar door verzorgende producten te slap en ook sneller vet wordt. Rona had het idee dat haar kruintje iets sneller vet werd en dat het volume maken bovenop iets lastiger was. Babs zal geen vriendinnetjes worden met deze lijn: haar haar voelde eerder droog en dor aan en was moeilijk te stylen. Gerti reageert tevreden dat de door haar gevreesde slapte en vettigheid niet optreedt. ‘Mijn haar voelt ook niet zwaar aan en is makkelijk te stylen’

En dames, het kleurbehoud, tot 40 dagen lang? Iets van gemerkt? Alexandra:’Het moet gezegd: mijn kleur vervaagt niet, zelfs niet nu ik het speciaal voor de test driemaal per week waste. Het is dat ik voor uitgroei naar de kapper moest, anders had ik zeker langer doorgelopen.’ Rona denkt dat ze nu wel drie weken in plaats van 2 weken kan doorlopen met haar uitgroei. Gerti schrijft: ‘Drie weken nadat mijn uitgroei bijgekleurd is, heeft mijn haar nog steeds perfecte glans en geen pluis.’ Babs was teleurgesteld. Nadat ze in 2 weken drie keer haar haar had geverfd met thuiskleuring vanwege tegenvallende resultaten, had ze het gevoel dat Chroma Captive nog sneller de kleur uit haar haar waste.

Verdient Chroma Captive een pluim voor werkzaamheid? Alexandra: ‘Eindelijk een product dat zijn claim volledig waarmaakt. Nou nog een ander doppie op de shampoofles en ik ben helemaal gelukkig.’ Rona: ‘Mijn haar is zacht, niet pluizig aan de uiteinden en glanst echt heel mooi.’ Gerti: ‘De bezwaren die ik had, onhandige verpakking en te dunne substanties, vallen in het niet bij het effect van deze lijn. Ik ben verkocht en zal deze producten zeker opnieuw aanschaffen.’ Babs: ‘Mijn haarkleur wordt er lichter van, de shampoo prikt in mijn ogen, ik vind de geur niet lekker. Ik verwacht meer van een high tech shampoo. De beloften worden wat mij betreft niet waargemaakt.’Jolanda laat ons tot slot weten: ‘Het is voor de tweede keer dat ik voor BeautyJournaal Kérastase producten test. En nu vroeg ik mij serieus af waarom ik niet altijd Kérastase gebruik. Mijn haar voelt heerlijk, geurt subtiel, is schoon en heeft heel veel glans! I am captured by Kérastase…’

Bekijk hieronder een fijne instructiefilm met kapper Piet-Jan Duivenvoorden over kleurbehoud van je haar:

[media id=171 width=620 height=350]

Lees ook