Wat viel in de smaak?

06:11 - 03:42
luistertijd 06:11 - leestijd 03:42

Gerti

‘Mijn favoriet van de maand zijn er eigenlijk drie; het Trind Keratin systeem én Nailpolish Remover. Nagellak is een van mijn favoriete accessoires. En of het nou aan het frequent lakken van mijn nagels ligt of de agressiviteit van de nagellak remover, mijn nagels waren de laatste jaren vrijwel altijd gespleten. Totdat ik Trind Keratin systeem (€17,95) en Trind nagellak remover (€8,45) ging gebruiken. Keratin systeem bestaat uit twee producten: Nail Restorer en Nail Protect, een balsem en een basecoat. Je gebruikt eerst de balsem en daarover heen de basecoat. Ik had al eerder de normale Trind Nail Repair en Nail Balsem geprobeerd maar die hielpen niet. Na het verwijderen van OPI GelColor heb ik rigoureus de goedkope remover de deur uitgedaan en heb ik consequent het Keratin systeem van Trind gebruikt.  Na drie maanden gebruik, splijten en scheuren mijn nagels nauwelijks meer. Mijn nagels hebben er sinds jaren niet zo goed uitgezien. Deze producten hebben maar één nadeel. Ze zijn niet makkelijk verkrijgbaar. Ik heb moeten zoeken, zelfs in Amsterdam, naar een Etos die de remover verkocht. Het Keratin systeem heb ik alleen online gevonden.’

Anja

‘Omdat ik in de haast mijn spullen moest pakken om een dag eerder naar Limburg af te reizen dan gepland, bemerkte ik een dag later dat ik mijn make-up koffer vergeten was. Een vrouw zonder make-up is als een potje zonder deksel. Dat kan gewoon niet zonder elkaar. Ik ben in het bezit van een groot aantal mascara’s, de duurdere merken, dus had ik niet heel veel zin om veel geld uit te geven aan een tijdelijk rollertje. Ik ben naar Kruidvat gegaan en heb na lang wikken en wegen vervolgens The Giant Extreme Volume Mascara voor XXL volume gekocht van het merk Catrice. Deze mascara heeft een dikke, taps toelopende borstel waarmee je alle wimperhaartjes kunt bereiken.Ik ben echt verbaasd! Deze mascara geeft mij vollere maar ook langere wimperharen. Ik had geen last van mijn lenzen, de mascara loopt niet uit, klontert niet en blijft de hele dag goed zitten. De mascara kost normaliter iets van 4,50 euro. Ik heb helemaal niets hoeven betalen; “kreeg” de mascara op mijn voordeelkaart! Echt een goede koop.’

Rona

‘AllgaSan Voetcrème tegen eelt is mijn favoriet van de maand. Aangezien mijn favoriete voetcrème wekenlang niet leverbaar was, moest ik op zoek naar een alternatief. Een tijdje geleden had ik bij de apotheek een sample gekregen van AllgaSan voeten crème en die beviel goed. Ik had geen zin om weer eerst allerlei miskopen te scoren (zoals ik regelmatig heb als mijn vaste product niet leverbaar is of –erger nog- uit de handel). Dus besloot ik een tube bij de apotheek te halen. Ik schrok wel even van de prijs (75 ml voor € 11,95) want de prijs-kwaliteitverhouding van de bovengenoemde voetcrème (van Etos huismerk) is echt heel netjes. De belofte is ‘in drie weken gekloofde en ruwe voeten weer fluweelzacht maken’. Daarvoor moet je dan wel tweemaal daags inmasseren.

Nu heb ik niet echt eelt en ga ik pakweg iedere 6 tot 8 weken naar de pedicure maar tja, je hebt een serieuze voeten-tic of je hebt dat niet. AllgaSan gebruikt voor een groot aantal producten Latschenkiefer-olie. Huh? Dat blijkt etherische olie van de bergden te zijn, hier gecombineerd met sinaasappel. Deze crème blijkt verslavend lekker te zijn! Mijn voeten zijn echt super zacht en gehydrateerd en van de geur word ik instant vrolijk. Voor dit stukje checkte ik even de info op internet en er blijken heel veel fijne (voet)producten te zijn, waaronder een scrub, een vermoeide benen-gel en tot mijn genoegen zag ik dat er ook een ‘verwennende en verzorgende’ voetcrème is met Latschenkiefer-Orange die maar € 6,95 kost. Die ga ik binnenkort eens bestellen via de apotheek (mijn apotheek heeft namelijk geen groot assortiment). Zijn je voeten wel aan een verwenbeurtje toe? Overweeg dan zeker eens dit merk.’

Maxim

‘Mijn favoriet is Santal Majuscule van Serge Lutens. De geuren van Serge Lutens hebben een bepaalde aantrekkingskracht bij me; de oosterse tinten en gourmand accenten waarmee hij zijn parfums omhult resoneren met mijn liefde voor de dramatische oriëntaalse geuren. Ik mis geen enkele mogelijkheid om kennis te maken met zijn nieuwe parfums. Het is altijd een verrassing en bijna nooit een teleurstelling. Ook zijn derde sandelhoutgeur, Santal majuscule heeft mijn hart gestolen. Het is mijn favoriet van deze maand. Een combinatie van tedere koele rozenblaadjes op de witte oppervlakte van gepolijst hout besprenkeld met de ochtenddauw. En het allemaal omhuld door de warme zoete noten van de oosterse lekkernijen. Een mooie combinatie van tedere onschuld en overweldigende passie.Lees mijn complete review over dit parfum hier.

Marte

‘Mijn favoriet van de maand is Neoderma van Mesogios. Het is een self tanning body lotion, er bestaat ook een face cream, maar die gebruik ik niet zo vaak en is helaas niet gekozen tot mijn favoriet. Neoderma is van origine een Grieks merk dat geen minerale oliën en parabenen gebruikt. Het is meer een salon merk dat aanvullende producten voor thuis heeft, waaronder de Mesogios lijn. Ik gebruik het product 1-2 keer per week hooguit, meer om een gezonde glow te hebben. Volgens verpakking en website voorkomt het product uitdroging van de huid, vitamine E, en beschermt de huid tegen vrije radicalen, erythrulose (wat ook zorgt voor het bruinings process) en nanoelesphere (dat  kalmerende, verfrissende, verkoelende, antiseptische eigenschappen heeft). Wat ik een enorm voordeel vind is het mooie tintje, geen carrot-gevoel, een mooie gehydrateerde huid en de geur staat me enorm aan.’

Lees ook