Wat een toplijn!

04:47 - 02:52
luistertijd 04:47 - leestijd 02:52

Olaz Professional

Ik had nog nooit wat van Olaz gekocht, ik dacht gewoon dat het niet goed kan zijn, als het te koop is bij Kruidvat, Trekpleister of Etos. Bij dergelijke ketens kom ik alleen voor wattenschijfjes, shampoo en paracetamol en dan snel weer weg wezen. De uitstraling van die winkels roept bij mij geen beautygevoel op. Het foute licht, altijd overal dozen die nog uitgepakt moeten worden, of helemaal niet – zoek het zelf maar uit. Maar ja, als trouwe lezeres van Beautypedia lees ik natuurlijk wel dat Olaz helemaal geen slecht merk is. Ik was dan ook blij dat het nu zelf eens kan testen. Helemaal nadat Monique al aandacht aan deze nieuwe, parfumloze lijn had besteed.

Allereerst ben ik naar een paar drogisten geweest om te bekijken wat de prijs was van dit pakket en dat is wisselender dan de AEX. Olaz producten zijn zo vaak in de aanbieding dat het de moeite waard is om via Internet een rondje te doen voor de prijs. Scheelt je zo een tientje of meer op de adviesprijs van 45 euro. Het valt me op dat ik Olaz altijd op een druk punt vind, vlak bij Catrice (pubermeisjes), naast het drop-schep-ding (nog meer meisjes) of op een doorgangspad (rollators en kinderwagens), niet inspirerend voor een INCI studie van de producten!

Pakket met 3 producten

In het anti-rimpel pakket vind ik drie producten; anti-verouderings dagcrème SPF30, diepliggende rimpelcomplex en de rimpel vereffende nachtcrème.

Alle drie in kleinere formaten (30ml) dan de producten die los (50ml) worden verkocht. Op de INCI lijst vind ik inderdaad geen parfum en overal niacinamide, mijn nectar en alleskunner.

Niacinamide hydrateert, exfolieert, pakt hyperpigmentatie aan, herstelt de huidbarrière en verfrist de huidskleur. Het is een topingrediënt, serieus!

De claims gaan er dan ook vol in: ‘Helpt de jeugdige kenmerken van je huid te reactivieren! Zie zelf het anti-verouderings effect in 28 dagen. Je krijgt tijdelijk zelfs je geld terug als je niet tevreden bent, toe maar! Een ding begrijp ik niet: waarom legt Olaz niet meer nadruk op exfoliëren, het herstellen van de huidbarrière en zonbescherming om vroegtijdige huidveroudering te voorkomen? Want dat is wel de werking van dit geweldige pakket.

Het diepliggende rimpelcomplex is een behoorlijke compacte crème, die je plaatselijk toepast op rimpeltjes en lijntjes.  Het is de opvullende onderlaag voor de dag-en nachtcrème. Wat ik ervan vind? Ik ben zichtbaar verlost van mijn lelijke ex-rokers lijntjes rond mijn mond. Behalve de hele diepe, maar die zijn niet altijd zichtbaar. Soms heeft het even tijd nodig om in te trekken vooral als mijn huid warm is. Ook hier is niacinamide prominent aanwezig op de INCI, maar ook alle soorten parabenen. Ik vermeld dit expliciet, omdat ik niet zo dol ben op parabenen, gezien de berichtgeving erover in media en de visie van mijn goeroe, de Nederlandse cosmeticaonderzoeker dr.  Jetske Ultee. Ik weet dat BeautyJournaal er anders in staat, meer neutraal over parabenen is, maar persoonlijk denk ik er anders over.

De anti-verouderings dagcrème SPF30 is een helderwitte crème die prima smeert en zelfs geschikt is voor de gecombineerde huid. Mijn ervaring: pas aan het einde van een dienst (ik ben verpleegkundige) gaat de boel wat glimmen. Een hele droge huid zou hier te weinig aan hebben. Ondanks de Avobenzone (uv-filter waar ik niet dol op ben) heb ik geen enkele pukkel gehad.

De rimpel vereffende crème heeft de vreemdste naam die ik ooit heb gehoord. Vervelend dat het in een pot zit, gemiste kans van Olaz! Vooral omdat de andere producten wel airless zijn verpakt. Het is wel een hele lekkere crème. Lekker glimmend en blozend kijk ik ’s avonds mezelf aan in de spiegel, zalig. Natuurlijk zit hier ook veel niacinamide in. Ik mis een spatel bij dit product.

Jolanda concludeert:

Mijn gevoelige huid was al opgeknapt nadat ik veel potentiële irriterende stoffen ben gaan mijden de afgelopen maanden. Parfum is een grote oorzaak van huidirritatie in mijn geval, want op Avobenzone en parabenen reageer ik (nog) niet, blijkbaar. Terwijl ik daar wel voor vrees op de langere termijn. Ik heb het meer dan 28 dagen gebruikt omdat ik het voorzichtig in mijn routine heb ingevoegd. Rimpels weg? Mijn fronsrimpel en rookrimpels zijn er nog. Mijn huid is wel zacht, blozend en redelijk egaal gebleven.

Lees ook