Zoals jullie wellicht nog weten, ben ik met een kuurbehandeling begonnen om mijn gezichtshuid op te laten knappen. Minder lijntjes, minder wallen, en vooral ook minder pigmentvlekken. Deze heb ik nogal veel als gevolg van mijn Iers-Indische afkomst. Mijn kuur zou gedaan worden met de Fraxel laser, maar inmiddels is hij uitgebreid met een huidblekende […]

02:50 - 01:42
luistertijd 02:50 - leestijd 01:42

Zoals jullie wellicht nog weten, ben ik met een kuurbehandeling begonnen om mijn gezichtshuid op te laten knappen. Minder lijntjes, minder wallen, en vooral ook minder pigmentvlekken. Deze heb ik nogal veel als gevolg van mijn Iers-Indische afkomst. Mijn kuur zou gedaan worden met de Fraxel laser, maar inmiddels is hij uitgebreid met een huidblekende behandeling van dr. Obagi. Lees hier nog mijn eerste verhaal.

Volgens mijn behandelaarster Annelies Aarts is de Fractional laser ideaal voor het verfijnen van de huidstructuur, en het steviger maken, maar die vele sproeten zullen er niet echt minder van worden. Aangezien we een kuur zijn gestart om de volgende zaken te verbeteren: een egale huid zonder pigmentvlekjes, een gezonde stevige huid en een vermindering van de ietwat vermoeide uitstraling onder de ogen – komt er nu dus wat bij.

Ik ben gestart met Nu-Derm FX systeem van dr. Obagi. Een medicinale kuur op basis van hydrochinon voor 8 weken, die de zichtbare pigmentstoornissen niet alleen zal laten verdwijnen maar ook het pigmenteringsproces weer zal normaliseren.

Volgens Annelies is het de enige methode ter wereld die op deze diepte de pigmentatie aanpakt, en weghoudt met een onderhoudsprotocol. Ook bij de donkere huid. Ik heb behalve Iers, ook Indonesisch bloed, zoals ik al schreef. Dit alles gebeurt onder supervisie van cosmetisch arts Lida Bos (met receptplichtige crèmes, hydrochinoncrème en de combinatiecrème tretinoine en en hydrochinon). Hierna zal eventueel een Blue Peel worden ingezet om de laatste restjes pigment te doen verdwijnen, of enkele Fractional laserbehandelingen.

Om de verdikking onder mijn ogen te verminderen adviseert ze veel water te drinken en onder de verdikking, ter hoogte van de jukbeenderen fillers op basis van hyaluronzuur in te zetten, wat een prachtig resultaat zal geven! Ik ben zo benieuwd!

Ik ben half januari 2012 van start gegaan met Nu-Derm FX systeem van Obagi. Mijn badkamer is helemaal Obagi proof ingericht, van alle crèmes die er stonden, heb ik tijdelijk afscheid genomen. Er ligt een heel arsenaal aan Obagi-producten, en de 2 crèmes van de apotheek. Op de spiegel heb ik het stappenplan opgehangen, want zoals Monique het al eerder beschreef, het is een bootcamp! Lees maar hier haar ervaringen met dr. Obagi huidverzorgingsproducten.

Bij BeautyJournaal’s Monique was het ultieme dol dat babyroze – en zachte huidje te bereiken met een retinol-programma, bij mij ligt het accent op pigmentvermindering. Monique schreef al dat het geen sinecure was, en dat ervaar ik inmiddels zelf ook met jeuk, roodheid en vervellen, maar ik zet door!

Ik houd jullie op de hoogte!

Lees hieronder meer reviews van Babs.

Lees ook