shop NARS Climax Extreme Mascara Harriet is fan! ‘Een diepzwarte kleur, en met 1 streek heb je al waanzinnig volume. Deze mascara scheelt je tijd!’ Bekijken In deel 1 heb ik verteld hoe ik erbij kwam om mijn ene wang met vitamine a-zuur te blijven behandelen en de andere wang aan de hannah behandeling te […]

15:15 - 09:09
luistertijd 15:15 - leestijd 09:09

In deel 1 heb ik verteld hoe ik erbij kwam om mijn ene wang met vitamine a-zuur te blijven behandelen en de andere wang aan de hannah behandeling te onderwerpen. In deel 2 zijn de eerste hannah behandelingen besproken en het vergelijk met mijn vita a-wang. In deel 3 komen we dichtbij het eindresultaat!

29 mei – 14 juni

29 Mei. Een hele week flink gesmeerd, hoed op gehad en door de warmte lekker 3 dagen binnen gezeten, wat geen straf was. Nog steeds lijkt de huidstructuur van de  vitamine A-zuurkant mooier, maar echt, de Hannah-kant gaat voller worden. Mijn neusplooi is minder diep en lang, en de pigmentvlekken worden ook lichter. Maar  zo jammer, ik heb -tig foto’s gemaakt maar het komt gewoon niet duidelijk over. Vanmorgen ben ik weer naar Voorthuizen gegaan voor weer zo’n Hannah-Xperience. Heel gek, ik kijk er echt naar uit. Normaliter zou een wekelijkse behandeling  me tegen gaan staan maar in dit geval dus niet.

Ik zie langzaam verschil komen

We beginnen weer met de meting: De Hannahkant scoort: vocht 68, vet 78 en pH 5,2. Prima dus :-))  De vitamine  A-kant heeft de volgende waarden: vocht 64, vet 17 en pH 5,5. Mijn huid wordt weer flink schoongemaakt, gepeeled met de enzym-peeling en vervolgens met het fruitzuur bewerkt. Het brandt een beetje en jeukt aardig. Toch  voelt het lekker omdat je weet dat het iets voor je doet. Na dit fruitzuur wordt het microdermabrasie-apparaat tevoorschijn getoverd.

Valere teint

Ik vraag vrolijk aan Amber of ze stiekem ook mijn andere  kant mee wil nemen omdat ik in het verleden vaker zo’n kuurtje deed i.c.m. flitsen. Maar Amber zegt resoluut dat het wellicht in de toekomst aan de andere  kant ook mag maar nu niet :-)) Flink wordt er geschuurd, tjonge, dat doet lichtelijk pijn. Alsof je gezandstraald wordt. Dit had ik in het verleden zo niet  ervaren maar volgens Amber komt dit ook door de voorbewerking met de peeling en het fruitzuur. Vervolgens de kneed-massage. Mij doet dit weer denken aan het  boetseren, het in elkaar zetten, van mijn gezicht. Weer de lagen creme e.d. er overheen en kijken naar het resultaat. Ja hoor, het valt me nu op dat de  vitamine A-wang (ondanks dat deze gladder is) er nu minder gezond uitziet. Mijn huid voelt wel geschaafd aan, ziet er vlekkerig uit en krijgt weer een week  de tijd om bij te komen.

Smeer-update

We blijven vooralsnog hetzelfde regime smeren maar ik mag op de dag wat minder lagen aanbrengen al naar gelang er zon staat. Mijn  ogen worden er plakkerig van en ik heb dan moeite met knipperen. Omdat mijn huidige pot crème – Orthocell- voor de andere wang nagenoeg leeg is, heb ik contact opgenomen  met Monique van Beautyjournaal. Ik heb in overleg met haar besloten, ook omdat het vetgehalte van de vitamine Azuur-wang ver beneden de norm is, om met  Hannah te gaan smeren. Onder het mom van: creme is creme! We zullen zien of we de waardes i.c.m. tretinoine, zonder dat Amber dit weet, ook omhoog zullen  krijgen. Dan weten we meteen, of mijn huidige creme een mindere werking heeft dan de Hannah maar ook of de tretinoine zijn werking blijft houden en mijn  gezicht door de Hannah voller wordt.

30 Mei. Gisteravond, 29 mei, kreeg ik moeite met naar beneden kijken. Ik keek in de spiegel en zag een prachtige vochtwal:-) Er zat een flinke vochtophoping onder  mijn oog. Ik was blij dat mijn man er niet was 😉 Omdat er wat branderige plekjes op mijn huid zaten, heb ik ze een aantal keren dun ingesmeerd met de  Juvi-Protect. Het is een zonneprodukt maar heeft tevens een kalmerende werking, en ooh, het verzacht echt de huid.

Vanmorgen bijtijds opgestaan, de wal is nog flink aanwezig maar niet meer zo prominent als gisteravond. Ik heb vanmorgen heerlijk mijn gezicht verzorgd en  steeds pak ik weer de spiegel. Mijn Hannah-kant is duidelijk voller (kan natuurlijk ook komen door de ferme behandeling van gister) maar mijn wang ziet er nu  gewoon gezonder uit. Mijn huidstructuur wijkt lichtelijk af van de vitamine-A-zuur-kant maar de rimpels op mijn voorhoofd en de dikke slaaprimpel onder mijn  oog zijn nu egaler.

Ik heb nog 3 behandelingen te gaan en zie nu eigenlijk op tegen het verschil in beide wangen :>))  De Hannah-kant is nu voller waardoor  mijn andere wang wat wegvalt. Moeilijk uit te leggen maar ik heb nu het gevoel, alsof er iets mis is met mijn hoofd. Alsof je kiespijn hebt.

4 Juni. Na een week volop gesmeerd te hebben (en flink wat foto’s te hebben gemaakt en in de spiegel gekeken te hebben) ga ik weer naar Voorthuizen. Zaterdagavond 2  juni kwam ik na mijn schoonmaaksessie het sanitairgebouw uit en vroeg de eigenaresse van de camping/boerin naar de vorderingen van mijn gezicht. Ze vond de  vitamine A-zuur kant gladder maar gaf toe dat Hannah voller is maar qua structuur nog iets moest verbeteren. Ze zei erbij (ook omdat ik naar de kapper was  geweest) dat ik er jaren jonger uit ga zien, en zoiets hoor ik graag.

Hannah crèmes scoren beter in de meettesten

Amber bekijkt mijn gezicht en vroeg hoe de afgelopen week gegaan is. Ik vertelde haar van mijn vochtwal onder mijn linkeroog. Vandaag zal ze iets minder druk  uitoefenen rondom mijn oog om de boel een beetje te ontzien. Er wordt eerst weer gemeten. En ja hoor!!!! Wat ik gehoopt en overlegd had met Monique komt  vooralsnog uit. Ik smeer nu sinds 29 mei mijn gehele gezicht met de Hannah-produkten omdat mijn pot Orthocel zo goed als leeg was en de waarden van mijn  rechterwang niet goed waren. De Hannahwang is nagenoeg gelijk gebleven maar de vitamine A-zuur wang is vooruitgegaan! Vocht was en is vandaag 64 en moet  boven de 60 zijn, pH was 5,5 en vandaag 5,9 dus iets verhoogd en hoort tussen de 4,5/5,5 te zijn maar het vetgehalte is van 17 naar 61 gegaan en deze hoort  tussen de 40-60 te zijn. Dit geeft vooralsnog aan, dat de Hannahcreme doet wat ze moet doen. Creme is dus niet altijd creme:>)) want met de Orthocel lukte  het maar niet.

Joehoe….ik begin het te zien!!

Er wordt weer flink gecleaned, gepeeld, met fruitzuur gewerkt, gekneed en gemasseerd en vervolgens weer een microdermabrasie gegeven. Zo pijnlijk als het  vorige week was, zo was het nu goed te doen. Alles voor het goede doel. Om de wondjes en de branderigheid wat te verminderen, krijg ik van Amber een klein  potje First Aid mee te gebruiken i.p.v. de Juvi Protect, oohhh, wat lekker. Het potjes staat koel en dan is het zo heerlijk smeren….. Na afloop van deze weer intensieve behandeling, kijk ik in de spiegel. Echt, mijn Hannahwang is dikker/voller! Echt het effect wat je wilt als je huid verslapt. Je staat dan voor de spiegel en trekt wat aan je wang richting oren, en je denkt: al was het maar een mm. of 3? Nou, dat is nu echt wel bereikt. De  andere wang is gladder maar de huid zit losser is wat meer ingevallen en kan wel wat mm’s strakker getrokken worden.

Plakbandje erop

Ik heb nog twee weken te gaan en ben zo benieuwd naar het eindresultaat. Hopelijk wordt de rechterwang, door het gebruik van de Hannah-producten ook wat  voller maar ik besef wel dat het ook met de bindweefselmassage en rimpelreductiebehandeling te maken heeft. Omdat de rimpels echt gladder worden na een behandeling maar door mijn slaaphouding de dikke, craquele rimpel er weer in schiet, ben ik voor het slapen gaan weer begonnen met het plakken van een klein stukje Leukopor. Dit heb ik een paar jaar geleden ook gedaan en dat werkt prima. Ik wil er alles aan doen om het mooiste resultaat te behouden.

6 Juni. Eind mei ben ik aan mijn nieuwe Youth Rocket begonnen maar wanneer ik het flesje in het licht hield, zag ik nog een aardige voorraad creme in het flaconnetje  zitten. Omdat ik het zo’n lekkere creme vind en het toch zonde vind om weg te gooien, heb ik het flesje ondersteboven neergezet. De creme zakte wel naar  onderen maar kwam niet uit de vulopening. De substantie is toch dikker dan verwacht. Ik heb, dom van mij, met het flesje op de dop getikt waarna de creme er  wel uitkwam maar ook de rode verf  meekwam. Ik heb ruim 2 dagen kunnen smeren met de hoeveelheid uit de dop.

Ik heb het op 14 juni aan Amber verteld en die deelde het volgende mede: het schijnt wettelijk zo geregeld te zijn, dat wanneer je iets koopt met een inhoud  van zeg: 50 ml. je ook inderdaad 50 ml. moet kunnen gebruiken. Daarom moet er verplicht, in zijn algemeenheid, een aantal ml. meer in potjes/flesjes afgevuld worden.

14 Juni. Ben vandaag weer naar Voorthuizen geweest voor mijn wekelijkse, overigens heerlijke, behandeling. Er zijn met het Reveal-app. weer foto’s genomen. Helaas  zijn daar de 1e foto’s door een fout of een probleem in of met het systeem, niet opgeslagen. Er is een vergelijk gemaakt met de Revealfoto’s foto’s van 10  mei.

De vitamine A-zuur kant blijft er gladder uitzien en dat steekt toch af t.o.v. de Hannah-wang. Er is teveel vergelijk tussen mijn  linker- en rechterwang:-) Zou mijn hele gezicht met Hannah worden behandeld, dan zie je dat verschil van de structuur niet, maar wel een gezondere teint en  een vollere wang.

Ik heb nu 6 behandelingen gehad, maar de 1e telt volgens Amber niet echt. Dit was de voorbewerking voor de fruitzuurpeeling.

Andere producten, want te vet

Omdat ik met een vettig gezicht binnenkwam, ik was op de fiets, had  13 km. gefietst, werd mijn gezicht eerst gematteerd voor de foto. Het was te glimmend. Ik vertelde Amber dat mijn gezicht er dagelijks met gebruik van de hannah producten zo uitziet (en dat had  ik eerder al doorgegeven) en dat het bij warm weer zelfs mijn ogen inloopt en mijn oogleden dan plakken. De gebruikte cremetjes zijn klaarblijkelijk toch te  vet voor mijn huid. Ook is de Juvi Protect aanzienlijk vetter dan de Fade Treatment.

Om nu beter resultaat te gaan krijgen, zijn mijn producten totaal  veranderd! Ik gebruikte ’s morgens: Cleansing oil, sparkling spray, Youth Rocket, spray, Fade Treatment of Juviprotect sunperfection en sluitte af met de Touch of Silk.  De Silk doet vooralsnog geen goeds voor mijn huid, het matteert niet, sterker nog, maakt de boel alleen maar vettiger. ’s Avonds gebruikte ik: Cleansing  oil, enzymatic peeling, glycol 6%, sparkling spray, Youth Rocket en Touch of Silk. Het wordt nu: ’s ochtends: Cleansing Oil, sensitive skin lotion, vitamin complex, personal choice, vitamin complex en dan de Fade of de Juvi. ’s Avonds: Cleansing Oil, active lotion, glycol 6% (om de dag), cell-active (om de dag), vitamin complex, personal choice, vitamin complex, remodelling  cream. De Touch of Silk laten we voorlopig even staan.

Ik ben dol op de Youth Rocket en Fade cream

Mijn absolute toppers van dit regime zijn: de Cleansing Oil, de Youth Rocket, de enzymatic peeling, de glycolgel en de Fade. (Deze is aanzienlijk minder vet op mijn huid in  vergelijk met de Juvi-Protect). De First Aid, ik had een klein potje om de wondjes te ontsmetten en sneller/beter te laten genezen, heb ik gebruikt toen ik  een koortslip had. Op de koortsuitslag had ik 2 dagen mijn geneesmiddel gesmeerd om het in te laten drogen en vanaf dag 3 de First Aid. De wond genas mooier,  er zaten niet meer van die bekende wondvochtkorrels op, en ook scheurde mijn huid niet in, dus geen bloedkorstjes als gevolg.

Minder prettig vond ik de Sparkling Spray. Deze zorgt er voor dat het volgende aan te brengen produkt beter door de huid wordt opgenomen maar op mijn huid  werkte het rommelig. De eerder aangebrachte produkten gingen mengen. Heel jammer maar de Touch of Silk, 68 euro per pot, was met de door mij gebruikte  smeersels vooralsnog niet geschikt voor mijn huid. Als ik het vergelijk met Vitamin C Boost van The Body Shop van 22 euro, die overigens ook in een heel  handig dosserpompje zit, scoort de Vitamin C Boost voor mij een dikke 9. Deze heb ik even gebruikt als plaatsvervanger van de Touch of Silk om te vergelijken en gaf een  mooier resultaat.

Voorlopige Conclusie

We hebben afgesproken dat ik zeker tot in oktober wekelijks naar Voorthuizen blijf gaan om de kuur af te maken en mijn rechterwang gewoon te blijven smeren met het  Vitamine A-zuur. De Hannah-wang, mijn linkerwang, (dit is mijn slaapwang en bevatte een dikke craquele rimpel, en heeft meer lijntjes en rimpels dan de rechterwang) is nu echt wat voller, vind ik, pigment is helaas nog niet echt minder geworden, maar lijntjes en rimpels zijn wel wat minder diep, vind ik. Mede, door de speciale bindweefsel- en littekenmassage. Helaas is dit op de foto hierboven niet te zien.

Vitamine a-zuur geeft gladdere huidstructuur

Alleen is de huidstructuur iets minder mooi in vergelijk met mijn andere wang. Mijn vitamine A-zuur wang, de rechterwang, ziet er gladder dus mooier uit, pigment is lichter (al hoewel dat ook weer niet op de Reveal foto te zien is) maar de wang ziet er wat ingevallener uit en voelt minder sterk aan. Mijn ervaringen blijf ik bijhouden en ook het foto’s maken (ik heb er inmiddels tegen de 200 maar echte goed lijkende, het is natuurlijk en  helaas niet 3D, zitten er niet bij) blijf ik doen. Wil wel nog even verklappen dat de nieuwe cremes aanzienlijk beter worden opgenomen door mijn huid en dat  ik dus voor het eerst sinds begin mei niet met een vet, glimmend gezicht loop, sterker nog: er gezonder uit ga zien.

Hierbij de professionele foto’s welke door Hannah ter beschikking zijn gesteld. Nogmaals, het is moeilijk om het via een foto te zien, het is helaas niet 3-dimensionaal. Wordt vervolgd!

Lees ook deel 1
Lees ook deel 2

Lees ook deel 4

Lees ook deel 5, het slot/eindconclusie

Lees ook