Debbie vindt hem wel heel erg lekker!

03:59 - 02:23
luistertijd 03:59 - leestijd 02:23

Sea.Line

Het afgelopen jaar heb ik voor het eerst kennis gemaakt met de natuurlijke huidverzorgings producten van Sea.Line en Earth.Line.

Beide merken worden uitgebracht door een Nederlands bedrijf dat al 35 jaar ervaring heeft op het gebied van natuurproducten.

Onzichtbaar in het schap

Tot enige tijd geleden zeiden deze producten mij vrij weinig, ik zag de producten wel eens in de schappen staan van een natuurwinkel, maar vanwege de uitstraling en de verpakking heb ik nooit de moeite genomen mij er verder in te verdiepen…

Daar kwam verandering in toen ik de Sea.Line Mineral Bio Body Butter in handen kreeg om deze te testen. Sea.Line claimt dat de producten helpen de te snelle celdeling zoals je die hebt bij eczematische aandoeningen en vochtgehalte van de huid in balans te brengen, de huid te herstellen, te kalmeren en jeuk te verminderen. Maar ook voor de consument met een droge en vochtarme huid is deze body butter zeer geschikt. Vooral nu in de winterperiode kan de huid wel iets extra’s gebruiken.

Beloften

De Body Butter met Dode Zee mineralen, omega 3-6 en 9, vitamine E en A plus de zuivere natuurlijke oliën zoals jojoba, macadamia, zonnebloem, avocado, teunisbloem en kokosolie. Verder zitten er de verzorgende en voedende sheabutter en de vetten van lijnzaad in. Lijnzaad bevat veel omega 3,6 en 9 vetzuren. En natuurlijk bevat deze Body Butter Dode Zee zouten. Ook zijn deze kruiden erin verwerkt:

1. Salix Alba (wilgenextract): werd vroeger gebruikt als een natuurlijk conserveringsmiddel, is schimmel en bacteriedodend en heeft een houtige zoete geur.
2. Calendula (goudsbloem): versterkt de afweer van de huid, is antiseptisch, bloedstelpend, ontstekingsremmend, schimmel bestrijdend en wondhelend.
3. Heermoes (paardenstaart): bevat veel mineralen waaronder kiezelzuur die de huid en de genezing van wonden versterkt.

Sea.Line claimt verder dat de producten geen parabenen, paraffine, synthetische kleurstoffen en parfums bevatten en zijn dierproefvrij. Tevens zijn ze voor 100% op allergieën getest en bevatten ze voor 100% natuurlijke ingrediënten, aldus het merk.

Hoe is deze Mineral Bio Body Butter in het gebruik?
Zoals je op de foto kunt zien is de textuur van deze Body Butter heerlijk! De substantie is mooi lobbig en niet zo massief en voelt daardoor zeer fijn aan! Het voelt lekker vol aan zonder plakkerig te worden en ruikt zalig. Ik denk dat ik de ceder ruik, de Body Butter geurt heerlijk kruidig. De Body Butter smeert prettig uit en wordt vrijwel direct door mijn huid opgenomen. Ik moet hierbij vermelden dat ik geen huidaandoening heb zoals bijvoorbeeld eczeem of psoriasis, maar deze Body Butter is heel erg zacht en mild. Ik kan dus niet beoordelen hoe deze aanvoelt op een aangedane huid. Het is een plezier deze na het douchen of baden op de huid aan te brengen. Mijn velletje is de hele dag rustig, glad en lekker zacht en ruikt ook nog eens heel lekker!

De pot is vrij groot (225ml) waardoor je er lekker lang mee kunt doen. De producten van Earth.Line en Sea.Line dragen het BIDH garantiekeurmerk voor gecontroleerde natuurcosmetica en zijn gecertificeerd door Ecocontrol.

Debbie concludeert:
Ik ben blij dat ik kennis heb mogen maken met dit product. Ik ben tevens blij dat er ook vriendelijk geprijsde natuurlijke huidverzorgingsproducten te vinden zijn in Nederland. Het fijne is dat ook voor de consument met een problematische huid dit natuurlijk betaalbare alternatief geboden wordt.

Al zou ik er op het eerste ogenblik niet meteen aan gedacht hebben, ik kijk nu regelmatig bij de natuurwinkel naar dit merk. Wellicht dat ik nog een aantal andere producten ga aanschaffen. Ik ben er in ieder geval erg enthousiast over.

Lees ook