Oh, wat vindt ze dit heerlijk!!

07:08 - 04:16
luistertijd 07:08 - leestijd 04:16

Institut Esthederm

Ik heb nog nooit iets van Institut Esthederm gebruikt en ben dan ook zeer benieuwd naar deze ‘trilogie’ die volgens Esthederm de eerste cosmeticalijn is die in 3 stappen de veroudering van de huid daadwerkelijk afremt. Het is in ieder geval een verrassende combinatie; twee sprays en een serum. Dat gaan we eens uitproberen.

De trilogie set

Ik test de prachtige ogende set die bestaat uit het :

1) Eau Cellulaire spray in zilverkleurige 100 ml uitvoering, patent: dit water is identiek aan het water in de huid (intercellulaire water : het water rond de huidcellen). Omdat de Eau Cellulaire compatibel is met het huidvocht wordt het direct opgenomen. Het verfrist, geeft energie en maakt dat voedingsstoffen beter opgenomen worden. Bovendien is de huid beter in staat zich te verdedigen tegen invloeden van buitenaf. Parfumvrij en zonder conserveermiddelen of kleurstoffen.

2)  E.V.E. (Essential Vital Elements) serum: in bronskleurig airless 30 ml pompflacon, met de claim ‘zelfherstel van de huid, afremmen van de chronologische huidveroudering.’ Daartoe bevat het meer dan 50 biomimetische ingrediënten, (stoffen die door de huid als eigen worden herkend en haar aanzetten tot auto-regeneratie) en hyaluronzuur.

3) UV in Cellium spray in goudkleurige 100 ml houder, patent: cellulaire zelfbescherming tegen vrije radicalen. Het zou de huid aanzetten tot de aanmaak van een enzym (niet nader benoemd) dat vrije radicalen neutraliseert. Er staat specifiek bij dat het geen vervanging is van een reguliere zonbescherming. Er zit dus geen SPF in.

Helaas was op de redactie de omdoos verwijdert, waardoor ik geen inci-lijst meer had. Maar ik heb in ieder geval de persinformatie en mijn eigen bevinding.

Mooie kreten

Huid, licht en water; prachtig vind ik dat. De vertaling daarvan naar de producten is: voeding (het serum), bescherming (UV in Cellium spray) en energie (Eau Cellulaire Spray). Ik geef volmondig toe dat ik gevoelig ben voor dit soort marketing! Het geeft me het gevoel dat het klopt, de cirkel rond is. Tja…

Trilogie in gebruik

Je begint met de Eau Cellulaire, spuiten en zacht inwrijven, dan het serum van binnen naar buiten verdelen, zacht wrijven en op laten drogen. Als laatste de UV in cellium spray.

Ook al lijkt het niet meer dan water, de Eau cellulaire is echt meer dan een gewoon watertje. Heel verrassend is het om te zien dat de huid door de mist inderdaad door het toegevoegde vocht voller lijkt. Bovendien is het erg aangenaam en verfrissend.

Minpuntje: Na een maand of twee begint zich aan de binnenkant van de dop en rond het spuitgaatje zwarte schimmel (!) te ontwikkelen. Ik veeg het een paar keer weg maar het komt weer terug. Op de spray staat niet hoe lang het houdbaar is.

Het E.V.E. serum is een tamelijk dunne substantie met weinig geur. Een pompje is meer dan genoeg voor mijn hele gezicht. Ik voel (en zie na een minuut of tien) de huid aanspannen, het is écht werkzaam.

Rekening houden met: Het serum is maar drie maanden houdbaar omdat de concentratie aan bewaarmiddel minimaal gehouden is. Het product is namelijk voor 99% opgebouwd uit huid-eigen werkstoffen om een maximale werking te garanderen.

Tip: Gebruik het tweemaal daags anders ga je ver over de drie maanden heen en is het nog lang niet op. Na die drie maanden merkte ik een lichte achteruitgang van met name het aanspannende effect. Dat kan natuurlijk ook komen door gewenning. Ik gebruikte het serum ook rond de ogen onder mijn oogcrème.

De UV in cellium spray is zonder meer heel prettig. Een multitasker ook, je kan hem na het serum aanbrengen maar ook na een dagcrème of over make-up om te fixeren. Super is het ook als een opkikker tussendoor. Het ruikt licht naar meloen en is enigszins wittig. Het voelt heel voedend en opwekkend. Ook op deze spray staat niet hoe lang het houdbaar is.

Jammer: Al na enkele keren gebruik gaat het spuiten moeizamer. Ik moet heel hard drukken waardoor er ongecontroleerd veel uitkomt en bovendien niet waar ik wil (in mijn oog is niet prettig). Geluk bij een ongeluk is dat ik daardoor het volgende ontdek: ik spray het in mijn handpalmen en dep het dan over mijn gezicht. Dat blijkt beter te gaan dan spuiten en wrijven, want mijn make-up werd dan toch echt streperig.

Toen het nog kouder was en bovendien vlak na de periode dat ik de Philips ReAura laser had getest waardoor mijn huid droger was dan normaal, gebruikte ik ná het serum en voor de spray toch een dagcrème. Ik heb het nagevraagd bij Esthederm en kreeg dit antwoord: ‘Een crème is met andere woorden niet nodig om het beoogde resultaat te garanderen. Het toevoegen van een crème kan wel nuttig zijn om het comfort te verhogen, wanneer de gebruiker een vetarme huid heeft en na het gebruik van de trilogy een trekkerig gevoel ervaart. In dat geval raden wij de Crème de Soin reconstituante Repair aan.’ Inmiddels is mijn huid weer min of meer in de normale staat en is het ook warmer zodat ik nu genoeg heb aan deze trilogie.

Rona concludeert:

Ik vind het heel jammer dat het op is. Tot de laatste druppel heb ik het met plezier gebruikt. De prettigste combinatie vond ik Eau cellulaire, E.V.E. serum, een BB-creme en als laatste de UV in cellium spray wat een prachtige dewy look geeft.

Wat ook fijn werkte was deze spray mengen met een getinte dagcrème. Als ik erg moe was depte ik wel eens alleen de spray onder mijn ogen, gaf een zeer ontspannen en fris gevoel. Ook als instant oppepper is de UV in cellium geweldig, sprayen, licht inkloppen of op laten drogen en je huid is direct gehydrateerd en ontspannen. Ik was met een vriendin wezen shoppen, we waren bekaf maar wilden nog uit eten.

Ik besprayde haar gezicht en hoorde een aantal keren: Ahh, ahh. En inderdaad dat voel en zie je, heerlijk. Ik ben echt dol op deze trilogie! Mijn huid was rustig, gevoed, ontspannen en ik zag (vooral de eerste maanden) een duidelijke verbetering in het aanzicht van de rimpels. Bovendien ging mijn huid niet glimmen in de loop van de dag. Voor mij is deze set echt een aanrader.

Shop Esthederm hier online

 

Lees ook