Kan een all-in-one echt alles doen?

04:00 - 02:24
luistertijd 04:00 - leestijd 02:24

Korres 3 in 1 reinigingsemulsie

Daar ik al enkele maanden geprikkeld word door blogs die vol staan met producten van het Griekse apothekersmerk Korres , kreeg ik nu de mogelijkheid enkele producten van hen te testen.  Ik heb zelf een enorm gevoelige huid en zeker als het aankomt op het gebied van reinigen. Mijn oog viel gelijk op de 3 in 1 reinigingsemulsie met melkeiwitten, vanwege het minimale aantal producten om een gewenst resultaat te behalen de belofte van een lekker gevoel na het reinigen zonder dat de huid uitdroogt of strak aanvoelt.

Wat zijn 3 in 1 reinigers?

Normaal gesproken kun je uit verschillende reinigers kiezen. Een combinatie van milk & tonic, reinigingsmousse of gel waarbij water aan te pas komt, micellaire reinigers en zelfs speciale oogmake-up reinigers. Een 3 in 1 reiniger is niets anders dan een combinatie van zowel milk als tonic en daarbij een toegevoegde oogmake-up reiniger.

Deze zijn vrijwel altijd melkachtig en dienen met je vingers aangebracht te worden op je huid, waarna het of afgenomen kan worden met een tissue of afgespoeld dient te worden, afhankelijk van het product.  Breng je het in eerst instantie aan met een wattenschijfje of tissue zal je lang niet het gewenste effect bereiken omdat het tonic gedeelte achter zal blijven in het wattenschijfje en je puur de melk uitsmeert op je gezicht. Weggegooid geld dus.

Wat belooft de Korres melkproteïnen 3 in 1 reinigingsemulsie te doen?

De melkproteïnen  emulsie reinigt zacht, verstevigd en hydrateert, het gezicht en verwijdert oog make-up, talg en vuil, waardoor de huid kan ademen.

Melkproteïnen , rijk aan lactose en essentiële aminozuren, bieden voedende eigenschappen en vormen een hydraterende film op de huid door binding met water moleculen. De combinatie van 100% natuurlijke emulgatoren met plantaardige oliën zorgt voor een uitstekende tolerantie door de ogen en de huid.

Hoe is het in gebruik?

Allereerst de verpakking… een mooie strakke witte langwerpige doos van stevig karton waarin een witte fles zit. Gedrukte tekst staat in verschillende talen, maar veelal duidelijke Griekse tekens, het mag duidelijk zijn waar Korres zijn oorsprong vindt. Bovenop de druk en sluit dop staat de internationale website gedrukt wat ik erg professioneel vind. De fles voelt zwaar wat mij het idee geeft dat het een romige rijk substantie is. En inderdaad mijn vermoeden is juist. Ik sta in de badkamer met een volledig opgemaakt gezicht, zeg maar

vol geplamuurd, enige hoeveelheid waarvan ik denk dat voldoende is giet ik in mijn handen en  “was” mijn gezicht ermee. Het ruikt heerlijk fris, niet erg bloemig, beetje chique fris luchtje.  Al mijn mascara, eyeliner, glitters etc. is nu verdeeld over m’n gehele gezicht wat het een beetje een grijzige waas geeft. Ik neem zoals aangegeven het overtollige af met een tissue en daarna plons ik twee maal koud water over m’n gezicht voor de laatste restanten waarna ik m’n gezicht af dep en vervolgens even wacht…

Marte concludeert:

Ik had niet verwacht dat ik het zo’n prettig product zou vinden. Dat beloofde gevoel en dat heerlijke laagje na afspoelen maakt het voor mij erg moeilijk om geen fan te worden. Ik heb het product nu bijna een maand gebruikt, twee maal daags en ik merk dat m’n huid lekker aanvoelt. Alsof de reiniging zo goed was dat dag en nachtverzorging beter word opgenomen door m’n huid.

De verkoopprijs ligt rond €21,50 voor 200ml, waar je ongeveer 1,5-2 maanden mee kan doen. Eerlijk gezegd vind ik dat wel wat aan de hoge kant voor een reiniger, neemt niet weg dat ik het wel zou promoten. Ik kijk al uit naar het testen van andere producten van dit merk.

Lees ook