‘ Perfect vetregulerende zomerfoundation die vochtigheid en hitte weerstaat’, ‘ Blijft zelfs bij 31°C en een constante vochtigheidsgraad van 80% perfect zitten’.

04:38 - 02:46
luistertijd 04:38 - leestijd 02:46

Perfect vetregulerende zomerfoundation die vochtigheid en hitte weerstaat’, Blijft zelfs bij 31°C en een constante vochtigheidsgraad van 80% perfect zitten’…

…..toen ik dit las stond ik bijna op en neer te springen – dit is precies wat ik zoek! Niet dat ik nu zo’n vette huid heb, enkel een hinderlijke glimneus, maar ik wil wel dat mijn foundation onberispelijk blijft zitten gedurende de dag en ook als ik sport. Weer of geen weer, in elke omstandigheid

Hoe werkt dat dan? Clinique geeft me deze informatie:

1. Gaat vettige glans tegen:

 

2. Houdt perfect, ook bij hoge temperaturen en luchtvochtigheid:

3. Zorgt voor een glad en natuurlijk resultaat:

Heel benieuwd ga ik aan het testen. Blijft de foundation echt goed zitten en hoe lang blijft de glim weg? Hoe ziet het er op de huid uit en zal ik droogte lijntjes krijgen?

Zoals we van Clinique gewend zijn ziet de verpakking er mooi clean uit. Een kunststof knijptube van 30 ml met zilveren dop. De knijpfunctie zorgt er voor dat je er precies zoveel uit kunt halen als nodig, het helemaal op kunt maken en dat het product hygiënisch beschermd blijft. Er zijn immers nog steeds foundations in glazen potjes met een opening van 2 cm waar je het product uit moet schudden – wie verzint zoiets?

Er zijn zes kleuren in Nederland verkrijgbaar ( in de VS wel 24!), waarvan ik de een na lichtste kleur kies, dat is hier al kleur no. 9, met de naam Neutral. Hij lijkt wat donker in de verpakking, maar de enige lichtere kleur is voor mijn huid iets te roze. Als ik het opbreng versmelt de foundation vrijwel onmiddellijk met mijn huid, de kleur is helemaal goed voor de zomer en ik ben erg onder de indruk: mijn huid ziet er mooier uit dat zonder foundation!

Harriet concludeert:

Prachtig egaal, alsof ik niets draag en toch dekt het erg goed. Alle rode plekjes zijn verdwenen. Ik heb alleen nog een beetje concealer nodig onder de ogen, verder helemaal niets. Ook voelt het heel comfortabel en luchtig aan. Gedurende de dag gaat mijn neus wel een beetje glimmen, maar dat is veel later dan met andere matte, longstay foundations. Aan het einde van de dag ga ik nog sporten in een gym waar de airco het niet doet; het zweet gutst (hartje zomer) van me af. Eenmaal thuis kijk ik in de spiegel: nog even onberispelijk als in de morgen! Wow!

Er zijn natuurlijk meerdere longstay matte foundations op de markt, maar daar is altijd wat mee. Te uitdrogend of afsluitend, alcohol of geparfumeerd, te vlakke teint, niet dekkend genoeg, vervelende verpakking, geen goede kleuren. Deze foundation heeft dat allemaal niet. Tot nu toe gebruikte ik Maybelline Superstay 24h, ook heel erg goed, maar de Clinique Stay Matte ziet er nog wat mooier en natuurlijker uit op mijn huid. Ik kan geen ander nadeel bedenken dan dat er weer veel te weinig kleuren te krijgen zijn. Dat wordt weer meenemen in de volgende vakantie in de VS! Want dit is m echt, mijn ideale foundation. Want zelfs de prijs, rond de € 28,-, is erg goed vergeleken met andere parfumerie merken!

Clinique maakte er onlangs reclame mee dat het zelfs in temperaturen van 31 graden nog goed blijft zitten, nou het klopt!

Shop deze topfoundation hier online met korting!

 

Lees ook