Een heerlijk knuffelmoment!

03:38 - 02:10
luistertijd 03:38 - leestijd 02:10

Marc Jacobs Bang Bang parfum

In 2010 heeft Marc Jacobs zijn nieuwe mannengeur Bang gelanceerd. En dat kwam knallend de parfumwereld binnen.

Ten eerste een originele zilveren flaconvorm waarin de dynamiek van een harde knal goed te zien is. Het ziet eruit als een dik stuk metaal na het contact met een snel vliegende kogel. Ten tweede de visuele presentatie. Marc Jacobs is het gezicht van zijn eigen geur geworden. En hij liet niet alleen zijn gezicht zien, maar het hele lichaam gekleed slechts in tattoos en bodyoil met een flacon Bang tussen zijn benen als enige accessoire. Best een mooie foto trouwens.

Peper en kruiden

En dan de geur zelf die met een shot van peper en zich daarna verder transformeert in een kruidig houtig parfum in de beste tradities van de herengeuren. Gemaakt door Yann Vasnier, de neus achter de meerdere geuren van Marc Jacobs, alsmede een aantal geuren voor Tom Ford en een zeer mooie nichemerk Divine.

Exotisch

En dan een jaar later komt de tweede geur uit met de naam Bang Bang. Een jongere broer, zou je zeggen. En je hebt geen DNA test nodig om de familiebanden tussen beide geuren te vinden. Want Bang Bang is ook een creatie van Yann Vasnier. Beide geuren zijn variaties op hetzelfde kruidige houtige thema. En toch lijkt de geur misschien totaal anders te zijn. De zilveren metaalglans is getransformeerd naar de diepblauwkleurige frisheid, het peper shot in het begin is vervangen door exotische kardamom en de accenten zijn anders geplaatst waardoor Bang Bang meer oriëntaalse kenmerken krijgt. De naam “Bang Bang” blijft voor mij een beetje een raadsel. Het zou een dubbele knal suggereren, maar qua karakter toont deze geur juist het tegenovergestelde. Het is geen tweede schot in mijn beleving, maar een moment dat jaren later plaats vindt wanneer rust en vrede weer zich herstellen.

Roomachtig

Kenmerkend aan Bang Bang is een mooie zachte geur van sandelhout wat de kern van dit parfum vormt en is het meest aanwezig in het aura. Het is crèmewit met volle roomachtige nuancen. De toevoeging van zogenaamd kasjmiermusk maakt het zo zacht, dat de geur bijna knuffelig wordt en op een kasjmiertrui begint te lijken. De nuancen van cederhout maken Bang Bang iets droger en houtiger. En de kruiden warmen het op en leveren rode en oranje tinten aan het totaalplaatje. Bijzonder is dat deze geur ondanks zijn oriëntaalse karakter niet al te heet en zwaar voelt door de afkoelende akkoorden in de top. Een fris kardamom- en citrus duet wordt vergezeld met een koel muntakkoord.

Bij mij creëert de geur een associatie met een mooie ruime lichte kamer ergens in de bergen. Grote panoramische ramen bieden prachtig uitzicht. De haard brand, maar je ruikt geen rook. Slechts de geur van de warm hout uit de stapel houtblokken. Je zit samen met je partner, allebei gekleed in de crèmewitte wollige kasjmiertruien die zo prettig zijn om met je hand overheen te strelen. Af en toe neem je een slok uit een klein kopje met warme groene kruidenthee. En de geur van de thee vermengt zich met de frisse adem van je partner waar de subtiele nuancen van tandpasta licht aanwezig zijn. Het is vredig, rustig, warm en ontzettend romantisch. Een mooi knuffelmoment.

Lees ook