Monique bespreekt de innovaties van 2018

09:23 - 05:37
luistertijd 09:23 - leestijd 05:37

2018 is een mooi en bijzonder jaar geweest in de wereld van beauty en ondernemen. We blikken terug naar enkele grote ontwikkelingen die we voorbij hebben zien komen en waarover we schreven in 2018.

Apparatuur de nieuwste huidverbeteringstrend

 

Onlangs moest ik tot de conclusie komen dat er op het terrein van huidverbeterende skincare formules maar bar weinig gebeurt. Lees dat artikel hier.

Niet dat dat ook altijd nodig is, maar we zitten in een industrie waar telkens innovaties nodig zijn om de verkopen te stimuleren. Vandaar er ook zoveel nep innovaties uitkomen: meer van hetzelfde, nothing new. En het is een gegeven dat echte grote doorbraken maar eens in de pakweg tien jaar plaatsvinden.

We zitten nog steeds in een tijdperk dat mijn lijstje van tien favoriete werkzame stoffen nog altijd ruling is. Lees het nog eens hier.

Maar er heeft zich een interessante verschuiving voor gedaan: apparatuur it is! Om op geheel natuurlijke wijze met behulp van krachtige natuurkundige wetten dankzij stroom, zoals ultrasound, mesotherapie, radiofrequentie, cryolipolyse en mengvormen daarvan huidverbetering op gang te brengen. Van een mooiere huidstructuur, een frissere teint, tot een liftend effect, minder pigmentvlekken en afname van lijntjes.

Ik heb zelf een aantal behandelingen mogen ondergaan, en ook vrouwen uit ons team hebben reviews gemaakt. Ik zet de toppers op een rijtje:

Van gezicht naar body

Ik zag het een jaar of twee geleden al aankomen: lichaamsbehandelingen zouden een opleving gaan krijgen, en voila, mijn vooruitziende blik werd bewaarheid. Het kon ook niet anders: we weten zo perfect nu hoe we een gezicht in shape moeten houden, het is echt tijd voor body. De mooiste apparatuur komt nu uit, en we belichtten diverse methodieken in 2018.

De grootste innovatie (hij was er al eerder, maar beleeft nu een opmars in Nederland) is Cellfina. Een methode om cellulite putjes echt naar de maan te sturen! Ik heb er bijgestaan en alles met eigen ogen gezien. Ik ben flabbergasted. Hoe slim is het om bindweefselstrengetjes door te knippen. De vetcellen blijven, maar ze worden nu uitgedeukt door ze vrij spel te geven.

De reportage kwam pas in november bij ons live, maar hij staat nu al in de top 10 van meest gelezen artikelen in 2018! Lees hier.

Pascaud bracht in de tweede helft van 2018 een gloednieuwe body machine uit, de PascaudContour waarmee vier methodieken in 1 behandeling integraal gecombineerd kunnen worden. Prachtig. Wij zijn razend benieuwd wat effect is, de testresultaten zijn veelbelovend! Lees hier.

Spraakmakend vind ik ook de behandeling van een zeer nare, en veel voorkomende huidaandoening: lipoedeem met LPG Endermologie. Nadat wij dit artikel geplaatst hadden, kregen wij lovende reacties van zowel fysiotherapeuten als huidtherapeuten over deze methode: het werkt, en is een verademing voor mensen met deze zwellende, knellende en ontsierende aandoening.

En laten we ook nog stilstaan bij de prachtige apparatuur van Icoone, Venus Concept maar ook van Coolsculpting om contourverbetering te bewerkstelligen. Topschoonheidsspecialiste Karin Manders vertelt over haar praktijkervaringen met Icoone en Venus Freeze.

Aandacht voor de vagina

Alle lichten op groen voor het meest bijzondere lichaamsdeel van de vrouw. Een pleasure dome, die, mitst juist is ‘afgesteld’ (;-)) zorgt voor een fantastische hormoonboost die je stralender maakt en meer in balans laat voelen. Een onderschat lichaamsdeel, zeker bij vrouwen die ouder worden. Ik ben groot fan van de Amerikaanse gyneacologe Christiane Northrup die fantastisch vertelt over hoe dit lichaamsdeel jou zo gezond kan houden.

De industrie heeft het zo zoetjes aan ontdekt en komt met soms hele slimme en soms ook weinig ter zake doende, maar vanuit marketing perspectief wel lekker prikkelende producten.

Meest bijzonder en echt innovatief vind ik de Geneveve methode, uitgevonden om verslapping van het vaginagebied inclusief de plasbuis aan te pakken. Sinds we hierover zijn gaan schrijven hebben we ook pas ontdekt hoe ontzettend veel vrouwen hier problemen mee hebben, vooral urineverlies! En hoe weinig de aangereikte behandelmethoden maar zijn – om van het levenslang dragen van verbandmiddelen bij urineverlies nog maar niet te spreken!

Van eco naar schone technologie

Clean technology, het is mijn stokpaardje, sinds 2015 al, en gelukkig niet alleen van mij, maar van vele innovators in de wereld van cosmetica formuleringen. Simpelweg houdt het in dat je producten ontwikkeld met stoffen die biologisch afbreekbaar zijn, geen schade doen aan onze gezondheid en aan het milieu en liever ook geen te groot beroep doen op onze toch al kwetsbare en schaarser worden gezonde landbouwgronden, omdat er ten eerste miljarden mond gevoed moet worden op deze planeet.

Dus: plantaardig is top! Synthetisch ook! Een combinatie kan helemaal mooi zijn, mits schoon geformuleerd! Stiekem zou ik het liefst willen dat skincare onder farmaceutische standaard gaat vallen omdat je dan helemaal zuiver moet werken;-) Lees mijn artikel erover.

Mijn belangstelling voor schone technologie werd overigens verder aangewakkerd toen ik namens de Deense organisatie Allergy Certified mocht jureren voor Nederland voor de Allergy Awards. Daarvoor had ik al zeer leerzame lessen gehad van de formuleerders van Novexpert in Frankrijk (ook te koop in Nederland!).

Probiotica en je gezonde huid

Geweldige ontwikkeling, die alleen maar groter wordt! De inzichten over de kracht van voeding voor je gezondheid in het algemeen als preoventief  ‘geneesmiddel’ en voor je huid, in de strijd tegen diverse aandoeningen. Er zijn waanzinnige nieuwe zienswijzen bijgekomen. We zetten enkele spraakmakende artikelen voor je op een rij:

En tot slot: zij verdient een Lifetime Award wat mij betreft voor haar opzienbare behandeling in de strijd tegen rosacea: Rositta Kayser, die mensen met ernstige rosacea zeer langdurig weet te vrijwaren van de aandoening. ZONDER medicijnen, maar met een bijzondere immuunsstimulerende mechanische behandeling, lotion en voedingsadvies!

 

Veiligheid van cosmetische ingrepen

Op Beautyjournaal schrijven we al jaren over de bijwerkingen van borstimplantaten, en de ziekte die daardoor veroorzaakt kan worden bij een op de 300 vrouwen: het ASIA syndroom. De plastisch chirurg uit ons expertteam is een absolute voortrekker geweest om dit bespreekbaar te maken vanuit het medisch perspectief.

Recent werd bekend dat een groep van 250 onderzoeksjournalisten wereldwijd niet alleen de veiligheidsproblemen met borstimplantaten maar alle soorten siliconen implantaten voor het lichaam in kaart heeft gebracht en dat heeft in menig land wetmakers ertoe gedwongen om de regels aan te scherpen. Een heel erg goede ontwikkeling. Eindelijk. Lees hier mijn artikel erover.

Inmiddels sijpelen ook steeds meer problemen door met injectables, ook met de moderne op hyaluronzuur gebaseerde injectables. Onderzoeksgroepen naar ASIA syndroom bij het VUmc in Amsterdam en Erasmus mc Rotterdam, nemen ook deze issues inmiddels onder de loep.

En Allergan riep artsen en journalisten in april van dit jaar nog op tijdens het anti aging congres in Monaco om veel meer aan goede voorlichting te gaan doen. Maar 1 op de 10 mensen zou veldwerk verrichten bij het vinden van een goed opgeleide arts – bij de aankoop van een mobieltje zouden heel wat meer uurtjes onderzoek erin gestoken worden. Lees hier.

Overigens is de bil de nieuwe borst aan het worden, maar ook daarvoor worden implantaten gebruikt. We zien nu een enorme toename van de vraag naar volumegevende behandelingen met lichaamseigen vet. Bekijk hier een spraakmakende fotoreportage over vrouwen die hun prothesen lieten vervangen door lichaamseigen vet.

En, hetzij nog een in experimentele fase, worden borstvergrotingen al uitgevoerd met zowel kleine implantaten als lichaamseigen vet. Lees hier meer.

 

Lees ook