De losgesneden bindweefselstrengetjes laten de huid weer terugveren. Weg kuiltjes!

11:34 - 06:56
luistertijd 11:34 - leestijd 06:56

Op BeautyJournaal hebben we je al eerder vertelt over de meest bijzondere behandeling tegen cellulite, die wij momenteel kennen. Een lichte medische ingreep, waarvan je ook heel snel herstelt, en die echt ongelofelijke resultaten kan geven: Cellfina! Lees het hier nog maar eens.

Esther zegt: 100% resultaat!

Eind september heb ik een consult gehad met dermatoloog Jonathan Kadouch, van ReSculpt Clinic in Amsterdam, voor de Cellfina behandeling tegen cellulite. Hoewel ik zelf vond dat ik vreselijke putten in mijn billen had, gaf Jonathan aan dat ik de mildste vorm cellulite had (yes!!!) en dat dit goed te behandelen zou zijn met Cellfina. Dit is mijn verslag over de meest uitzonderlijke methode die ik tot nu toe gezien en ervaren heb, met 100% resultaat!

Bekijk hier onder straks Esther’s video van de totale behandeling, met voor- en naresultaat.

Huidtherapeute Judith Wetzer (links) assisteert dermatoloog Jonathan Kadouch bij de Cellfina behandeling van Esther

Dit is cellulite

Cellulite, ook wel bekend als sinaasappelhuid, zijn die vervelende putjes of kuiltjes die voornamelijk bij vrouwen op billen en bovenbenen voor komen. Maar liefst 85% van de vrouwen wereldwijd heeft er in meerdere en mindere mate last van. Overgewicht is niet de belangrijkste oorzaak van cellulite. Het zijn namelijk geen vethopingen die de zichtbare putjes veroorzaken, de onderliggende bindweefselstrengen doen dat.

De bindweefselstrengen verbinden de huid met het onderliggende weefsel, waardoor vetcellen in compartimenten worden verdeeld. De strengen lopen verticaal en trekken de huid naar beneden. Op deze manier duwen de vetcompartimenten zich naar boven, waardoor er een putjes oftewel een zogenaamde sinaasappelhuid ontstaat.

Factoren die invloed hebben op het ontstaan van aanzwellende vetcellen zijn erfelijkheid, hormonen, gewichtsverandering en levensstijl.

wat is cellulite

Algemene impressie van de verschillen tussen huidverslapping, cellulite en striae

Met Cellfina is maar 1 behandeling nodig

Ik heb als schoonheidsspecialiste natuurlijk best goed zicht op welke methoden er zijn om cellulite te behandelen. Ik heb endermologie ondergaan, gewone bindweefselmassage uitgeprobeerd en talloze crèmes en serums. Bij alles merkte ik, dat zodra je stopte, de cellulite weer terugkwam.

cellfina behandeling

Dermatoloog Jonathan Kadouch bekijkt samen met huidtherapeute Judith Wetzer de cellulite van Esther

Zo werkt Cellfina

De Cellfina behandeling bestaat uit het losmaken van de ragfijne bindweefselstrengetjes van de huid, die de vetcellen gevangen houden, waardoor ze uitstulpen. Vergelijk het met elastiekjes die onder spanning staan. Knip ze door en de spanning is eraf. Ook hierbij haal je de spanning op de huidlagen weg. De bovenste huidlaag veert weer terug, het oppervlak wordt weer glad(der). Cellfina is de enige minimaal invasieve cellulite behandeling die is goedgekeurd door de Europese en Amerikaanse gezondheidsautoriteiten (CE gemarkeerd en FDA goedgekeurd).

Bekijk hier de video die wij maakten over de behandeling met Esther:

Op 4 oktober werd ik behandeld…

Ik vond het behoorlijk spannend, omdat ik me gewoon niet zo goed kon voorstellen hoe de behandeling zou gaan aanvoelen. Kriebels in mijn buik, maar gelukkig was er een heel geruststellend team aanwezig, waaronder BeautyJournaal’s Monique, die video opnamen maakte en de nodige afleiding gaf;-), en huidtherapeute Judith uit notabene ons eigen BeautyJournaal testteam, die de dermatoloog assisteerde. De arts zelf, Jonathan Kadouch, is een prettige rustige man en dat gaf veel vertrouwen.

cellfina

Dermatoloog Jonathan Kadouch tekent voorafgaand aan de behandeling de cellulite putjes af

Vacuüm zuigen voor de verdovingen

Ik lag op mijn buik op de behandeltafel, zodat de putjes op mijn billen goed bereikt konden worden. Voor de verdoving van het gebied wordt een soort malletje op het putje geplaatst. Deze zuigt vacuüm en dan wordt er vrij snel achter elkaar vanuit 4 hoeken verdovingsvloeistof ingespoten. Het is goed te zien op de video.

Ik vond het een gemeen gevoel. De naaldjes waren goed voelbaar en het inspuiten van de vloeistof gaf een branderig gevoel. Zeker op mijn bovenbeen, waar veel minder onderhuids vet aanwezig is, was het echt pijnlijk. Ik heb er dan ook gekozen om 2 andere miniscule plekjes op mijn bovenbeen te laten voor wat ze zijn.  Elk putje wordt overigens apart verdoofd. Soms dacht ik echt: ‘waar ben ik aan begonnen?!’

cellfina

Met dit apparaat wordt de huid vacuum gezogen, waarna een naaldje eerst verdoving inbrengt en daarna speciale mesjes de bindweefselstrengetjes doorsnijden.

Na het inwerken van de verdoving wordt nogmaals dat zelfde instrument op het putje geplaatst. Nu om in dezelfde banen het apparaatje met het micro-mesje in te brengen en op die manier de strengetjes door te snijden.

cellfina

Een tekening van wat er gebeurt in de huid: bindweefselstrengetjes, zo dun als een haar worden doorgesneden zodat de vetcel weer ruimte krijgt om terug te veren

Ai, dat geluid!

Gelukkig voelde ik hier niets van, maar het geluid van het apparaatje is wel apart als je ligt te bedenken wat het op dat moment doet. Als je daar zo ligt, moet je vooral dus maar niet denken aan wat er op dat moment gaande is in je billen!;-)

Inpakken met luiers en inleggers

De kleine gaatjes die gemaakt worden met de verdoving en het micro-mesje, hoeven niet gehecht te worden. Er kan wel vocht uit lekken, dit duurt ongeveer een dag. Om dat vocht op te vangen is het belangrijk dat je verbandmiddelen, of inleggers gebruikt – zowel om je kleding als je matras te beschermen. De eerste dag deed ik een luier aan en daarover heen een strak elastisch broekje. Ik kwam ook helemaal ingepakt thuis na de behandeling. Mijn man en ik hebben er flink om moeten lachen.

Het ziet er bijzonder uit, zo vlak na de behandeling;-) Je ziet de afdruk van het vacuum trekken van de huid.

Plassen was even ‘ een dingetje’
En wat was plassen een opgave in de eerste uren erna! Eerst alle inleggers uit je broek halen, vervolgens dat strakke broekje over je net behandelde billen naar beneden zien te krijgen, dan nog op de wc-bril gaan zitten! De bril kleurde rood…..bloeddruppeltjes vermengt met vocht, voornamelijk vloeistof die in gespoten was geweest. Na het toiletbezoek was het weer net zo’n tijdrovend ritueel om alles weer aan te leggen en aan te krijgen.

Dag twee gewoon weer werken
’s Avonds had ik voor de zekerheid ook een onderlegger in bed gelegd, maar die was de volgende ochtend helemaal schoon. Aangezien ik de volgende dag gewoon moest werken heb ik de luiers en inleggers gelaten voor wat ze waren, ik kon gewoonweg niet in mijn normale broek met al die lappen. Ik droeg voor de zekerheid een tweede broekje eroverheen en dat ging prima. Ik heb geen druppel vocht meer gelekt.

Drukverlagend ondergoed belangrijk
Er is natuurlijk best wat vocht ingebracht met de verdovingsvloeistof en om de zwelling beter te laten verdwijnen is het daarom kan het raadzaam zijn ongeveer twee weken drukverlagende kleding te dragen. De behandelend arts verstrekt deze aan je.

Bekende bijwerkingen
Verder kunnen de volgende bijwerkingen optreden:
•    Blauwe plekken of hematomen
•    Stijve of harde plekken onder de huid
•    Milde bloedinkjes van de mespuncties
•    Gevoelloosheid en tintelingen
•    Roodheid of uitslag op het behandelde gebied
•    Rode of bruine verkleuring van de huid rondom puncties
•    Gevoeligheid of pijn
•    Jeuk

Een week met gevoeligheden
De eerste week heb ik als meest gevoelig ervaren. Het was geen pijn, maar wel echte gevoeligheid. Met name op de toiletbril. Die is natuurlijk hard en precies op de drukpunten van je billen. Ook andere harde zittingen waren vervelend.

cellfina

Blauwe plekken op de derde dag na de Cellfina behandeling

Net Kim Kardashian
De eerste week zijn je billen ook bijna twee keer zo groot! Ze zitten vol zwelling natuurlijk, dus voelde me een soort Kim Kardashian! Gelukkig begon dat in de tweede week na de behandeling al te slinken en kwam er een mooie verkleuring voor in de plaats. Stiekem had ik het idee dat de deukjes al minder diep werden, maar kon dat wel zo snel?

Na drie weken een stuk minder gevoelig
In de derde week werd de verkleuring steeds lichter en de algemene gevoeligheid steeds minder.

De deukjes werden eerst harde plekjes
In de vierde week kreeg ik op voormalige deukjes harde plekjes. Ze waren niet pijnlijk, tenzij ik ze masseerde, en dat moest ik dus wel dagelijks doen. Met je vingertoppen erop. Terwijl je in bed Netflix ligt te kijken.

Na zes weken
Ik heb nog wel kleine harde plekjes. De dermatoloog geeft aan dat dit normaal is en dat het vanzelf verdwijnt. Komende week ga ik op vakantie. Naar de zon! Ik zal mijn billen goed moeten beschermen tegen de uv-straling. De kleine wondjes kunnen namelijk verkleuren en dan houd je kleine donkerbruine plekjes over. Maar ik kan wel eindelijk met gladde billen in de bikini!

cellfina beautyjournaal copyright

Zes weken na de behandeling met Cellfina

Extra tips….

Ik heb eigenlijk niets in mijn dagelijkse leven hoeven laten, ik kon de dag erna meteen mijn werk oppakken, ook sociaal gezien kun je vanaf de dag erna praktisch alles doen. Alleen de dag zelf zou ik verder leeg plannen. En ga niet alleen naar deze behandeling, zorg dat iemand je kan rijden en draag een joggingbroek of iets dergelijks.

cellfina beautyjournaal copyrights

Ongelofelijk resultaat na 6 weken!

Zulke gladde billen had ik op mijn 16e voor het laatst!

Natuurlijk heb ik de afgelopen weken zelf foto’s gemaakt en zo goed en kwaad als ik kon omgedraaid in de spiegel gekeken, en dacht ik al goed verschil te zien, maar nu ik de voor- en na foto onder elkaar zie ben ik echt flabbergasted over het verschil. Wat een prachtig resultaat, zulke gladde billen heb ik sinds mijn 16e jaar niet meer gehad!

cellfina beautyjournaal copyright

De putjes van cellulite zijn als sneeuw voor de zon verdwenen met Cellfina

Wat een geruststelling dat het resultaat echt langdurig is

Het mooie van deze behandeling is dat het resultaat langdurig is, waarschijnlijk zelfs wel de rest van mijn leven. De strengetjes zijn doorgesneden, de verwachting is dat dat deze zich niet gaan herstellen, en dat de putjes dus weg zullen blijven. Onwijs blij ben ik met dit resultaat, de pijnlijke verdovingsprikjes waren het meer dan waard en ik kan het iedereen aanraden!

Lees ook