Vacuüm massage en soft laser versterken de werking van radiofrequentie

07:50 - 04:42
luistertijd 07:50 - leestijd 04:42

De ontwikkeling en het gebruik van apparatuur voor de salon neemt momenteel een hoge vlucht. Nieuwe technologische innovaties maken huidbehandelingen nog effectiever. Van verslapping tot cellulite. De aanpak van deze aanvankelijk lastig te behandelen huidcondities is hiermee echt veelbelovend geworden. En dan gaat het niet meer om enkelvoudige programma’s, maar en-en!

Radiofrequentie, soft laser, led en vacuüm massage, de vacussage

PascaudContour is de nieuwste, grote introductie op dit gebied: radiofrequentie, soft (koud)laser in de vorm van infrarood, led in rood licht en een vacuüm massage die Pascaud de vacussage noemt (een gemechaniseerde cuppingtechniek) in 1 machine, en ook totaal geïntegreerd in 1 behandeling te gebruiken. Founder Mardge Pascaud praat erover met BeautyJournaal.

Mardge Pascaud

Tegen weefselverslapping voor lichaam en gezicht

‘The art of contouring, dat is waar we ons heel specifiek op gaan richten. Voor het lichaam en de hals/kaaklijn. Onder andere voor de behandeling van cellulite, maar ook voor weefselverslapping in het algemeen. We voeren er ook een lymfedrainage mee uit.

Focus op lichaamsbehandelingen is de volgende grote trend

pascaudcontour

In 2019 zullen 10 miljoen vrouwen een bodybehandeling ondergaan voor versteviging

Volgens Mardge Pascaud is de focus op lichaamsbehandelingen een winstgevende business aan het worden voor ondernemers in het beauty umfeld. Ze vertelt: ‘Er zijn prognoses vanuit de industrie dat het aantal behandelingen bij vrouwen in de wereld in 2019 met zeker 10 miljoen gaat toenemen. Het betekent ook, zo laten calculaties ons zien, dat je een aanzienlijke groei met je eigen bedrijf kunt gaan ontwikkelen, tot zelfs wel 40%. De focus op lichaamsbehandelingen is nu echt groots aan het worden.

Verzorging stopt niet bij de hals

‘In Zuid-Europa, Rusland, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika is deze ontwikkeling al veel langer bezig. In het Westen komt het nu op, we beginnen in te zien dat verzorging niet ophoudt bij de hals, zoals decennialang wel werd volgehouden.

Bekijk hier de video over PascaudContour:

Je kunt ook je eigen programma’s maken

Met de gloednieuwe PascaudContour kunnen maar liefst dertien programma’s aangeboden worden, op het gebied van gezichtscontouring, halscontouring en bodycontouring. Maar de mogelijkheden zijn onuitputtelijk om ook je eigen programma’s samen te stellen en deze kun je per klant ook opslaan.

Het verschil met andere machines

Wat is het verschil met de apparatuur die we nu op de markt vinden? ‘Er zijn talloze machines, maar ze bieden veelal gescheiden programma’s aan, die je na elkaar moet uitvoeren. PascaudContour biedt programma’s aan die geïntegreerd uitgevoerd kunnen worden.

 Soft laser met infrarood en led helpt bij weefselherstel

pascaudcontour

Vacussage met radiofrequentie geeft veel sneller resultaat

‘Bovendien bestaat er nog geen machine waarin ook soft laser is opgenomen. Deze koud laserbehandeling is heel erg belangrijk om de effecten van het weefselherstel duurzaam te maken. De vacuüm techniek met de vacussage als lymfedrainage en de radiofrequentie voor versteviging geeft al heel snel resultaat, maar dat effect wil je langduriger maken, en daar is soft laser ideaal voor.

‘Kortom, dankzij geïntegreerde programma’s bieden we effectievere resultaten, kortere behandelingstijden, waardoor er ook meerdere behandelingen op een dag gegeven kunnen worden. Dat is gunstig voor klanten met weinig tijd en drukke agenda’s, en natuurlijk ook voor de salon omzet.’

Zo diep werkt het in de huid

Compact en sierlijk

De PascaudContour is een sierlijk apparaat dat makkelijk te verplaatsen is en vanwege de compacte omvang kun je er ook heel goed in een kleinere salon mee werken.

pascaudcontour

Het compacte apparaat is ook geschikt voor kleinere salons

Twee behandelkoppen

‘Hij is ook bijzonder gebruiksvriendelijk’, zegt Mardge. ‘Er zitten vier technologieën in maar die leiden naar twee behandelkoppen: een voor gezicht (3 cm) en een voor lichaam (8 cm). Je kunt dus alle vier technologieën tegelijk in zetten wat het meest optimale resultaat geeft, of een van de vier bijvoorbeeld.’

Solotechnieken werken krachtiger, maar PascaudContour heeft de kracht van de optelsom

Mardge benadrukt dat ook de bestaande Pascaud apparatuur met radiofrequentie, laser en voor led in het assortiment blijft. Ze legt uit dat die machines met een solotechniek uiteindelijk krachtiger werken op 1 behandelingsdoel, bijvoorbeeld alleen versteviging. ‘Combinatiemachines moeten meerdere technieken uitleveren en deze technieken werken per stuk iets minder krachtig maar juist tezamen wel weer veel krachtiger. Het gaat om de som der delen.’

pascaudcontour

Ook ideaal voor contourverstrakking in het gezicht

Impact radiofrequentie sterker met de vacussage

Mardge legt verder uit: ‘Op het moment dat je een huid vacuüm zuigt, heb je al veel meer contactpuntjes beschikbaar voor je radiofrequentie, dan wanneer je het zonder vacuüm doet. De impact van de radiofrequentie wordt dus ook sterker als je het combineert met de vacussage. Het heeft te maken met de hoeveelheid huidcontact.

Het kan in 40 minuten

Met PascaudContour kun je in korte behandeltijd veel resultaat geven. Een behandeling duurt tussen de 40 en 70 minuten afhankelijk van de behandellocatie. Je hoeft geen technieken achter elkaar uit te voeren, en dat scheelt tijd.

Het is niet nodig de cliënt een speciaal pak aan te geven, wel wordt er met een tussenstof gewerkt voor de geleiding. Mardge: ‘Er wordt eerst een gel in gemasseerd en daarover heen komt een olie.

Werken in kuurverband

Een salonbehandeling kost tussen de 90 en 165 euro, afhankelijk van de behandellocatie en programmatijd. Met één tot drie behandelingen heb je al duidelijk effect, maar kuurverband van 10 lichaamsbehandelingen is het beste voor lange termijneffect.

Zeker ook vanwege de soft lasertechniek, het therapeutische effect daarvan moet nu eenmaal opgebouwd worden. Voor het gezicht volstaat een kuurbehandeling van 5 tot 6 sessies.

Testresultaten tonen heel tevreden gebruiksters

Testresultaten

Voor de bodybehandeling, getest op 8 vrouwelijke proefpersonen, 2x per week, gedurende 5 weken:

Voor de gezichtsbehandeling op 12 vrouwelijke proefpersonen 1x per week, gedurende 6 weken:

Waar vind je informatie en salons?

Ben je als consument geïnteresseerd in een behandeling bij een salon in jouw buurt? Via deze salonfinder vind je een goed adres.

Ben je als professional geïnteresseerd in werken met PascaudContour? Hier vind je meer informatie.

 

Dit artikel maakt deel uit van het Brands We Love dossier van Pascaud op BeautyJournaal en wordt je zonder tussenkomst van de redactie aangeboden.

Lees ook