Schoonheidsspecialiste van het jaar vertelt...

07:00 - 04:12
luistertijd 07:00 - leestijd 04:12

Karin Manders: dol enthousiast over icoone® Laser en Venus Freeze

In deze artikelenreeks over icoone® en Venus Concept laten we beauty professionals aan het woord over hun ervaringen met de apparatuur. Wat zijn hun eigen ervaringen en die van hun cliënten? Hoe kunnen ze met icoone® en Venus Concept meerwaarde bieden in hun salon? En… waarom raden ze het ook jou aan een behandeling te ondergaan? Eerder vertelde Annemiek van Aken al over de Venus Freeze Plus. Ditmaal schoonheidsspecialiste Karin Manders, een allround beauty professional die als doel heeft altijd de mooiste versie van haar cliënten naar boven te halen.

Even voorstellen: dit is Karin…

In 2005 startte ik mijn salon, Intense feel good – look amazing in mijn ouderlijk huis in Nistelrode. Na mijn opleiding aan het Thomas Instituut wilde ik graag mijn eigen koers varen en filosofie uitwerken binnen Intense. Tegelijkertijd ging ik door met studeren en behaalde ik de voortgezette opleiding en mijn internationale Cidesco diploma.

De salon groeide goed en ik ben de focus gaan leggen op huidproblematieken en huidverbeterende behandelingen. Het aanbod van merken werd uitgebreid binnen Intense en al snel ging ik met apparatuur werken om nog betere resultaten te boeken. In 2014 ben ik gestart met het uitvoeren van de Venus Freeze behandelingen en mijn cliënten waren en zijn nog steeds erg enthousiast.

In 2015 werd ik bekroond met de titel ‘schoonheidsspecialiste van het jaar regio zuid. Het winnen van de Beauty Award voelde als een zeer grote waardering en bekroning op mijn werk.

Als eerste schoonheidssalon in Nederland: Alizonne Therapie

In 2016 werd ik uitgenodigd voor een seminar, georganiseerd door Isabel van USKIN. Dit was bij de Alizonne Kliniek in Vlijmen. Dr. Claudia van der Lugt vertelde enthousiast over de icoone® Laser en haar Alizonne Therapie. Ik was direct enthousiast over deze therapie en de icoone® Laser. Na een aantal goede gesprekken ben ik in juli van 2017 gestart, als eerste schoonheidssalon in Nederland, met het uitvoeren van de Alizonne Therapie. Om mensen op een medisch verantwoorde manier te begeleiden bij afslanken en contourverbetering geeft heel veel voldoening.

BeautyJournaal interviewde onlangs Isabel. Je leest het artikel hier.

Naast de Alizonne Therapie zetten we natuurlijk ook de icoone® Laser in voor contourverbeterende behandelingen en bindweefselmassages in het gelaat. We zijn echt mega enthousiast over de resultaten. We behandelen striae, littekens, huidverslapping, oogleden na ooglidcorrecties en cellulite.

Bij binnenkomst dompelen we onze cliënten onder in onze liefde voor de huid!

De kracht van onze praktijk zit hem in het feit dat we voor iedere cliënt persoonlijke aandacht hebben. Dit begint met een uitgebreide huidscan en intake om het verhaal achter de huid te ontrafelen. Daarbij wordt gekeken naar de complete lifestyle van een cliënt.

Het grote aanbod behandelingen, en zeker het combineren daarvan, werkt erg goed. We bieden altijd een behandeling op maat aan die voor onze cliënt op dat moment het beste is.

Cliënten vertellen

Vorig jaar kwam Mevrouw M. bij ons in de salon. Twee jaar geleden heeft ze een borstverkleining ondergaan en na de operatie is de wond aan één kant open gegaan. Helaas heeft mevrouw hier een pijnlijk en hard litteken aan over gehouden. Mevrouw M: “Ik ben erg blij dat ik de stap genomen heb om naar mijn littekens te laten kijken. Bij Intense werd me alles goed uitgelegd en de behandeling is prettig om te ondergaan. Direct na de eerste behandeling voelde ik al verschil. Nu ben ik klaar met de kuur ben ik erg tevreden en ga ik één keer per acht weken de behandeling herhalen om het resultaat te behouden.”

De volgende foto’s tonen het resultaat van de behandeling van Mevrouw M.

Onlangs hebben we ook een mevrouw behandeld met de icoone® Laser die sinds een aantal jaar twee nieuwe knieprotheses heeft. Het door de knieën gaan was iedere keer pijnlijk. We hebben aan één zijde een proefbehandeling gedaan en mevrouw kon met deze knie weer pijnvrij op haar hurken gaan zitten. Deze resultaten geven zoveel voldoening, daar doe je het voor!

Wat is de kracht van icoone® Laser?

Het prikkelen van de bindweefsellaag en het daarin gelegen alveolaire netwerk maakt de behandelmethode uniek in Nederland. Daarnaast heeft de grote lichaamskop van het apparaat ook een ingebouwde LED en Laser, waardoor ook de vetcellen nog een extra prikkel krijgen. Ook is het een grote meerwaarde dat je tweehandig kunt behandelen. Het voelt voor de cliënten als een ware massage.

Een gouden duo

Bij Intense krijgen we vaak vragen over het verstevigen van de huid. Dit kan gaan om de zone rondom de ogen, kaaklijn of neus- lippenlijn. Voorheen konden we met de Venus Freeze al heel veel voor deze cliënten betekenen, maar nu in combinatie met de icoone® Laser zien we nog grotere verbeteringen. Zeker de zone rondom de ogen gaat grote stappen vooruit bij de combinatie van deze twee technieken. Mochten we een vraag krijgen met betrekking tot structuurverbetering, dan combineren we Venus Freeze heel vaak met Dermapen behandelingen.

De werking van Venus Freeze

Door middel van RadioFrequentie (warmte) en Magnetische Pulsen is de huid in staat om net zoals vele bestaande behandeltechnieken collageen aan te maken, maar de grote doorbraak is dat je met deze techniek nieuwe fibroblasten en nieuwe bloedvaatjes gaat creëren. Dus niet alleen op korte termijn resultaat maar ook op lange termijn.

Huidplan op maat

Na een uitgebreide intake maken we een huidplan op maat. In dit plan nemen we behandelingen, producten (Sepai, Dr. Murad of Pascaud), suppletie en voedingsadvies mee. Dit bespreken we wederom met onze cliënt om te zorgen dat alles helder is en dat ze weten wat ze kunnen verwachten. Alles gaat in goed overleg.

In dit huidplan staat ook altijd de onderhoudsfrequentie van de behandelingen beschreven. Een intensieve kuur kun je zien als topsport voor je huid. Stop je hiermee dan wordt de conditie weer langzaam minder. Door de behandelingen met een regelmatige frequentie te onderhouden, blijft het resultaat behouden.

Kom gerust langs!

Kom gerust langs voor een vrijblijvende intake en kosteloze proefbehandeling om kennis te maken met de schoonheidsspecialistes van Intense en de behandelmogelijkheden van de Venus Freeze en icoone®. We vertellen je graag alles over de mogelijkheden bij Intense met als doel: De mooiste versie van ieder mens naar boven te halen!

Lees ook