Koesteren, die melkzuurbacterie!

05:00 - 03:00
luistertijd 05:00 - leestijd 03:00

Judith test YUN VGN intiemverzorging met probiotherapy

Van nature heeft je vagina de eigenschap zichzelf in balans te houden. Echter, door puberteit, menstruatie, zwangerschap, vaginale doekjes, medicatie en overmatig wassen met zeep kan de vagina uit balans raken.

Dit kan zich uiten in de vorm van een infectie, zoals bacteriële vaginose, overmatige afscheiding en nare geurtjes. YUN VGN intiemverzorging herstelt de verstoorde balans en huidspecialist Judith test hem voor je uit.

Eerst iets over bacteriën en YUN…

Niet alle bacteriën zijn slecht voor je. Sterker nog… micro-organismen zijn nodig om een gebalanceerd huidflora te behouden en infecties te voorkomen.

Door overmatig douchen, medicatie, hormonen of het gebruik van onjuiste producten kunnen zogenaamde residente huidflora (dit zijn micro-organismen die op onze huid thuishoren) uit balans raken.

Met alle gevolgen van dien. De natuurlijke huidbeschermlaag, oftewel het huidmicrobioom, dient intact te blijven om je te beschermen tegen infecties.

YUN

Het biotechbedrijf YUN speelt hier handig op in. In plaats van bacteriën te bestrijden, voegt YUN juist bacteriën toe aan producten om de huidflora en pH-waarde van de huid in balans te houden. Neem ook eens een kijkje op de website van YUN.

In samenwerking met de Universiteit van Antwerpen heeft YUN producten ontwikkeld met die acné (de ACN en ACN+ lijn van YUN), voetschimmel (FNG Spray) en vaginale irritaties (VGN) tegengaan. Bekijk ook het volgende filmpje.

Niet alleen micro-organismen óp de huid spelen een rol…

Tevens is uit diverse wetenschappelijke literatuur inmiddels aangetoond dat ook micro-organismen ín ons lichaam een levensgrote rol spelen. Wanneer de darmflora uit balans is door bijvoorbeeld stress of ongezonde voeding, dan bestaat er een grote kans dat je dit zult merken aan de conditie van de huid.

De kans op acné vulgaris, schimmelinfecties of het krijgen van eczeem is dan groter. Bij een van deze klachten is het dus zeker zinvol om ook je voedingspatroon onder de loep te nemen.

Aan de slag met de VGN Wash

YUN heeft als missie de goedaardige huidflora te beschermen en te versterken door de pH-waarde van de vagina op peil houden. Het product bevat ingrediënten als water, humectanten (dit is een vochtaantrekkende stof), aloë vera poeder, melkzuur en parfum.

YUN

YUN VGN Wash is speciaal ontwikkeld om de melkzuurbacterie die je van nature aantreft in de vaginale flora niet te verstoren. In het volgende filpmje legt een wetenschapper van YUN uit hoe dit precies werkt:

Alle producten van YUN zijn volledig vegan, geen enkel ingrediënt is afkomstig van dieren. Ook is YUN niet op dieren getest.

Shop YUN online

VGN Wash is een gelachtige substantie met een vrij sterke geur, die door YUN zelf wordt omschreven als ‘groen en aards’. Daar sluit ik me wel bij aan.

Ik vind de geur niet storend, maar je moet er wel van houden. De geur blijft niet lang hangen na gebruik. Dat zie ik als een voordeel, want een ‘geparfumeerde vagina’ is toch wel onnatuurlijk.

YUN VGN wash vaginale verzorgingIk heb geen last van vaginale ongemakken en onderzoek het product dus vooral op huidgevoel. En dat zit wel goed… De VGN Wash laat een fris, schoon en vooral verzorgd gevoel achter.

VGN is zuinig in gebruik en de flacon bevat maar liefst 200ml. Daar doe je dus een lange tijd mee. Extra prettig om te weten is dat YUN VGN Wash de huidflora niet aantast, wat reguliere douchegels of zepen wel doen.

Less is more

Zoals gezegd, heeft de vaginale huid in principe niet meer nodig dan een dagelijkse wasbeurt met water, aangezien de goede bacteriën zelf de balans ‘regelen’.

Echter, soms kunnen door omstandigheden de slechtere bacteriën de overhand krijgen, waardoor er behoefte is aan een product dat nét dat frisse gevoel geeft en de vaginale balans weer herstelt.

Met bovenstaande in gedachten is mijn advies wel om het product niet dagelijks te gebruiken, maar alleen wanneer je klachten ervaart van nare geurtjes, of wanneer je je zelfverzekerder wilt voelen “down under”.

Puur omdat je vagina in principe zelf in staat is de zuurtegraad en flora in stand te houden.

Shop YUN online

 

Lees ook