Binnen 10 keer echt een mooiere huid en meer contour....

10:09 - 06:05
luistertijd 10:09 - leestijd 06:05

We hebben de afgelopen anderhalf jaar al veel geschreven over de mechanische bindweefsel massages van LPG Endermologie. Het is een prachtige, volstrekt natuurlijke manier om huidconditionerende processen goed op gang te houden, dan wel te optimaliseren. Lees alle artikelen nog maar eens hier.

Het celmetabolisme verbetert

Denk aan afvoer van overtollig vocht, wat niet alleen huidverdikkingen kan geven maar ook pijn – zeker bij lipoedeem, aan versteviging van de huid, een lift dus, aan een prikkel voor de collageen- en elastineproductie, aan het zichtbaar verminderen van vethopingen, al dan niet in combinatie met vochtophopingen zoals je bij cellulite ziet.

lpg endermologie

Verbetering van contouren

Doordat je met de geavanceerde machine van LPG Endermologie zo breed kan behandelen, krijg je automatisch ook een contourverbetering. Dit is mogelijk op het lichaam, denk aan billen, buik en en benen, maar ook in het gezicht, vooral de hals, kaaklijngebied en decolleté.

Zelf koos ik ervoor om de afgelopen drie maanden een kuur van 10 behandelingen te ondergaan voor mijn verslappende huid van de hals, kaaklijn en het decolleté.

https://www.instagram.com/p/Bpm24mLCBtp/?utm_source=ig_web_copy_link

Ik vind kaak-, hals- en decolleté gebied de moeilijkst te behandelen zones. In het gezicht zelf is zoveel goeds te bereiken voor minimaliseren van fijne lijntjes, roodheid, pigmentverstoringen, met crèmes en peelings. Op het decolleté pakt dit minder goed uit, en je kaaklijntje in optima forma houden is al helemaal een strijd tegen de zwaartekracht!

Multi-inzetbaar bij huidconditie verbetering en nazorg bij wondgenezing

Al heel wat grote schoonheidsinstituten, huidtherapeutische praktijken en artsenpraktijken werken met LPG Endermologie. Het is geweldig inzetbaar als onderdeel bij gezichts- en lichaamsbehandelingen, als individuele behandeling bij cellulite – ik ken praktijken waar de machine gewoon vijf dagen in de week volgeboekt is! – en ter preventie en nazorg bij esthetische ingrepen om de huid sneller te laten genezen.

Om de doorbloeding te stimuleren en vochtafvoer te verbeteren waardoor de wond sneller geneest, en het aanzien van littekens echt behoorlijk te reduceren doordat het weefsel soepeler gemaakt wordt waardoor alle celprocessen weer goed op gang komen.

https://www.instagram.com/p/Bnt82_CiA4V/?utm_source=ig_web_copy_link

Onlangs liep ik nog tegen een treffende case aan van twee schoonheidsspecialisten die vrijwel tegelijkertijd (maar niet bij dezelfde praktijk) een speciale anti-cellulite behandeling ondergingen waarbij bindweefselstrengetjes worden doorgeknipt, en waardoor de putjes van opeenhoopte vetcellen worden uitgedeukt. De cellulite was bij vrouwen beiden mild te noemen, maar wel met kuiltjes.

Ook ideaal als voorbehandeling en na een esthetische ingreep

De ene vrouw had voorafgaand haar huid met LPG Endermologie al soepel gemaakt en deed meteen in de weken erna nog een kuur op het allerzachtste programma van LPG. Haar onderhuidse wondgenezing verliep razendsnel. Ze was zo van haar blauwe plekken af, en ook verharde onderhuidse bobbeltjes waren zo weg.

De andere dame had geen voortraject gedaan, en masseerde na afloop met haar vingers heel voorzichtig de verhardingen. Zij voelde deze, nu vier weken na de behandeling, nog.

lpg endermologie

Monique Brandjes van Mo-Esthetics in Amsterdam behandelde BeautyJournaal’s Monique de afgelopen maanden met LPG Endermologie voor hals en decollete

Maar nu mijn huid!

Voor de delicate zones van mijn hals en decolleté wordt een kleine behandelkop gebruikt die zuigt, afrolt en kan opkloppen. Voor versteviging en afvoer. Er zijn vijf standen. Hals en decolleté kunnen gevoeliger zijn. Als je daar bindweefselmassage op laat toepassen voel je vaak dat die huid net iets meer verkleefd kan zijn. Ook bij mij, daarom besloten we om de kuur op stand 3 te doen.

Zo voelde ik nog absoluut de werking op mijn huid maar bleef het ook wat ontspannen, want ook dat kan LPG Endermologie zijn: heerlijk ontspannen!

lpg endermologie

Links op de foto aan het begin van de kuur. Rechts op de foto na tien behandelingen.

Een kuur van tien keer, eens tot tweemaal per week

Meestal ging ik een keer per week, soms twee keer. Telkens voor een behandeling van 20 minuten. Het is fijn als je dat in de buurt kan doen. Ik volgde mijn kuur bij Monique Brandjes van Mo-Esthetics in Amsterdam Zuid. Gezellig en goed, een perfecte combinatie! Monique Brandjes werkt al tien jaar met LPG en heeft nu ook als één van de eersten vorig jaar de nieuwste machine gekocht, de Cellu M6 Alliance.

Een in het kort het verschil van de Cellu M6 Alliance met oudere modellen:

Met de Cellu M6 behaal je nu binnen 3-4 behandelingen het zichtbare resultaat wat eerst met 6 tot 12 behandelingen behaald werd. Eerst werd er of op cellulite en (huid)verstevig gewerkt óf op vetverbranding en versteviging. De nieuwe machine combineert de 3 doelstellingen van cellulite en draineren, stimulatie van vetverbranding en huidversteviging in een behandeling. Tijdwinst dus!

lpg endermologie

Links op de foto aan het begin van de kuur, rechts op de foto na tien behandelingen.

Mijn resultaat

Het fijne van LPG Endermologie is dat je al heel direct een eerste resultaat ziet: het verdwijnen van vochtophopingen, en daarom wil je het al wekelijks blijven doen! Maar ik heb proefondervindelijk ook kunnen zien dat er op de langere termijn goede processen plaatsvinden.

Wetenschappelijk bewijs: toename van hyaluronzuur in de huid

De kaaklijn blijft strakker, en de huid van mijn decolleté ziet er toch zichtbaar minder craquelé uit – en dat is géén kwestie van vochtophoping te lijf gaan, maar echt verstevigingswerk dankzij een prikkel aan collageen- en elastine.

Bovendien is met een wetenschappelijk gepubliceerde studie van onderzoeker, professor Humbert aangetoond dat de aanmaak van hyaluronzuur met 80% toeneemt onder invloed van de LPG bindweefselmassage. Hiervoor werd een biopt van de gezichtshuid van 20 personen onderzocht aan de dermatologische faculteit van het universiteitsziekenhuis in Besançon, Frankrijk.

 

lpg endermologie

Monique’s test: Links op de foto voor aanvang van de kuur, rechts op de foto mijn decollete huid na tien behandelingen.

Ook vind ik dat de huidtonus van mijn decolleté mooier is geworden. De roodheid is echt een stuk minder. Natuurlijk was ik bruin na de zomer, maar door die roodheid van mijn huid kijk je gemakkelijk heen om te zien wat er werkelijk is gebeurd met mijn huid, toch? Gladder!

Speciale huidverzorging

Om de effecten van de behandelingen te ondersteunen heeft LPG sinds enige tijd ook speciale huidverzorgingsproducten. De producten voldoen aan een aantal heersende ethische en functionele normen die steeds meer gelden in onze industrie: hoge concentratie aan actieve ingrediënten, hoge huidabsorptie, parabeen- en phenoxyethanol vrij (conserveerstoffen met discutabele bijwerkingen).

lpg endermologie

De mooie verstevigende serum en creme van LPG

LPG belooft tot 50% meer resultaat. Er is voor de twee anti-aging producten die ik gebruikte, de Tensing Firming cream en het Renewal serum, een focus op stimulatie van collageen en elastine, en preventie tegen afbraak hiervan, plus een verhoogde hydratatie.

Liftend effect, gladstrijkende polymeren

In de crème zit ondermeer een concentratie van haver dat een liftend effect geeft, de cocktail wordt in het product Ovalift genoemd. Het zijn suikers die een filmlaagje op de huid vormen en zo spankracht geven. Daarnaast zit er hyaluronzuur in en een complex van niet nader gespecifieerde stoffen die LPG het 7% anti aging complex noemt.

Langhoudend effect

Deze crème heeft inderdaad opvallend licht verstevigende eigenschappen die ook lang doorwerken. Ik heb regelmatig mijn gezichtshuid ermee behandeld en je voelde de huid aanspannen, zelfs als ik na een nacht slapen wakker werd. Het gaf een ietwat kriebelig gevoel.

Serum voor glans en hydratatie

Het Renewal Serum zit boordevol actieve stoffen, volgens LPG zelfs 22%. Het is een vloeibaar product dat je met een pipet uit het luxe goudkleurige glazen flesje haalt. Het geeft onmiddellijk glans aan de huid, er zitten glanspigmentjes in. Er wordt krachtig op hydratatie ingezet in combinatie met peptiden.

Geleidelijke afgifte, diep transport

De hydratatiekracht komt voor rekening van laagmoleculair hyaluronzuur, een glucose derivaat, suikers in de vorm van polysacchariden en betaine. De stoffen zijn opgenomen in een netwerkje van biopolymeren die de stoffen geleidelijk afgeven.

Daarbij wordt er ook gebruik gemaakt van een transportsysteem om het iets dieper in de huidlagen te krijgen. Het serum is geparfumeerd, het is voor mij iets te zwaar geparfumeerd. Ik ben erg gesteld op geurloze skincare. De combinatie van crème en serum is wel erg mooi, en voelt goed.

En nu?

Ja, nu is mijn kuur klaar en heb ik kunnen ervaren dat het werkt. Ik weet dat je door moet gaan om het mooie effect te behouden. En dat is de grote uitdaging met dit soort prachtige methoden: go for it & stick with it;-) LPG Endermologie behandelingen zijn verslavend. Ik snap wel waarom de agenda van salons volledig vollopen….voor LPG.

Lees ook