Van aardbei-blond tot framboos-bruin tot zilvergrijs

06:53 - 04:08
luistertijd 06:53 - leestijd 04:08

Dit nieuwe jaar brengt weer een heleboel nieuwe trends met zich mee op het gebied van haarkleuring. Transformeer je eigen haar of het haar van je klanten met de nieuwste, hippe haartinten. Wella heeft negen kleurtrends gespot die we de komende maanden ongetwijfeld tegen gaan komen. Of je nu op zoek bent naar een zonovergoten blonde gloed, rosékleurige bruintinten of een warm rode glow, dit zijn de trends voor 2020. Lees snel verder!

Silver Gray

grijs haar

Foto credits: @wellanordi, @hairbyawin

2020 is het jaar om te stralen. Gedempte metallics brengen dit jaar alle glans met zich mee, zoals je bij de onderstaande zilvergrijze creatie van @hairbyawin kunt zien. Het gaat allemaal om het omarmen van grijs, zowel geverfd als natuurlijk grijs haar. Maak de grijze look af met een zilveren gloed en een heleboel EIMI Oil Spritz voor extra glans.

Golden Tones

 

 

 

haar

Foto credits: @topknotbalayage

Als zilver toch niet helemaal je ding is en je op zoek bent naar een warmere tint, dan zijn goudblonde en goudbruine tinten wellicht wat voor jou.  Deze tinten leveren een rijke, bijna metaalachtige glans en dat is precies wat we willen. Perfect voor natuurlijke blondines of brunettes! Voeg gouden highlights of lowlights toe en zwak deze kleur af met een licht-reflecterende warme kleur uit de ILLUMINA COLOR lijn.

Illuminage

balayage

Net als een balayage (maar nog meer lichtgevend en glamourous), is Illuminage de techniek waarbij ultra heldere en contrasterende highlights vlekkeloos op de lokken worden aangebracht, zodat ze een mooie glans vangen wanneer het haar het licht vangt. Wella voegt vier nieuwe kleuren aan de ILLUMINA COLOR collectie toe om de Illuminage techniek nog eenvoudiger te maken.

Strawberry Blonde

haarkleur

Foto credits: @wellanordic, @kopf_kunst

Aardbei-blond lijkt misschien minder een trend en meer een standaard haarkleur te zijn geworden, maar toch zal deze tint helemaal in zijn dit jaar. Waarom? De combinatie van goudblonde tinten met accenten van koper verdient een plaats in de schijwerpers. Dat bewijst onderstaande creatie van @kopf_kunst wel. Levendige roodtinten worden gecombineerd met blonde highlights waardoor rood haar naar een zonnig niveau wordt getild.

Smokey Bronde

bronde

Foto credits: @wellanordic @lefemmesalong

Je weet inmiddels vast wel dat ‘bronde’ haar groot nieuws is geweest. Bronde is simpelweg bruin en blond gecombineerd. Dit jaar wordt die trend rokerig en zwoel gemaakt door er een koelere tint aan toe te voegen. Dit flatteert ieder huidtype en contrasteert specifiek prachtig met de wat warmere huiden. Caramelblonde highlights worden op een assigbruine basis aangebracht voor een subtiel asblond balayage effect. Tussen de afspraken bij de kapper door kun je de kleur bijwerken met een glossing. Ook kun je thuis gebruik maken van de Wella Invigo Cool Blonde Conditioner, deze frist de kleur nog extra op.

 

Raspberry Chocolate

roze haar

Foto credits: @gretawagner_

Lekkerder dan chocoladebruin haar met tinten van framboos erin wordt het niet. Een donkere aanzet smelt samen met zachte, subtiele roze tinten die alleen zichtbaar zijn in bepaald licht. Semi-permanente kleuren kunnen gebruikt worden om deze rosé-bruine look te creëren. Wissel af met donkerdere kleuren bij de haarwortels en lichtere roze tinten in de punten om zo een speels effect te krijgen.

Au Naturel

 

 

blond

Foto credits: @ronnie_william6

Terwijl de make-up wereld zware contour en overdreven getekende lipliner verruilt voor een meer natuurlijke look, willen haarliefhebbers ook terugkeren naar hun natuurlijk ‘born-with-it’ haartint. Waar we normaal zo snel mogelijk onze uitgroei weg willen hebben, is de trend nu om juist een natuurlijke uitgroei met haarverf te maken. Ook lichte babylights, de meest onopvallende soort highlights, zijn hip om je oorspronkelijke haarkleur mee na te bootsen.

Sunlight Blonde

blond haar

Foto credits: @magdakunesovahairstylist

Zo zacht en mooi dat het bijna pastel is, Sunlight Blonde is geïnspireerd op een van Pantone’s 2020 fashion kleuren van het jaar, ‘Sunlight’. Voor degenen die niet braaf genoeg zijn om Pantone’s huidige kleur van het jaar (Classic Blue) te trotseren, biedt deze babyblonde fashion kleur de oplossing.

Glass Brunette

bruin haar

Het geheim om bruin haar te laten glanzen? Het toevoegen van variërende, multidimensionale tinten, zodat de heldere delen (zo’n halve tint lichter dan de basiskleur) hetzelfde effect geven als stroboscopen. Ongeacht of het haar krullend of stijl is, deze techniek helpt je bij het realiseren van de grootste trend voor brunettes in 2020. Alles draait om een glasachtige glans! Combineer met EIMI Glam Mist voor een glow from outer space.

beautyjournaal shop

Heb je vragen over je haarkleur, stel ze meteen, we zorgen altijd dat je via de BeautyJournaal redactie antwoord van onze Wella experts! Gebruik hiervoor het contactformulier op de site.

Lees ook:

Lees ook