Wella expert Wendy geeft antwoord

02:30 - 01:30
luistertijd 02:30 - leestijd 01:30

Expertadvies Haar: hoe voorkom ik dat mijn bruin geverfde haar rood wordt?

Op de redactie van BeautyJournaal kwam onlangs de volgende vraag binnen:

Hoe voorkom ik dat mijn haar na het bruin kleuren een rode gloed krijgt? Zijn er bijvoorbeeld haarverzorgingsproducten om dit tegen te gaan?

Wendy Buijnsters

BeautyJournaal’s expert Wendy Buijnsters, Education Partner bij Wella Professionals, geeft antwoord

Haar dat bruin is gekleurd kan op een gegeven moment teruglopen naar “rood”. Dit kan verschillende oorzaken hebben. De kleur bruin is namelijk opgebouwd uit alle primaire kleuren, dus geel, blauw en rood. Door het wassen van je gekleurde haar verliest het iedere keer pigment. Net zoals je kleding kleur verliest na meerdere keren wassen. Wanneer het haar pigment verliest, zullen als eerste de blauwe pigmenten (de koele tinten) het haar verlaten. Je houdt dan meer rood en geel pigment over (de warme tinten) en dat zie je terug in de haarkleur.

Leestip! Lees ook dit artikel van topkapper Mark van Westerop: Haarkleur nachtmerrie: de groene en oranje gloed!

Gekleurd haar heeft extra verzorging nodig

De kwaliteit van je haar en de verzorging ervan kunnen ook een reden zijn dat het haar sneller pigment verliest. Het is dus geen fabeltje dat gekleurd haar extra verzorgd moet worden en het liefst met producten die voor gekleurd haar bedoeld zijn. Deze producten zorgen er namelijk voor dat de haarschubben tijdens het wassen gesloten blijven om pigmentverlies te voorkomen.

Hoe beter de verzorging, des te beter de kwaliteit van het haar. Zo zal de bruine kleur langer aanhouden. Je kunt je kleur ook een handje helpen mooi te blijven door na het wassen een conditioner met kleurpigmenten te gebruiken. Bijvoorbeeld Wella Professionals Color Recharge Cool Brunette conditioner.

Tot slot… Vraag bij twijfel advies aan je kapper en laat het kleuren over aan een professional.

Wella Salonfinder

 

Heb jij ook een lezersvraag?

Als jij, als lezer van BeautyJournaal, vragen hebt over je haarkleur of kleurtechnieken, stel ze meteen. We zorgen altijd dat je via de BeautyJournaal redactie antwoord van ons krijgt! Gebruik hiervoor het contactformulier op de site, onder vermelding van ‘Wendy’

Lees ook