Ik ben bij de beste kapper ooit geweest, wat een ervaring!

08:56 - 05:21
luistertijd 08:56 - leestijd 05:21

Herken je dit? Je bent eigenlijk heel tevreden met je haar. Je kan er veel mee, van opsteken, invlechten of los dragen. Alles is wel oké. Toch verlang je wel eens naar een echt glamourkapsel, zoals je bij BN’ ers ziet. Maar je denkt: dat is niet voor mij weggelegd. Ha! Ik kan je vertellen dat het dus wel kan. Na mijn bezoek aan ProSolo in Alkmaar (multi awardwinning salon) is mijn look veranderd naar een prachtig Daily Glamoureus. Te danken aan Mark van Westerop en zijn team en de mooie kleuren van Wella, uit de Insta-Vintage kleurtrend. Ik ben dolgelukkig.

Wat is de Insta-Vintage trend?

De Insta-Vintage trend is zoals de naam al zegt, geïnspireerd door Instagram i.c.m. een filter. Persoonlijk heb ik een hekel aan die fotofilters. Omdat het niet echt is, maar alles juist verfraaid of verdraaid. Maar dat maakt mij ook meteen nieuwsgierig. Zou deze kapper mijn haar echt een Insta-glam look kunnen geven? Ik heb er vertrouwen in. Het is een van de beste kappers van Nederland en ik ken een paar vrouwen die naar hem toegaan en er altijd top uitzien. Ik hoop dat we iets met de kleuren Leather Red of Wood kunnen gaan doen.

Wat voor type ben ik?

Na een lange rit van 2,5 uur werd ik vriendelijk ontvangen door Ed Noijons (master color stylist). Onder het genot van een heerlijk kopje thee, wat overigens mooi geserveerd werd, maakte ik kennis met Mark Westerop. Via een paar simpele vragen over hoe vaak ik naar de kapper ga, wat ik met mijn haar doe en wat ik verwacht,  werd het behandelplan gemaakt.

Van tevoren had ik bedacht dat het misschien leuk zou zijn om een Balayage te laten doen. Omdat mijn haar een egale donkere kleur heeft, zouden er heel wat uren nodig zijn om het op te lichten. Daarnaast geeft dit ook veel onderhoud en ik ben geen type dat om de zes weken bij de kapper zit helaas. Dus: geen Balayage.

Advies van Mark

Omdat ik een klassiek type ben, en een druk leven heb: kleine kinderen en een eigen huidinstituut, draag ik mijn haar vaak in een knot. Toch zou ik het vaker los willen dragen, maar het ook lastig, want het is supersteil en het staat al snel saai.

Daarom stelde Mark voor om het langs de voorzijde wat speels te knippen zodat het mooier valt. Daarnaast zou het met de zogenaamde freehand techniek gekleurd worden zodat er meer diepte in de laagjes van mijn haar komt.

Mijn gevoelige hoofdhuid

We besteedden ook uitgebreid aandacht aan mijn hoofdhuid. Deze is gevoelig, en het lijkt altijd wel of ik roos heb. Zeker op donker haar denk je dat snel. Het blijkt dat mijn hoofdhuid erg droog is. Een goede test is op je hoofdhuid te drukken: is er weinig of veel doorbloeding dan? Hoe minder doorbloeding, hoe droger, hoe meer jeuk en schilfering.

Tip: de Balance Lotion van System Professional

Om mijn hoofdhuid per direct verlichting te geven, werd er de Balance Lotion van System Professional aangebracht. Letterlijk binnen 5 minuten was de jeuk weg. Wauw zo fijn. Goed om te weten dat de lotion je haar niet vet maakt, dus mocht het weer nodig zijn dan kan ik deze lotion voor het slapen gaan aanbrengen om de hoofdhuid meer  te ontspannen.

Tijdens een speciale haar-en hoofdhuid analyse, de EnergyCode Mapping, met Ed gingen we nog dieper in op mijn haarconditie. Mijn prioriteit ligt bij het kalmeren van mijn hoofdhuid, mijn haar minder droog maken en de weerstand van mijn haar te verhogen.

Speciale foto’s maken met ringlamp om kleur te bepalen

Voordat we begonnen, werden er eerst voor-foto’s gemaakt met een ringlamp. Met een ringlamp zie je heel goed wat je haarkleur op dat moment is.

Louise Vlaar (master colorstylist) bracht met de free handtechniek highlights aan. Zoals de naam van techniek zegt: het wordt los uit de hand aangebracht. Na een half uurtje werd er met een kam nog een extra strook bij gedaan en de overige high lights werden doorgekamd. Door de aparte inwerktijden komt er kleurverschil, en dat geeft meer dimensie. Het is een hele mooie manier van natuurlijk oplichten.

Toner

Na de inwerktijd mocht ik plaats nemen aan de spoelwasbak met massagestoel. Het uitspoelen van mijn haar werd gedaan met een hoofdmassage. Wat een hemelse ervaring was dat! Nadat het helemaal uitgespoeld was, werd er nog een extra toner in paars in gezet om de haarkleur nog meer op te frissen. Je haalt de laatste restjes geligheid weg.

Liever droog knippen

Het laatste onderdeel van mijn Insta-Vintage kapsel werd door Mark zelf gedaan. Hij droogde mijn haar eerst, zodat het goed geknipt kon worden. Met een speciale kniptechniek bracht Mark nog meer lagen aan zodat mijn haar mooi en speels langs mijn gezicht valt.

Geen harde krullen

Omdat mijn haar steil is, blijven krullen minder goed zitten. Daarom gebruikte Mark de Texture Maker van Sebastian. Het maakt je haar stroever wat beter is voor het inzetten van krullen. Overigens zonder plakkerigheid! Beauty hack!

Na het krullen, kamde Mark mijn krullen weer uit. In eerste instantie vond ik dat zonde, maar zei hij, met een knipoog: “Wij doen niet aan keiharde krullen, we gaan je nu glamourkrullen geven.”

Shop de Texture Maker hier online

 

Hello Diva

Nog nooit ben ik zo blij geweest na een bezoek aan de kapper. Wat was mijn haar mooi geworden. Het valt nog steeds supermooi en voelt heerlijk aan. Ook in het daglicht zijn de kleuren heel mooi te zien. Meer dan happy zat ik als een diva in de auto terug naar huis.

Thuisgebruik

Om thuis mijn haar en hoofdhuid goed te verzorgen heb ik van de System Professional lijn de Smoothen shampoo en het Balance masker meegekregen. Beide producten zijn advies uit de EnergyCode Mapping. Gericht op het kalmeren van mijn hoofdhuid en verhoging van de haarweerstand, zodat het minder snel breekt.

Be a pro

In de dagen na mijn bezoek aan Pro-Solo ben ik overladen met complimenten over mijn haar. Na 5 dagen zaten de krullen/slag er nog mooi in, maar moest ik het toen wel wassen. Omdat ik de krullen, slag en volume terugwilde, heb ik op advies van Mark de Sebastian de Texture Maker gekocht. Met deze spray blijven mijn krullen/slag mooi zitten, ook nadat ik het heb uitgeborsteld of heb opgestoken.

Nu weken later

We zijn nu een aantal weken verder en ik ben nog steeds heel blij met mijn haren. Ik draag het nu ook vaker los. Ik merk ook dat ik mijn haar nu anders opsteek. Speelser. Mijn hoofdhuid is zoveel rustiger geworden. Elke wasbeurt is een genot met deze producten. Dat haarmasker! Een verwenmoment voor mezelf.

Het was voor mij een beauty-avontuur. Wat heb ik goede adviezen van de ProSolo kappers gehad. Echt! Ze hebben heel goed gekeken naar wat voor type ik ben en hoe mijn haargewoonte en verzorging is. Daarnaast hebben ze goed geanalyseerd wat mijn haar- en hoofdhuidbehoefte is. Dit alles bij elkaar maakt dat ik nu weken later nog steeds helemaal blij ben met mijn haar en valt het nog elke dag geweldig. Hoe blij kun je zijn….

Lees ook:

Heb jij vragen over je haar, over kleuring, knippen of stylen? Stel ze via het BeautyJournaal contactformulier, we zorgen altijd dat je antwoord krijgt van onze experts.

Bezoek hier de Wella Professionals website voor de salonlocator, en de nieuwste haartrends.

Lees ook