Bronde = het nieuwe bruin-blonde!

03:11 - 01:54
luistertijd 03:11 - leestijd 01:54

Expertadvies Haar: zo voorkom je dat je bronde haar gelig wordt

Op de redactie van BeautyJournaal kwam onlangs de volgende vraag binnen:

Ik ben kortgeleden voor de zogenaamd bronde look gegaan bij mijn kapster. Ik ben van nature donkerbruin en heb nu highlights en een iets lichtere bruintint bij mijn haaraanzet. Toen de bronde look net gedaan was, stond de kleur mooi zacht in mijn gezicht. De kapper had bovendien een toner opgezet, die een mooie zand/beige kleur gaf aan mijn haarpunten.

Na een keer thuis wassen – braaf met zilvershampoo van mijn kapster (in zo’n fijne milkshake kleur) – is mijn haar helemaal geel/oranje geworden. Ik heb meteen mijn kapster gebeld en bood aan om opnieuw de toner in mijn haar te doen. Mijn vraag is of dit wel verstandig is, of dat ik beter terug kan gaan naar mijn eigen en natuurlijke bruin kleur? Mijn haar wordt toch altijd weer warm en gelig bij een koele en zachte tint…

 Wil je weten hoe je een mooie bronde look creëert? Bekijk de volgende how-to van Wella

 

https://www.youtube.com/watch?v=-Orce4J7iks

BeautyJournaal’s expert Wendy Buijnsters, Education Partner bij Wella Professionals, geeft antwoord

Opgelicht haar zal altijd weer terugkleuren naar een gele/oranje ondertoon. Dit komt doordat de onderliggende warme pigmenten vrijkomen bij het oplichten. De professional zal dit wel tonen (met inderdaad een toner, zoals de kapster van de vraagsteller heeft gedaan), maar je wast het er toch geleidelijk weer uit doordat koele pigmenten nu eenmaal sneller uit het haar gaan. Vooral als het haar poreus is geworden.

Een koele kleur brengt extra verzorging en onderhoud met zich mee maar er zijn gelukkig genoeg mogelijkheden om dit bij te houden.

Wendy Buijnsters

Om je koele highlights zo lang mogelijk koel te houden heb ik de volgende tips voor je:

Ook handig om te weten… als je vaker naar de kapper gaat om de toning opnieuw toe te laten passen, wordt de houdbaarheid steeds sterker door de laagjes kleur die je gaat stapelen.

Tot slot… bij twijfel is het verstandig om advies te vragen aan je kapper en laat het kleuren over aan een professional.

Wella Salonfinder

 

Heb jij ook een lezersvraag?

Als jij, als lezer van BeautyJournaal, vragen hebt over je haarkleur of kleurtechnieken, stel ze meteen. We zorgen altijd dat je via de BeautyJournaal redactie antwoord van ons krijgt! Gebruik hiervoor het contactformulier op de site, onder vermelding van ‘Wendy’

Lees ook