50% van de vrouwen durft haar haar niet te ontkleuren....

04:42 - 02:49
luistertijd 04:42 - leestijd 02:49

Wella Professionals introduceert Wellaplex

Je haarkleur ingrijpend veranderen doe je niet zomaar. Van donker naar licht… een extreme kleurtransformatie van je haar is een moedige keuze. 50% Van de vrouwen durft dat niet aan uit angst voor beschadiging van het haar. En dat is natuurlijk ook zo. Er moet geblondeerd worden, pigment uit je haar gehaald worden, en dat is een behoorlijk chemisch proces.

Feit: je haar ontkleuren/oplichten/blonderen beschadigt je haar

Gelukkig heeft de industrie nu mogelijkheden om die schade te minimaliseren. Al tijdens het kleuringsproces.  Hierover heb ik het afgelopen jaar al uitgebreid geschreven, verheugd als ik was dat er eindelijk producten op de markt komen die je haar al tijdens de kleuring beschermen, zonder het minder droog en pluizig wordt. Daar hebben wij als haarkleurende vrouwen heel wat voor over!

Wellaplex beschermt op drie niveaus

Ook Wella introduceert nu zo’n mooi product: Wellaplex. Een ‘plex’ zoals bijna alle merken een dergelijk product nu een ‘plex’ noemen. Maar natuurlijk is deze van Wella weer net even anders, dan de producten die nu al op de markt zijn.

Wella haar-wetenschappers Stefan Fiedler en Kestin Meyerlipp vertelden me er alles over toen ik voor de internationale Wella awardshows voor kappers in Londen was in oktober dit jaar (lees hier ook mijn interview met Coty President Sylvie Moreau over een trendbreuk in beauty communicatie).

De technieken: bescherming bij de bron in de haarschacht, of omhullen aan de buitenkant

Er zijn momenteel verschillende technieken op de markt: één ervan (Olaplex, lees hier) is dat je de zwavelverbindingen (keratine bruggen) in de haarschacht moet beschermen tegen breuk tijdens de behandeling met waterstofperoxide (dat het haar bleekt), de ander legt om de complete haar een filmpje (Pro Fiber van L’ Orèal) met beschermende stoffen. Wella is fan van de eerste methode, en duikt met haar Plex ook in de haarschacht. Hiervoor wordt een speciaal zuur gebruikt, een malisch (ofwel appel-) zuur dat in staat is om de eiwitten te repareren in de schacht. Ook in Fibreplex van Schwarzkopf wordt dit gebruikt. Olaplex maakt hier geen gebruik van.

Bekijk in dit filmpje Wella’s Opti pH-systeem

Wella Professionals noemt dit het Opti pH-systeem. Dit is een technologie die de interne haarbruggen helpt herstellen, voor sterker haar (vergeleken met een behandeling zonder Wellaplex). Bekijk ook het volgende filmpje:

Fabel: je hebt meer ontkleuringsmiddel nodig als je een Plex gebruikt…?

Producten die de haarschacht in gaan en daar schade minimaliseren, werken het beste. Soms zeggen kappers wel eens dat, juist omdat je in de haarschacht aan al bescherming aanbrengt, je een hogere concentratie waterstofperoxide moet gebruiken of het langer in moet laten trekken om toch het zelfde kleureffect te krijgen, maar de Wella wetenschappers spreken dit tegen.

Bescherming in drie stappen

Stefan Fiedler legt uit: ‘Wellaplex wordt in twee stappen toegepast, eigenlijk in 3 – want er is ook thuisverzorging. De eerste stap, de No 1 Bond Maker wordt toegevoegd bij de ontkleuring en heeft dezelfde hoge pH waarde (10) als het ontkleuringsmiddel zelf. Hierdoor wordt het ontkleurproces dus niet gestoord, maar het helpt wel extra haarbruggen te creëeren binnen in de keratine bruggen, ze worden als het ware verlengd. De tweede stap, de No 2 Bond Stabilizer, bestaat uit het neutraliseren met een lagere pH waarde (4.7) om de haarschacht weer snel te sluiten. De haarbruggen worden versterkt en de haarstructuur oogt gladder na behandeling.

De derde stap, No 3 Hair Stabilizer gebruik je eens per week thuis om de haren glad en sterk te houden. Tot je volgende salonbehandeling voor kleuring inclusief een Wellaplex behandeling. In dit product zit eveneens appelzuur, wat helpt om de haarschubben weer snel te sluiten.

Nooit meer je haar laten ontkleuren zonder Wellaplex!

Ik kan niet anders dan blijven benadrukken, dat je bij je kapper moet vragen naar een ‘plex’-behandeling als je haar ontkleurt/opgelicht wordt. Het geeft echt een mooie extra bescherming. Het werkt.

ps: wist je dat ook het stylen met warmtetools de haarbruggen aantast? Daarom is het belangrijk voor het stylen een warmtebeschermende spray over je haar te vernevelen.

Lees ook