Mandy is model van beroep, ze kan zo door naar een shoot;-)

08:20 - 05:00
luistertijd 08:20 - leestijd 05:00

Wella Professionals inspiratie: levendige carameltinten voor Mandy

Op uitnodiging van Wella Professionals nam ik onlangs deel aan een metamorfosedag in de Wella Studio in Rotterdam. Hier was ik al eens eerder als haarmodel bij trainingen en cursussen. Dat waren altijd leuke opdrachten en ik ging vaak naar huis met een goed gevulde goodiebag. Daar wordt toch iedereen blij van!

Deze metamorfosedag leerde ik de redactie van BeautyJournaal kennen, evenals de andere testers. Super gaaf om als team bijeen te komen. Ik werd welkom geheten met een heerlijk glaasje verse jus d’orange, cakejes en bonbons. Wat een verwennerij.

Terug naar de schoolbanken

We begonnen de dag met een presentatie over de verschillende elementen van een goed consult. Niet alleen voor kappers belangrijk, maar ook voor huidexperts en personal trainers, zoals ik. Terug naar de schoolbanken dus

We kregen uitleg over verschillende type klanten. De perfectionist, de trendsetter, de no-nonsense klant, of juist een combinatie ervan. Iedere klant is anders en heeft een andere persoonlijkheid. Wanneer je deze persoonlijkheid beter begrijpt, is het makkelijker dit te vertalen naar de wensen van je klant.

Juist en eerlijk advies

Vertel wat kan, maar vooral ook wat niet kan. Wees realistisch. Dat weet ik als personal trainer maar al te goed. Soms komen klanten bij mij in de praktijk, met het idee dat ik ze razendsnel 10 kilo lichter kan maken. Dan moet ik ze toch teleurstellen, want dat soort wonderen bestaan niet.

Denk ook mee met je klant. Gaat ze bijvoorbeeld op vakantie, geef dan advies over productgebruik en bescherming van het haar tegen de zon. Heeft ze binnenkort een feestje of gaat ze trouwen? Verzin leuke kapsels. Klanten vinden het leuk om advies te krijgen en waarderen het wanneer je meedenkt.

En dan mijn eigen consult

Wow… ik heb nog nooit zo’n goed en uitgebreid consult bij een kapper gehad. Werd dit maar bij elke salon gedaan! Haarstylist Ilse gaat heel uitgebreid in op wie ik ben, als persoon, qua karakter en type.

Wat ik mooi vind, waarom ik dat mooi vind en wat ik het allerbelangrijkste vind voor mijn haar. Voor mij is dit vooral dat mijn haar niet beschadigt. Voor mijn fotoshoots wil ik dat mijn haar in topconditie is.

Een foto zegt meer dan 1000 woorden

Ik had uit voorzorg al een foto meegenomen met een haarkleur dat ik erg mooi vind. Een foto is toch duidelijker dan een kleur omschrijven en je voorkomt misverstanden over de exacte kleur. Ik ben dol op caramelkleuren, met iets kleurverloop van licht naar donker op een natuurlijke manier.

Ilse vroeg me zelfs wat ik zo mooi vind aan die kleur. Tsja… er valt heel wat te vertellen over een haarkleur. Ze keek ook naar mijn gezichtsvorm, die is tussen ovaal en rechthoekig in. Wat ik niet wist, is dat je met de juiste haarlengte je gezicht kunt ‘shapen’, net zoals je met make-up doet. Weer wat geleerd!

Moods

Met een kleuradvieskaart vraagt Ilse mij tussen een aantal “moods” kiezen. Ik kies voor: geordend, elegant, glamour, perfect, glanzend en verfijnd. Dat past bij mij. Ik ben een perfectionist met een voorliefde voor een vleugje glamour vanwege mijn modellenwerk. Deze moods helpen Ilse bij het bepalen van het juiste advies.

Warm of koel

Wat ik ook leerzaam vind, is dat je aan de aders op je arm kan zien of je een koel of warm type bent. Als je over je pols wrijft en je ziet meer groene aders, dan ben je een warm type.

Heb je meer blauwe aders, dan ben je een koel type. Ik blijk zelf een warm type te zijn en de kleurendoeken van Ilse bevestigen dit. Bij de zilveren doek over mijn schouders zie ik meer rode vlekjes in mijn gezicht en met de gouden doek valt dat minder op.

Ilse neemt echt de tijd om mij te leren kennen en geeft daarna kleuradvies

We komen qua haarkleur samen uit op een caramelkleur uit de Color Touch lijn, met een iets koelere tint erdoor. Daarnaast de uitgroei bijwerken en veel glans aanbrengen in het haar. Het is gaaf om te zien hoe alle elementen van het consult samenkomen in dit advies; Ilse heeft me echt begrepen.

We beginnen met de kleuring

Ilse gebruikt kleuring van Wella Professionals en gaat als een ware schilder te werk. Tijdens het wassen ruik ik de heerlijke geur van kokos, hmm tropisch!

Na het wassen en föhnen is mijn uitgroei net iets te donker geworden. Daarom kiest Ilse voor Color Renew om de kleur er ietwat uit te krijgen en zachter te maken. Eventjes intrekken onder de warmtekap en daarna is de kleur weer helemaal goed, erg blij mee!

 

Als afsluiting wordt mijn haar geföhnd, de puntjes mooi rond geknipt en aan de voorkant in laagjes om mijn gezicht te benadrukken. Ilse gebruikt een aparte techniek qua knippen, die ik nog niet eerder gezien heb.

Ze draait mijn haar bij elkaar en knipt dan losjes van onder. Daarna wordt mijn haar gekruld met een stijltang van ghd. Ik merk vaak dat wanneer er krullen worden gemaakt met een stijltang mijn haar minder snel uitzakt en de krullen zelfs de volgende dag nog mooi zitten! Met een krultang of krulborstel is de krul er veel eerder uit.

Jawel… ook nu zo’n fijne goodiebag

We krijgen aan het einde van de dag nog een leuke goodiebag met producten voor thuisgebruik. Ik word altijd erg blij van goodiebags, want er zitten zulke mooie producten in! Voor mijn ietwat droge haar krijg ik de Luxeoil Keratin lijn mee naar huis. Een lijn met keratine, mijn favoriete ingrediënt in haarproducten.

Luxeoil Keratin Protect Shampoo

Zorgt voor een milde reiniging en verzorging van mijn haar. Het ruikt vrij neutraal en na het wassen voelt mijn haar schoon aan.

Twee keer per week gebruik ik daarnaast Color Fresh 6/7 pH 6.5. Deze semipermanente haarkleuring kan ik tijdens het wassen aanbrengen, als een boost voor mijn haarkeur. Niet meer dan 10 minuten laten inwerken, anders wordt het te donker.

Luxeoil Keratin Restore Masker

Een heerlijk masker dat mijn haar meteen zacht maakt. Dit masker gebruik ik twee keer in de week als extra verzorging van mijn haar.

Luxeoil Keratin Conditioner Crème

Verzacht direct mijn haar. Daarnaast beschermt het mijn haar tegen stress van buitenaf met een luxe melange van oliën.

Luxeoil Herstellende Elixer

Ik gebruik dit product na het wassen en verdeel twee pompjes door mijn haar. De melange van argan-, jojoba- en amandelolie trekt snel in de haarstructuur om deze van binnenuit te beschermen. Mijn haar voelt zacht en gevoed aan.

Thermal Image Hittebeschermende Spray

Dit product van EIMI gebruik ik, voordat ik mijn haar föhn met mijn föhnborstel. Dit is een tweefasen spray. Fase 1 voedt het haar en beschermt het tegen hitte tot 220 graden. Fase 2 maakt het haar zacht en glad voor een mooi glanzend resultaat.

Dit product kan ik iedereen aanraden voordat je met hitte gaat werken! Bescherming van je haar is zo belangrijk.

Happy met mijn nieuwe haarlook!

Ik ben helemaal tevreden met mijn look en kan voorlopig weer vooruit met een aantal mooie producten.

Mandy voor de Wella Professionals make-over.

Het eindresultaat.

Bedankt Wella Professionals voor het advies en BeautyJournaal voor de leerzame dag! Shop Wella producten bij een Wella kapper in jouw buurt;-)

Bekijk ook de make-overs van onze andere testteam vrouwen:

Lees ook