Expertadvies Haar Haar Kleuren

Nieuw! Wella haarkleur trend: insta-vintage kleurmix technieken

Dian Colle
Geschreven door Dian Colle

Zachte poedertinten voor blondines, brunettes en redheads

Trends komen en gaan. Wella Professionals heeft weer inspiratie voor een nieuwe opgedaan. Dit keer niet gevonden op de catwalk in New York, Parijs of Milaan maar gewoon op social media! De insta-vintagebeweging is helemaal hot. In haar wordt dit vertaald naar een zacht, poederachtig filter voor een modebepalende haarkleur.

Heel subtiel, echt prachtig!!

 

Het kleurenpalet

Door het poederige filter zien blondines, redheads en brunettes er zacht en vriendelijk uit. De kleuren worden subtieler maar houden altijd karakter. Rood haar komt er natuurlijker uit te zien, blond haar wordt smokey of dusty en donkerdere nuance-richtingen worden geïntensiveerd met een vleugje brunette en zachte amberkleurige tinten.

Voor deze trend ontwierp Wella Professionals acht kleurrichtingen voor het ultieme vintagegevoel.

Leather Red

De intensiteit van deze kleur verandert geleidelijk. Een gedempte koperkleur wordt geïntensiveerd door rood voor een prachtige warme look.

 

Vintage Wood Brunette

Van diepe subtiele mahonie tinten tot lichte amber tinten. Samen creëren ze een mild contrast voor een volmaakt vintagegevoel.

 

Satin Blonde 

Blond haar met een satijn gevoel en reflecterende lichtpunten op een genaturaliseerd blond kleuring. Door koele en warme nuances met elkaar te combineren verminder je de helderheid van het haar om tot deze satijnen look te komen.

 

Titanium Rose

Op Instagram zien we enorm veel #RoseHair terugkomen. De natuurlijke of voorgekleurde haarkleur wordt versterkt met een metalige melkachtige weerschijn voor een zachte dreamy look. Deze metallic look kan ook worden gemaakt met de kleuren Chrome Olive, Copper Peach, Silver Mauve en Platinum Lily. Natuurlijk zijn ze ook te combineren 😉

Hoe bereik je de perfecte kleur?

Wanneer poeder overvloeit in reflecteren of gedempt versmelt met intens ontstaat er een prachtige doorleefde kleur.

Bij het mengen van kleuren balanceer je binnen één look verschillende niveaus van verzadiging uit. Wanneer je sommige gedeelten zacht mixt, worden de kleuren verfijnd en subtieler, maar houden ze nog altijd karakter.

Tips en tricks voor de kappers onder ons

Bij het creëren van vervloeiende kleuren is subtiele versmelting tussen twee nuances essentieel. Gebruik hiervoor je vingers of een grove kam om de scheidingslijn tussen de twee tinten weg te laten smelten. Voor een naadloze overgang gebruik je kleuren die maximaal 3 kleurhoogten uit elkaar liggen.

Het maken van schaduweffecten op de aanzet levert vaak mooie zachte overgangen op. Bij dit proces wordt de aanzet verdiept of worden de punten opgelicht. De sleutel tot succes? Glossing en toonservices! Om het contrast te verdiepen gebruik je voor gedempte kleureflectie het beste een koele gloss op de aanzet. Dit kan ook bij brunettes en rood haar worden gebruikt om dat vintagegevoel  te geven.

Gecombineerde texturen kunnen resultaten tot nieuwe hoogten opstuwen. Glanzend en mat, ongekleurd en gekleurd, het kan allemaal! Voor het echte vintagegevoel hangt het af van de bekwame plaatsing van deze texturen. Om zachtheid te creëren laat je de voorste sectie ongekleurd. Wil je lichtpunten creëren? Voeg dan een oplichtend product uit de vrije hand toe op kleine gedeelten.

Technieken kunnen natuurlijk ook gecombineerd worden.

Heb je vragen, stel ze aan onze experts!

Meer weten over dit onderwerp?

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Dian Colle

Dian Colle

Dian Collé (1999) studeert Media & Communicatie aan het Nimeto in Utrecht. Al sinds haar 12e is zij dol op alles met betrekking tot beauty. Het begon allemaal met een grote verzameling van nagellakjes, maar dat liep al snel uit tot een goed gevulde make-up collectie. Via haar studie kwam zij terecht op de redactie van BeautyJournaal, waar zij haar passie voor make-up kon combineren met het vak waarvoor zij studeert. Inmiddels heeft Dian haar stage bij BeautyJournaal afgerond en maakt ze deel uit van het testteam.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.