schoonheidsspecialiste Patricia gaat voor vlammend rood in nuances met bruin

07:57 - 04:46
luistertijd 07:57 - leestijd 04:46

Wella Professionals inspiratie: Patricia gaat voor knallend rood

Het eerste waar ik aan denk bij een make-over is aan het programma “Holland’s Next Top Model” waar de modellen worden onderworpen aan een altijd gevreesde knip- en kleurbeurt. Het verschil is dat de modellen niets hebben te vertellen over het eindresultaat. Het komt dan ook regelmatig voor dat de metamorfose niet in de smaak valt, met dikke tranen tot gevolg. Wij (het testteam van BeautyJournaal) daarentegen hadden juist veel te zeggen over het eindresultaat. Want dat is waar Wella Professionals juist de nadruk op legt; overleg met de klant. Met alle positieve gevolgen van dien.

Salonbeleving van onmisbaar belang

Tijdens een presentatie van kleurexpert Daisy, een dame met een perfecte bos krullen in een hippe pastelkleur, komt duidelijk naar voren dat salonbeleving heel belangrijk is bij de kapper….

Even een paar voorbeelden (… schrijven jullie even mee, kapsalons die stiekem zijn ingedut?…) Want wordt de klant wel altijd welkom geheten bij binnenkomst? Of staat je klant een hele poos te wachten bij de balie tot ze eindelijk wordt gezien? Vraag je je klant alvorens je begint met de behandeling wat haar wensen zijn? Ook al komt ze al 40 jaar in de salon, met iedere keer hetzelfde recept.

Kortom: Blijf je klant verrassen met je expertise en de nieuwste technieken, want ook dié oude en vertrouwde wil de volle aandacht en interesse in haar wensen. Natuurlijk is het sneller en makkelijker om de klant een richting in te duwen met de vraag: “Gewoon lekker hetzelfde als de vorige keer?” of “Beetje bijknippen?”

Persoonlijk contact zit in de details

Na de presentatie maak ik kennis met Ilse, knipspecialist binnen het Wella Professionals Team. Ilse komt tegenover me zitten op hetzelfde niveau, zo hebben we veel persoonlijker contact dan wanneer een kapster achter me komt staan en via de spiegel met me communiceert. Het is een kleinigheidje, maar met groots effect.

Koel of warm type

Allereerst bepaalt Ilse wat mijn gezichtsvorm is, want ja, dat is nog steeds een hele belangrijke wil je een coupe bepalen. Ik ben een ovaal, maar met wel een duidelijke kaaklijn, vertelt Ilse me. Dan verder met de zilveren en gouden doek. Welke kleur haalt het beste in mijn gezicht naar voren? En ben ik een koel of warm type? Nou, allebei dus… volgens de lappentest. Dat is fijn want dan hebben we meer keuzemogelijkheden.

 

Een leuke tip om te bepalen of je een koel of warm type bent

… is door de binnenkant van je onderarm te bekijken en dan naar de kleur van de aderen. Zijn je aderen blauw dan ben je koel, zijn je aderen groen dan ben je warm. Ik heb ze natuurlijk weer eens allebei! We kunnen de lappentest beamen, ik ben warm en koel tegelijk.

Niets is me te gek… qua kleur dan

Om een beetje in de Holland’s Next Top Model sfeer door te gaan, want dat is toch wel waar ik een make-over mee associeer, geef ik aan dat Ilse me qua kleur mag verrassen, niets is me te gek. Uiteindelijk besluiten we te gaan voor koper en rood, afgewisseld met een mooie donkerder tegenkleur voor de diepte

Functionaliteit

Als ik Ilse de vrije hand zou geven, dan zou ze gaan voor een lange bob. Dat zou betekenen: veel van de lengte af, maar… dat past niet bij mijn wens van functionaliteit. Oftewel: het moet lekker makkelijk in een staart kunnen, zeker tijdens mijn werk als schoonheidsspecialiste. Ilse adviseert mijn haar lekker luchtig knippen, zodat er veel volume in valt. Van de lengte gaat niet veel van af.

Het verzorgings- en stylingsadvies

Hoe vaak begint je kapster tijdens het wassen over een shampoo, terwijl je eigenlijk even wilt ontspannen? Daarom begint Ilse hier al tijdens het consult over, dus niet tijdens de behandeling zelf. Nog zo’n klein detail, met groots effect.

Omdat we voor rood gaan heeft mijn coupe extra verzorging nodig en zeker nu er twee weken zonvakantie voor de deur staan. Het mag niet gebeuren dat ik uitgerust met een mooie gebronsde huid thuis kom, maar met een doffe coupe… nee, die moet de zon, chloor en zee overleven.

De verzorging die Ilse me adviseert is uit de nieuwe Invigo lijn: Color Brilliance Shampoo en Conditioner. Plus het haarmasker uit dezelfde lijn om mijn kleur te beschermen en gezond te houden. De stylingproducten die ze me aanbeveelt, zijn een sprayversteviger die vooral werkt tegen de hitte van mijn föhn of krultang. En een haarspray die – naar mijn wens – niet te hard wordt.

Aan de slag met knallende roodtinten

De kleur wordt in een V-vorm ingezet, met de knallende roodtint bovenop. Tijdens de behandeling praten we over van alles; van de presentatie tot de producten, onze vakgebieden en natuurlijk over koetjes en kalfjes. Het is een fijn contact met interesse in mij als klant.

Tip van Patricia: deze pas ik toe in mijn salon, omdat ik ook niet alles kan onthouden. Ik schrijf na ieder bezoek even op waar we het over hebben gehad, van namen van kleinkinderen tot vakantiebestemmingen. Bij het teruglezen vlak vóór de volgende behandeling geeft dit net even het steuntje in de rug.

Na het uitspoelen van mijn haar, wordt het geknipt. Stiekem vang ik door het natte haar heen een glimp op van de kleur. Ja, dit ziet er nu al goed uit. Na het knippen, föhnt Ilse mijn haar droog en met een borstel creëert ze veel volume. Dan de Thermal Image spray op mijn droge haar, deze beschermt mijn haar tegen de krultang die volgt. Hele grove krullen in de bovenste laag van mijn haar, met daarbij natuurlijk het advies hoe ik dit thuis zelf kan creëren.

Het resultaat: klassiek en stijlvol

Wauw deze kleur knalt, maar is ook heel klassiek en stijlvol. Mijn haar valt luchtig en de krul maakt mij heel blij. Ook het tasje met de door Ilse geadviseerde producten voor thuis maakt me natuurlijk blij. Dank Wella Professionals, ik ga meteen aan de slag.

Voor

Na

De producten van Invigo Color Brilliance voor fijn/normaal haar met lime kaviaar ruiken heerlijk fris. Wat ik heel fijn vind, is dat de producten mijn haar zacht en glad maken, zonder te verzwaren.

De Thermal Image spray gaat op mijn droge haar en door het goede advies ben ik zelf al aan de slag gegaan met de krultang. De haarspray EIMI Flexible Finish met hold level 2 maakt mijn coupe af; een hele luchtig nevel fixeert mijn haar zonder hard te worden of te plakken.

Twee weken verder

Uitgerust van mijn zonvakantie kan ik beamen dat mijn kleur heel mooi is gebleven. Een klein beetje lichter, maar zeker niet dof of vaal. Ik kan zeker nog even vooruit met deze coupe! En daarna? Dan zoek ik weer een Wella Professionals kapper op.

Wil je ook een professionele consultatie van een Wella Professionals kapper?

Kijk dan hier voor een salon bij jou in de buurt.

Bekijk nog meer make-overs met BeautyJournaal vrouwen:

Lees ook