De truc van pigmentopbouw

02:12 - 01:19
luistertijd 02:12 - leestijd 01:19

Waarom vervaagt de rode haarkleur zo snel?

rood haar

Een lezeres vertelt ons dat ze twee weken geleden haar haar rood heeft laten verven met een permanente kleuring. Bij de kapper. Ondanks het ‘voor’pigmenteren en het gebruik van een shampoo met kleurpigment is de kleur nu al voor de helft vervaagt. Ze heeft onlangs een operatie ondergaan en gebruikt hormoonpreparaten, kan dat van invloed zijn? Ze vraagt zich af of het  verven met henna geen langduriger oplossing is.

Kapper Mark van Westerop, van ProSolo uit Alkmaar geeft advies:

‘De eerste keer rood kleuren is altijd lastig. Roodpigmenten verdwijnen nu eenmaal snel uit het

Mark van Westerop, van salon ProSolo in Alkmaar

Mark van Westerop, van salon ProSolo in Alkmaar

haar. Dus om een rode kleur langer mooi te houden moet de kleur dieper aangebracht worden en dat doe je door de kleur (pigment) te “stapelen” . Mijn advies is dan ook om het nog een paar keer rood te kleuren. Wel met tussenpozen en het haar heel goed tussendoor te verzorgen. Je zult zien dat de kleur steeds langer mooi blijft.

Door een operatie (narcose) en hormoon pillen kan de haarstructuur aangetast worden en voelt het haar anders aan. Ook dat kan een reden zijn dat de kleur sneller vervaagt. Maar dat komt uit eindelijk weer goed.

Alleen 100% pure Henna zou eventueel kunnen. Maar test eerst een plukje haar uit je borstel hiervoor. Als je niet zeker bent dat het 100% pure Henna betreft, raad ik je af om haar dat eerder chemisch of met een oxidatieve kleuring is gekleurd, ermee te behandelen. Niet pure henna kan namelijk metalen bevatten en kan het haar groen of zelfs blauw uitslaan.

Heb jij vragen? Stuur ze in!

 

Lees ook