Koele blonde nuances

06:59 - 04:11
luistertijd 06:59 - leestijd 04:11

Wat een lucky bastard voelde ik mij toen ik werd gevraagd om een reportage te maken voor Beautyjournaal bij de welbekende Mark van Westerop en zijn team van Pro Solo in Alkmaar.

In juni 2018 zijn we met het Beautyjournaal team onder handen genomen door het Wella Professionalsteam in de studio in Rotterdam en nu werd ik, op initiatief van Wella Professionals weer helemaal in de watten gelegd voor een haar make-over.

Wat is Insta-Vintage

Insta-vintage is het kleurthema. Zachte, koele kleuren die in elkaar overlopen alsof er een Insta filter over je haar ligt. Wat zal het gaan worden? Ik geef me over aan Mark en zijn team en laat mij compleet verrassen.

Onder het genot van een kop koffie besprak ik met Mark wat mijn wensen zijn. Dit waren volume, de schaar er in en verder.. gaf ik hem de vrije hand al dan niet met een gekke kleur zoals rood of paars tinten in bepaalde lokken.

Soms wil je een gekke tint, maar past dat ook? Daar kom je zo achter….

Mark beschreef mij als een vrouwtype dat wel houdtvan een gekke kleur maar dat dit mogelijk niet elk moment elke dag gewenst is. Hij liet me nadenken over de volgende vragen:

Ik ben een Scandinavische type

Mark omschreef mijn haar als van een ‘Scandinavisch type’. Hij stelde voor om koele met warme tinten af te wisselen, volume aanbrengen door het haar te knippen met behulp van een ‘point cut’ techniek in droog haar, en niet teveel van mijn lengte af te halen.

Daar gaan we: droog knippen!  

Droog knippen, het was nieuw voor mij, maar wat is het eigenlijk logisch! Tijdens droog knippen zie je direct hoe het haar valt. Is het haar nat, dan valt het niet in zijn natuurlijk vorm. Ook de speciale kniptechniek zorgt ervoor dat het haar natuurlijker en speelser valt.

Wist je trouwens ook dat je haar droog borstelen minder kans op haarbreuk geeft?

Free hand painting

Dan mag ik naar kleurexpert Louise. Aan een gezellige huiskamertafel met dames die ook in de haarkleuring zitten, worden mijn lokken opgelicht. Louise brengt met de vrije hand zg. baby highlights aan met Blondor. Net hoe het haar valt brengt zij verschillende stroken aan om het haar op te lichten. De ene pluk dik en de ander dunner voor een speels effect. Ook hier bij lijkt het mij volkomen logisch dat je dit op droog haar doet zodat je ziet hoe het haar en de uiteindelijk blonde plukken gaan vallen.

Aan de onderzijde worden meer opgelichteplukken aangebracht dan op de toplaag, zodat mijn haarlook er speelser uitziet, als ik bijvoorbeeld een staart draag. Mijn haarkleuring wordt afgerond met een glossing van Illumina Color voor een mooie coole afwerking.

EnergyCode mapping

Terwijl ik met de folie in mijn haar zit komt mastercolorist Ed bij mij zitten voor de persoonlijke EnergyCode mapping van System Professional. Door vragen te beantwoorden komen we er achter welke producten passen bij mijn huidige haarconditie en wensen.

Zie hier de uitkomst van de EnergyCode mapping.

Mijn haar kan wel wat intensieve verzorging gebruiken: de salon Reborn treatment. Het herstelt de haarschubben en mijn haar krijgt een fantastische glans.

Na het aanbrengen van de Reborn treatment neem ik plaats onder de Climazon. Door de warmte die dit apparaat afgeeft kan de treatment diep in het haar doordringen gedurende 20 minuten.
Vervolgens wordt het haar langzaam afgekoeld en uitgespoeld.

The results!

Zoals je ziet heeft mijn haar flink wat koele, glanzende blonde plukken er bij gekregen in verschillende nuances.

Je zou het zo niet zeggen maar Mark heeft enorm veel haar geknipt. Er zijn lagen in gebracht en het is flink uitgedund om het een stuk luchtiger en speelser te laten vallen in plaats van een “blok” haar op de foto links.

Diverse producten van System Professional zijn gebruikt om het haar te voeden, beschermen en stylen.

Met de ghd krultang heeft Mark prachtige krullen gemaakt. Door ze zachtjes uit te borstelen in combinatie met de juiste producten krijg je volume en een speels effect.

De producten die ik heb meegekregen voor thuisgebruik kwamen als tip uit de EnergyCode mapping en zijn afgestemd op mijn haarbehoeften:

De shampoo reinigt het haar mild en zorgt ervoor dat het haar luchtig valt (volume!) en goed doorkambaar is. Het masker voedt het haar intensief maar maakt het niet zwaar. Precies wat ik nodig heb:  intensieve verzorging nu mijn lokken zijn opgelicht en toch volume behouden.

Deze producten vormen een goede basis om lang plezier hebben van mijn nieuwe coupe.

Producten voor thuisgebruik

Nu, enkele weken later ben ik nog steeds enorm blij met mijn nieuwe haarkleur. Ik vind het leuk om het haar op te steken, in te vlechten of half vast te dragen omdat je dan de kleurschakeringen extra goed ziet. De producten, de shampoo en het masker zorgen er voor dat mijn haar in topconditie blijven.

 

Als jij, als lezer van BeautyJournaal vragen hebt over je haarkleur, stel ze meteen, we zorgen altijd dat je via de BeautyJournaal redactie antwoord van ons krijgt! Gebruik hiervoor het contactformulier op de site, onder vermelding van ‘haarvraag’

Bezoek hier de Wella Professional website voor een salonlocator, en de nieuwste haartrends.

 

Wella Relaunch'09

 

Lees ook