Grijs haar heeft geen kleur meer, hoe kun je dan blond blijven?

02:33 - 01:31
luistertijd 02:33 - leestijd 01:31

mark van westeropEen lezeres mailde ons onlangs dat het haar niet meer lukt om haar grijze haar blond geverfd te houden. Ze heeft oorspronkelijk donkerbruin haar, maar verft het altijd blond.

Doet ze iets verkeerd, wat adviseert BeautyJournaal’s haarexpert haar?

 

Haarexpert, en Hairdresser of the Year 2014, Mark van Westerop vertelt:

‘Ik weet helaas niet hoe blond deze lezeres het haar normaal maakte, maar een ding is belangrijk om te begrijpen: grijs haar heeft geen kleur meer, het is kleurloos, er zit geen pigment meer in.

Grijs haar heeft geen pigment meer, dus valt er ook niets te ontkleuren

Van nature donkerblond haar lichter maken, betekent dat je moet ontkleuren, maar in dit geval valt er niets meer te ontkleuren, omdat er geen kleur meer is, dus het pakt ook niet.

Wat je nu dus alleen nog kan doen in het grijze haar is pigment toevoegen. Je zult het dus iets donkerder moeten maken in het blonde kleursegment.

highlights lowlights

Een voorbeeld van highlights met lowlights

High – en lowlights, als het kan

Daarbij zou ik als kapper kiezen om het te mêleren, dus ook gebruik maken van de andere kleuren in het haar, zoals het grijs en wellicht heeft ze op andere delen van het hoofd nog wel haar natuurlijke donkerbruine haar?

Indien er nog wel natuurlijke donkere tinten zijn, kun je daar gebruik maken van highlights. Ik zou hier een painting techniek voor gebruiken om een mooi natuurlijk effect te creëren waarin het zo door jou geliefde blond in verwerkt kan worden, in combinatie met het eventuele grijs en de andere tinten.

Thuiskleuren kan alleen met een donkerder kleuring

Kortom: het wordt een combinatie van high en low lights. Een echt ervaren kapper kan hier heel goed mee omgaan. Met thuiskleuring zul je het niet meer redden. Tenzij je ervoor kiest om weer helemaal donker te gaan, en je grijze uitgroei dus mee te kleuren, maar dat staat erg hard bij de meeste vrouwen in het gezicht, als ze ouder worden.’

 

Heb jij ook een vraag op haargebied? Stuur hem via het contactformulier, je krijgt altijd persoonlijk antwoord.

Ben jij benieuwd naar het werk van Mark Westerop en zijn awardwinning team van Pro-Solo in Alkmaar? Ga hier naar de website en boek een afspraak!

Lees ook