Zachte, poederachtige tinten met koele ondertonen!

05:52 - 03:31
luistertijd 05:52 - leestijd 03:31

Je hebt de make-overs afgelopen maand stuk voor stuk voorbij zien komen op BeautyJournaal. Onze Esther, Dian, Judith en Su hadden allemaal het geluk om een make-over te krijgen van topkapper Mark van Westerop bij salon Pro-Solo in Alkmaar. Zijn de make-overs je even ontgaan? Of wil je het resultaat gewoon nogmaals zien? Dat snappen we. Ze zijn te mooi om niet nogmaals te delen!

De Wella Insta-Vintage look

De haar make-over stonden geheel in het teken van de nieuwste Wella Insta-Vintage trend. Over deze trend schreven wij al eerder een artikel. De Insta-Vintage beweging is geïnspireerd op de looks die wij op Instagram voorbij zien komen. In haar wordt dit vertaald naar een zacht, poederachtig filter voor zowel blondines, redheads en brunettes.

Verschillende nuances smelten subtiel met elkaar samen en ook diverse texturen worden met elkaar gecombineerd. Schaduweffecten leveren vervolgens zachte overgangen op voor de perfecte Insta-Vintage look als resultaat!

De make-over van Esther

Esther koos in overleg met Mark voor de Titanium Rose look, maar dan met een twist. Vanuit de losse pols wordt de verf in het haar gezet. Deze free handpainting methode zorgt voor een zo natuurlijk mogelijke kleuring met een balayage effect. De toner bepaalt uiteindelijk de eindkleur. Geen rose maar metallic en violet!

 

Mark gaf aan als hij alleen de Titanium Rose zou toepassen, de highlights een warme gloed zouden krijgen. Esther wilde liever en koele tint en daarom werd er gekozen voor de Wella ILLUMINA COLOR Opal Essence Silver Mauve voor een zilverblonde kleur met metallic violette accenten.

Voor en na de make-over!

 

Voor de styling föhnt Mark het haar, in tegenstelling tot andere kappers, eerst droog voordat hij begint met knippen. Er ontstaan prachtige krullen!

De make-over van Dian

Net als Esther viel ook de aandacht van Dian direct op de Titanium Rose kleur. Maar na op kleur avontuur te zijn geweest met Mark werd er al snel geconcludeerd dat het haar daarvoor te warm was. Dian wilde een koele tint en ging daarom voor de ILLUMINA COLOR Opal Essence Silver Mauve. Deze koele, asblonde tint heeft warmte volledig uit het haar getrokken!

Met een ILLUMINA COLOR Glossing ging masterstyliste Louise Vlaar aan de slag. Een glossing is een haarverbeteraar en is te combineren met verschillende kleuren waardoor het diverse kleurschakeringen oplevert. De verf wordt vanuit de losse hand aangebracht voor een mooie overloop van kleuren.

Het haar wordt door Mark gestyled met een verzorgende olie, dit haalt de pluis uit het haar van Dian weg. Met de föhn wordt het haar droog gemaakt en tot slot wordt het haar glad gestijld met de ghd Platinum Styler.

Voor en na de make-over!

De make-over van Judith

Na het haar van Judith eens goed onderzocht te hebben, kwam Mark tot de conclusie zij een ‘Scandinavisch type’ is. Hij stelde voor om koele en warme tinten met elkaar af te wisselen en om het haar droog te knippen met behulp van de ‘point cut’ techniek voor volume. Haar haren werden eerst geknipt en vervolgens door Louise met de free handpainting methode gekleurd. Er worden babyhighlights aangebracht voor het oplichten van het haar, met een glossing krijgt de look een koele twist.

Omdat het haar van Judith wel wat intensieve verzorging kan gebruiken, krijgt zij de salon Reborn treatment. Het herstelt de haarschubben en het haar begint weer mooi te glanzen. Voor het stylen van het haar maakt Mark gebruik van de ghd krultang. De krullen zijn zachtjes uitgeborsteld waardoor je in combinatie met de producten van System Professional een volumineus en speels effect krijgt.

Judith’s haar heeft er flink wat koele, glanzende blonde plukken bij gekregen en is flink uitgedund waardoor het een stuk luchtiger en speelser valt.

Voor en na de make-over!

De make-over van Su

Su vertrok naar Mark in de hoop iets te kunnen doen met de Leather Red of Wood look van Wella. Ook wilde zij graag haar haren wat vaker los dragen, maar dat vindt ze lastig aangezien het supersteil is en vaak ‘saai’ staat. Mark stelde voor om de voorzijde wat losser te knippen voor een speelsere look en om met verschillende kleurnuances meer diepte in de verschillende lagen van Su’s haar te creëren.

Louise bracht vanuit de losse hand highlights aan. Na een half uurtje werden er extra highlights bijgezet en de overige stroken werden doorgekamd. Door de verschillende inwerktijden krijg je meer dimensie in het haar, dit is een mooie natuurlijke manier van het haar oplichten. De paarse toner haalde tot slot alle restjes geligheid weg voor een frisse look!

Voor de haarstyling ging Mark aan de slag met het krullen van het haar. Deze werden vervolgens subtiel uitgekamd want zoals Mark zegt: ”aan keiharde krullen doen we niet”. Dus kreeg Su prachtige glamour krullen!

Voor en na de make-over!

 

Lees ook