Wella expert Wendy Buijnsters geeft antwoord

02:32 - 01:31
luistertijd 02:32 - leestijd 01:31

Expertadvies: zo houd je honingblond haar warm van kleur

Op de redactie van BeautyJournaal kwam onlangs de volgende vraag binnen:

Ik heb van kinds af aan licht goudblond haar gehad. Nu het wat donkerder is geworden, kleur ik het met honingblond (9N). Platina staat me absoluut niet. Dus ik ben altijd op zoek naar een goed product om het “goud” te behouden, zonder dat het koper of oranje wordt. Wat raden jullie aan?

BeautyJournaal’s expert Wendy Buijnsters, Education Partner bij Wella Professionals, geeft antwoord

Dat je haar donkerder is geworden komt door de verandering in je natuurlijke pigment, wat je vaker ziet bij natuurlijk blond haar. Daarom zal je moeten kleuren om het goudblond te krijgen.

Goed dat je een duidelijk inzicht hebt dat een warme haarkleur je het beste staat, dat is namelijk bij iedereen weer anders. Dat heeft te onder andere te maken met je huidtype en de kleur van je ogen.

Wella Color RechargeHet is een feit dat gekleurd haar naar mate we het wassen en/of door invloed van de zon terugloopt in intensiteit en kleurpigmenten verliest. Om deze pigmenten weer tijdig aan te vullen en zodoende langer van je kleur te genieten, zijn er diverse mogelijkheden. Bijvoorbeeld:

Wella Professionals Color Recharge

Een conditioner met warme kleurpigmenten die het haar verzorgd en tevens de kleur ondersteunt. Dit product breng je aan op gewassen handdoek droog haar en laat je 3-5 minuten inwerken. Het voordeel is dat dit niet afgeeft op je handdoek of handen.

Wella Color FreshWella Professionals Color Fresh

Een verzorgende gelkleuring voor thuis, die in verschillende nuances verkrijgbaar is, zodat je de Colorfresh kunt kiezen die het beste bij je past.

Wella Professionals Color Fresh verzorgt en kleurt zacht het haar weer in. Gebruik dit product na je shampoo door het op handdoek droog haar aan te brengen. Laat het 5 minuten inwerken en gebruik vervolgens een conditioner.

Zo zijn er dus verschillende opties voor je zodat je het product kan kiezen wat het beste bij je past. Succes!!

Heb jij ook een vraag over je haarkleur?

Als jij, als lezer van BeautyJournaal vragen hebt over je haarkleur, stel ze dan meteen aan Wendy. We zorgen altijd dat je via de BeautyJournaal redactie antwoord van ons krijgt! Gebruik hiervoor het contactformulier op de site, onder vermelding van ‘Wendy’.

Wella Relaunch'09

Lees ook