Monique’s visie op mooie ontwikkelingen

11:39 - 06:59
luistertijd 11:39 - leestijd 06:59

Innovatie, het is een beetje een gewichtig woord in deze context, want als ik het lijstje met interessante nieuwkomers in ons land zo bekijk, in 2013, zitten daar maar weinig echte innovaties bij. In die zin: ze zijn wel innovatief, maar waren bijvoorbeeld al eerder uitgebracht in andere landen. Toch vind ik dat geen criterium voor deze lijst. Het gaat om beautyproduct introducties in ons eigen kikkerlandje – in 2013. In willekeurige volgorde.

Clarisonic Cleansing Brush, Philips Visa Care

Al jaren te koop in Amerika, en heel wat beauty die-hards hadden hem al  in huis: De Clarisonic. Toch werd deze uitmuntende sonisch trillende borstel pas in 2013 echt definitief op grotere schaal in ons land verkrijgbaar. Clarisonic werd opgekocht door L’ Oréal en dit concern besloot het in ons land via exclusief via Ici Paris XL te gaan verkopen. Er komen nu met grote regelmaat nieuwe versies uit. Bijna alle varianten kun je ook via Freshwatervalley.com kopen, de meest professionele versies bij cosmetisch arts Annebeth Kroeskop in Amsterdam.

De sonische technologie trilt, en alleen de binnenste ring draait, de buitenste rand niet. Hij maakt echt goed je huid schoon (wees wel voorzichtig met een droge huid en beschadigde huidbarrière). Ook Philips bracht in 2013 haar reinigingsborstel Visa Pure uit. Althans, een hernieuwde versie van een al langer (maar niet meer in Nederland verkrijgbare) borstel. Een heel mooi design – mooier dan de Clarisonic, maar ik blijf het lastig vinden dat de complete borstel draait over je huid, en ik vind de houder niet handig, omdat je de borstelkop er ondersteboven in moet zetten waardoor hij niet goed droogt.

Kunst K gezichtscrème bij Cosmania

Maatwerk crème, er wordt al zo lang over gesproken in de industrie, zo lang ik er eigenlijk al in werkzaam ben. Dat je al naar gelang de conditie van je huid, je crème zelf opbouwt/samenstelt. Natuurlijk kun je dat redelijk basaal doen met een basiscrème die je over je serum aanbrengt. Maar waarom geen werkzame stoffen zelf aan je basiscrème toevoegen?

Kunst K stelt je in gelegenheid en het is tot zoverre nu het enige merk in Nederland, althans mij bekend, dat dit aanbiedt. Geen 100% maatwerk, maar semi-maatwerk. Ik heb deze prachtige gelcrème gecombineerd met een capsule retinol met vitamine D3. En dan die verpakking, ook echt zo prachtig: minimalistisch design, uitgevoerd in zwaar wit kunststof, zonder typische cosmeticakreten. Goedkoop is het niet (80 euro) maar je hebt wel iets bijzonders in huis. Qua look, en feel.

Biotherm Blue Therapy serum in oil 

Wat een prachtige formulering, een heerlijk huidgevoel, een goede verpakking en heel goede werkzame stoffen. Kortom: de topcombinatie waar ik blij van word. Het is Biotherm gelukt om heel verse DHA – omega 3 vetten uit alg, te verwerken als oliedruppels in een serum. Zonder dat je huid drijft van het vet of de bolletjes ook maar zichtbaar zijn.

Alles is prachtig nanotechnologisch verwerkt. DHA is goed voor je huid: om de celmembramen te beschermen en te versterken. De olie wordt gecombineerd met ceramiden 2,3 en 5, en nog een aantal andere natuurlijke oliën, van muskaatroos, zonnebloem en zwarte bessen. De olie wordt onder hoge druk (800 bar) in de serumsubstantie gespoten. Er zit maar liefst 35% pure olie in. Je moet dit echt eens ervaren.

Neutral huidverzorging

Wat een goed idee om als wasmiddelmerk met een doelgroep van gevoelige huiden, ook skincare uit te brengen (naast natuurlijk al de bodycare). Aanvankelijk was ik sceptisch, vanwege de conservering. Je zou verwachten: zero conservering, maar hier was de paraben ingeruild voor phenoxyethanol.

Waarom nou? Waarom ga je niet voor 100% mild? Later begreep ik van een Unilever techneut dat de lijn vooral voor de Deense markt was uitgebracht, en men daar de paraben in de ban heeft gedaan, maar phenoxy een prima alternatief is. Nu weet ik inmiddels dat phenoxy ok is. Alleen niet voor kleine kinderen aldus de FDA. (Een artikel hierover volgt nog hoor.)

Maar wat ik echt ok vind, is het heerlijke huidgevoel van de foam en van de creme, tof vind ik de handige drukpomp verpakking van de lotion en de uiterst vriendelijke prijs, voor deze heel goede basisproducten, waar ook je man van kan genieten. Parfumvrij. Toegegeven, de vormgeving op de verpakking had wel wat mooier, verfijnder gekund. Het zit er wat grof en onpersoonlijk neutraal uit – niet echt des cosmetica.

Ik vraag me wel af hoe goed het in ons land verkoopt. Ik kocht het onlangs bij Etos met maar liefst 50% korting.

La Prairie Cellular Power

Nieuwsgierig gemaakt door een gesprek dat ik had met een wetenschapper tijdens de internationale conventie van Procter en Gamble in 2012 over nieuwe inzichten over het functioneren van mitochondriën in de huid en haar bewondering voor deze LP lijn, moest ik hem uitproberen. Geen dagelijks dingetje, want zo’n complete serie uitproberen, zou je op zo’n slordige 1200 euro komen te staan, maar als journalist en formuleringsfreak, moes ik dit aangaan.

La Prairie claimt dat de kern van alle producten een celenergizer bevat die tot op het diepste niveau in de cel – bij de stamcellen – haar werk kan doen. Je huid zal er zichtbaar, op alle fronten van opknappen.  Er worden voor de driedelige set unieke combinaties gemaakt tussen retinol, zuurstof en een peptide-21.

Hoe sceptisch ik ook aan deze test begon, na vier maanden ging het licht aan: mijn toch al goede huid, zag er echt beter dan ooit uit.

Biodermal Gel-creme

Het is niet voor niets een van de best gelezen artikelen van 2013 geweest bij ons en onze tester Jolanda liep er ook mee weg. Het idee is zo simpel. Je ontwikkelt nu niet eens een lijn met ingewikkelde werkzame stoffen maar je focust op de emulsie: je maakt het allemaal eens wat luchtiger, minder vet, maar wel met super hydratatiekracht en zo min mogelijk irdritatie. Chemicus en parfumdeskundige Tanja Deurloo (zat ooit in ons expertteam!) was betrokken bij de ontwikkeling.

Gel-creme is de meest prachtige hybride vorm waarin alle het goede van gezichtsverzorging samenkomt, en een teveel van ‘ iets’  wordt weggenomen. En of je huid nou vet of droog is….alle condities worden bediend.

Sanex Dermocare Pro-Hydrate deodorant

Geniaal! Dit is de eerste deodorant die ik ken, die nu eens niet je hele huidflora platlegt in de hoop zweet en geurtjes uit te bannen danwel te maskeren. Nee, deze deo houdt juist dat deel van de flora instant dat meehelpt om geur te bestrijden. Ja heus. En het allermooiste is dat ik in mijn 49-jarige bestaan voor het eerst een deodorant heb die echt acht uur of zelfs 14 uur zweetgeur tegenhoudt. Zo bijzonder, ik ben het al heel vanzelfsprekend gaan vinden. Te erg. En het kost…te verwaarlozen…

 

Gladskin tegen roodheid en ontstekingen

Wat een superidee: om van nature op je huid levende bacteriën in te zetten bij de bestrijding van huidproblemen! Sanex doet dat nu met een deo, de makers van Gladskin hebben een enzym geisoleerd dat roodheid en ontstekingen en irritaties kan verminderen als een bepaalde bacterie, die daarvoor verantwoordelijk is, de overhand heeft. De bacterie heet Staph Aureus.

 

Ioma skincare met een huidmetingssensor

Je huid even checken op hydratatie? Als het aan techneut Jean Michel Karam ligt hoef je daarvoor niet meer naar de salon, dat doe je gewoon thuis. In de dop van Ioma Youth Booster zit een hightech sensor die het vocht meet op de huid. Hoe meer lampjes branden, hoe droger je huid is en wordt aanbevolen om 2x daags te smeren. Anders volstaat 1x per dag. Hoe leuk is dit! Van zijn MEMS gaan we absoluut meer horen, dat voel ik aan mijn theewater.

 

hannah Opulence serum

Correct me if i am wrong, maar ik ken nog geen ander Nederlands huidverzorgingsmerk dat een serum heeft uitgebracht met maar liefst 20% gestabiliseerd vitamine C om de huidtonus en de teint weer op te frissen. Het is een paradepaardje binnen de hannah collectie geworden.

 

Pascaud Wave

Deze radiofrequentie apparatuur met een medisch bereik is in staat om verslapte huid weer te verstevigen, acne te verminderen – zowel in het gezicht als op het lichaam. Het is krachtige apparatuur, en ik kan je alvast verklappen dat het inderdaad werkt, al na 1 behandeling zelfs! Meer hierover ga ik je binnenkort vertellen. Neem nu alvast de tijd om deze machine te bewonderen in het artikel, of boek een behandeling bij een Pascaud instituut om het zelf te ervaren.

Nivea Bodymilk onder de douche

Nee, echt brandnew is het niet. Olaz bracht in de US in 2006 al een dergelijk product uit. Jammer dat ze het nooit naar NL gehaald hebben met een stoot communicatiekracht erachter. Want! Het is even wennen, en persoonlijk gebruik ik het niet, omdat ik helemaal niet van bodycremes houd, in welke vorm dan ook, maar heel veel vrouwen zijn er dol op! En we kunnen je verklappen dat er straks ook een speciale aftersun care versie komt. Dat vind ik dan wel weer usefull;-)

Snel en efficient, op je natte huid smeren, afspoelen, en klaar ben je. Deppen, niet wrijven.

Wella Koleston Perfect Innosense

De eerste haarkleuring waar de twee belangrijkste stofjes die haarverfallergie kunnen veroorzaken zijn weggelaten, zonder de kwaliteit van de haarkleuring zelf en de kleur op je haar te verminderen. Het is een nieuw molecuul, dat ME+ genoemd wordt, en volledig heet: 2-Methoxymethyl-p-Phenylenediamine. Deze stof is zodanig vormgegeven dat het een T-cel (die actief wordt als er lichaamsvreemde stoffen het lichaam willen binnen dringen en een immuunreactie geeft) zodanig om de tuin kan leiden, dat dat er geen allergische reactie kan optreden, althans, de kans wordt minimaal, want uit te sluiten is het nooit.

Lees ook