Zuivere algenolie met bijzonder fijn huidgevoel

04:30 - 02:42
luistertijd 04:30 - leestijd 02:42

Biotherm timmert alweer een tijd aan de weg met haar blue therapie concept waarin waardevolle stoffen uit de zee gebruikt worden voor het produceren van fijne huidverzorgingsproducten. centraal staat daarbij het gebruik van algen.

Zinvol: algen

Algen zijn ongelofelijk prachtige planten. ze staan aan de bron van ons leven. alle leven is uit zee gekomen, en de alg is een van de oudste plantensoorten op aarde, zoniet de oudste. ik heb ooit tijdens een persreis naar het kloppend hart van Yves Rocher in Frankrijk geleerd dat je in algen werkelijk alle stoffen kunt vinden die wij als mens nodig hebben. de plant is de meest voedzame die we kennen en dus ook supergezond om te eten.

Plantaardig omega-3

Algen bevatten alle waardevolle vitaminen en mineralen, maar ook sporenelementen en vetten. een van de meest bijzondere is het omega 3 vetzuur, en in zijn vorm uit de algplant, wordt hij DHA (docosahexaeenzuur) genoemd. Leuk detail: ook vissen bevatten omegavetzuren, maar die hebben zij niet van zichzelf, zij krijgen die binnen via deze plantjes. en mocht je als veganist of vegetariër liever geen visolie tot je nemen, pak dan DHA. Solgar verkoopt het. En tot slot: in de alg tref je 40% DHA aan, in vis gemiddeld 12%.

Maar nu terug naar Biotherm en haar blue therapie. Biotherm heeft een prachtig nieuw serum uitgebracht en ik ben er verslaafd aan, kan ik je nu al vertellen. Het zit zowel technologisch als werkstof-inhoudelijk goed in elkaar.

Bijzonder: oliedruppels in serum geperst

Eerst maar die technologie. Biotherm heeft een olie in een serum verwerkt. En dit zorgt niet alleen voor een heerlijke sensorische ervaring, het is ook heel efficiënt. die olie bestaat namelijk uit algenolie, afkomstig van de Ulkenia lag. Dit DHA is goed voor je huid: om de celmembramen te beschermen en te versterken. De olie wordt gecombineerd met ceramiden 2,3 en 5, en nog een aantal andere natuurlijke oliën, van muskaatroos, zonnebloem en zwarte bessen. Zo ontstaat er volgens Biotherm een perfecte balans tussen de vetzuren in dit product: DHA (omega 3), linolzuur (omega 6) en linoleenzuur. Biotherm roemt ook de anti oxidatieve eigenschappen.

35% plantaardige olie

De olie is opgenomen in een serumbasis. De olie wordt onder hoge druk (800 bar) in de serumsubstantie gespoten. Zo blijft hij volledig intact. Volgens Biotherm kun je dit qua kracht vergelijken met het zwemmen op 8 kilometer diepte. Men spreekt van ‘ microfragmented oil dispersion’. Er is gekozen voor een serumbasis omdat olie zich nu eenmaal moeilijk laat mengen met een waterbasis. Het nieuwe serum bestaat voor 35% uit deze olie. Het voordeel van een serumbasis is dat het licht is, snel intrekt en er met hooggeconcentreerde actieve stoffen gewerkt kan worden.

Uitstekende beschermer van je huidbarrière

Wat belooft het product? Ik vertaal een selectie ervan even in mijn eigen woorden: het hydrateert, brengt het vetgehalte van de huid op peil en beschermt de huidbarrière, en met name dat laatste vind ik persoonlijk van cruciaal belang. Wees overigens niet bang voor dit soort vet, want elke huid heeft vet nodig, zo blijft het vocht beter in de huid. Dit product kan ook op een vettere huid gebruikt worden. Het product voelt dankzij de unieke samenstelling niet vet aan en trekt snel in. Heerlijk vind ik het om de huid eerst te besprayen met bijvoorbeeld de Vitamine Spray van hannah en dan dit serum in te masseren. Fijn onder dag- of nachtverzorging, of onder een antizonnebrandcreme.

En als je goed ruikt, dan ruik je ook de algenolie (heel subtiel), en dat vind ik leuk. Biotherm spreekt van een extreem gladmakend effect, nu vind ik dat een beetje een modekreet, maar je huid wordt er inderdaad heerlijk zacht en soepel van. Het wordt aanbevolen om ’s nachts te gebruiken.

Dit goddelijke goedje kost 69 euro voor 30 ml en is vanaf 1 september te koop. Als je een monstertje op de kop kan tikken, doen! En anders kan ik je met een gerust hart aanbevelen om het volledige product te kopen. Ook de andere producten uit de Blue Therapy lijn zijn heel aangenaam.

Shop dit product hier online met korting.

Lees ook