Cadeautjes voor jezelf: topcreme en foundation

08:09 - 04:53
luistertijd 08:09 - leestijd 04:53

Kunst K Apothek One gezichtscrème

Dit merk is ontwikkeld door de in Amerika woonachtige make-upartist Kiril Hristovski. Hij had grote behoefte om ook high tech skincare aan zijn notabele clientèle aan te gaan bieden. In overleg met cosmetisch wetenschappers kwam hij tot een concept waarin hoogwaardige basisstoffen aangevuld zouden moeten worden met bewezen natuurlijke ingrediënten en aangevuld met vitamines en verfijnde actieve werkstoffen om een extra werking te onderstrepen.

Basiscrème +

Hij ontwikkelde een basiscreme die inderdaad voor zo’n 90% uit plantaardige stoffen bestaat als zonnebloemzaad olie, abrikozenolie, mangozaad boter, algen extract, lecithine -aangevuld met enkele synthetische stoffen waaronder het conserveermiddel phenoxyethanol en enkele bind-verzacht- en vulmiddelen voor het huidgevoel.

Zelf aanvullen

Zijn idee is dat je 1 goede basiscreme hebt, die je naar huidbehoefte kan aanvullen met anti-aging vitaminen. Die voeg je dus ook letterlijk zelf toe. Je koopt de basispot en een glazen buisje met losse, vloeibare cocktail.

Zeer fraaie verpakking

Wat maakt dit tot mijn favoriet van de maand? De verpakking! Nee, geen flacon, maar een ouderwetse pot, maar wat voor een. Hier is echt het meest luxueuze zware kunststof voor gebruikt om een echte design uitstraling te creëren. Het is het Chanel zwart-wit met strak logo een architectonische icoon, dit mag er absoluut naast staan, sterker nog: het is eigentijdser. Prachtig gemaakt. Ook leuk: je vermoedt totaal niet dat het hier om skincare gaat. Verfrissend.

Goed roeren

Dan vind ik het zelf toevoegen van je cocktail leuk en handig. Zo heb je tenminste keuze. Je moet wel goed roeren met bijgeleverde spatel en dit na een week nog eens doen om er zeker van te zijn dat de cocktail goed opgenomen blijft in de crème.

Top: gel creme

Dan de basisformule, wat een geweldige cremegel is dit zeg. Perfect voor de huid die soms wat gecombineerd is. Hij trekt voorbeeldig in en laat geen vettig effect achter. Alleen van deze basisformule word ik al heel gelukkig, en dat is ook eens bijzonder om te ervaren.

Retinol + D3

Ik besloot er retinol met vitamine D3 aan toe te voegen en hem ’s nachts te gebruiken. Met deze crème word ik gegarandeerd met een heel gladde huid wakker, alsof ik een wereldslaap heb gehad. Na twee weken begin ik de typische droogte van de retinol te ervaren, een teken dat de stof werkt. Het is geen hoge concentratie, dan had ik dat al eerder ervaren. Ik ervaar ook geen sterkere schilfering, alleen heel heel subtiel. Wat ik dan weer goed kan zien in mijn 5x vergrotende make-upspiegel. Bij droogte doe ik er ’s nachts op de wangen alleen dan nog wat basis hydratatie overheen, van Neutral bijvoorbeeld.

Totaalpakketje

Kunst K crème is een totaalpakketje voor mij. Uiterlijk, op formuleringsniveau en de uitwerking ervan op mijn huid. Je koopt fit product bij Cosmania in Amsterdam, en ook via hun webshop. Schrijf op je verlanglijstje voor de feestdagen!

WIN! Deze geweldige crème en ervaar zelf hoe excellent het is! Ga hier naar de actie pagina.

 

Yves Saint Laurent Youth Liberator serum foundation

Na zoveel aanbod van BB creams, vergeet je af en toe nog dat er foundations zijn. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik het verschil tussen veel BB creams en foundations totaal niet zie, behalve in d communicatie. Een echt goede foundation legt niet alleen een laag kleurpigmenten op je huid, maar verzorgt haar ook, en verdoezelt rode vlekken. Dat hebben de toppers in dit segment altijd al gedaan.

Foundation ++

Ik vind het daarom ook heel goed dat het luxe YSL haar serum foundation in de Youth Liberator serie geen BB cream noemt, maar gewoon trouw blijft aan de basis en dit aanvult met uitstekende huidverzorgende eigenschappen.

Glycanen

In 2012 wist het merk met een bijzonder inzicht over huidveroudering internationale kranten te behalen. Het ging om de biologie van suikers op de huid. De Times of India raakte er niet over uitgepraat. Logisch ook, in deze upcoming market is alles wat luxe merken introduceren hot news, waar wij allang blase zijn, zelfs ronduit sceptisch (in onze kranten).

Een gladdere huid

Het L’ Oreal concern bracht het inzicht onder de naam glycanactif naar buiten en verwerkte het als cocktail in Forever Youth van Yves Saint Laurent. Het werkt niet alleen op het huidoppervlak om het gladder te maken, maar weet ook dieper in de huidlagen te komen en daar een verbetering van elasticiteit en dikte te bewerkstelligen, aldus Bruno Bernard in 2012, R & D director. De gebruikte technologie wordt een onderdeel van de glycobiologie genoemd – dewetenschap van het gebruik van natuurlijk aanwezige suikers om de gezondheid te verbeteren.

Getest door 35+ vrouwen

Het complex zit dus ook in deze foundation, wat een extra verzorgend aspect geeft. Daarnaast zijn er geavanceerde pigmenten in verwerkt die de teint optimaal optisch verfraaien.  Het product is door 59 vrouwen in een zelfevaluatie getest, ze waren in de leeftijd van 35-55 jaar oud.

Waarom is dit mijn favoriet? Ik ben wars van gehypte segmenten. Vroeger had je hydraterende cremes en toen retinol in het vizier kwam en erin gestopt werd, welke elke hydrator ineens een anti-ager. Nu heb je BB creams met de schone schijn van een foundation. Mij maak je niet gek!

Het effect van een rustig egaal huidbeeld

I love foundation, er is geen make-upproduct dat zo makkelijk je schoonheid naarvoren haalt. Een rustige, egale teint creeert ook rust in het hart van degeen die naar jou kijkt. Zo simpel is uit. Botox doet dit bijvoorbeeld in overtreffende trap (hihi…).

De verpakking is prachtig: een glazen flacon die fijn slank in de hand ligt en mooie bruine tinten heeft in verlopende kleuren. De dosering is perfect: er komt net genoeg uit een pompje. Geen verspilling dus.

De substantie

De substantie is heerlijk romig en smeert geweldig uit over huid. Ook als je heel weinig gebruikt, krijg je een prachtige verdeling. Dat kan ik goed zien in mijn vergrotende make-upspiegel. De balans tussen dekking en transparantie vind ik subliem. Het dekt zeer goed, alle roodheid is onmiddelijk weg, zelfs bij miniem gebruik. Toch laat het voor je gevoel geen dikke laag achter. Het is net een gekleurde dagcreme + zeer hoogwaardige kleurpigmenten. Het huidbeeld is onmiddelijk rustig en nodigt uit voor verdere opmaak met een blusher en wat lip- en oogmake-up.

Langhoudend en natuurlijk ogend

Het geeft een satijnen finish, ook weer perfect in balans. Ik hoef hem niet af te poederen. En zoals het een ware vriendin betaamt: de pigmenten blijven de hele dag goed op je huid, ze lossen niet op. Het huidoppervlak wordt glad, ik zie ook geen ophopende taartpuntjes in mijn porien – iets wat ik verafschuw.

Combineren met creme of krachtige lotion

Je kunt deze prachtige foundation combineren met een serum en een dagcreme, eveneens van YSL Forever Youth Liberator. Ik gebruik zelf na de reiniging een hydraterend serum met veel hyaluronzuur van Pure Elements (100% natuurlijk) of van Kanebo Sensai. In combinatie met deze verzorgende foundation ben ik de hele dag gevrijwaard van een te droog huidgevoel. Is het buiten erg koud, doe ik alleen over de zijkanten van de wangen een heel klein beetje hydraterende creme, bijvoorbeeld van Neutral.

Het is een prachtig cadeautje aan jezelf de komende feestmaand. De kleuren zijn ook erg mooi, vind ik.  Het kost 58 euro. Je shopt het hier direct online!

 

Lees ook