Dankzij de metingen zie je de conditie vooruitgaan

03:30 - 02:06
luistertijd 03:30 - leestijd 02:06

Yvonne test Ioma Booster JeunesseIoma Booster Jeunesse
In de Skybar van het Hilton Hotel werd dit najaar de Ioma Booster Jeunesse, oftewel de ‘Youth Booster’ gelanceerd.  De presentatie werd gehouden door Jean Michel Karam (hij is een wetenschapper die ook microchips voor ruimtevaarttoepassingen ontwikkelt), CEO en oprichter van Ioma en MEMSCAP.

Wat zijn MEM’S

MEMS zijn elektronische sensoren die in staat zijn om een fysiek fenomeen als druk, versnelling, snelheid te ontdekken in een gegeven omgeving. Zij zijn onmisbaar in tal van industrieën. Denk maar aan de luchtvaart, autoproductie, geneeskunde, biologie en telecommunicatie.

Het zijn bijvoorbeeld de MEMS die airbags in werking doen treden of die beelden om hun as laat draaien op een smartphone. Dankzij deze MEMS kunnen er ook huidmetingen gedaan worden. Ioma heeft bij ICI Paris XL speciale huidmeetapparatuur staan waarin deze sensoren zijn opgenomen.

De huidmeting wordt opgeslagen op je naam en na gebruik van de aangeraden producten kun je van tijd tot tijd je huid laten meten om te zien of er voor- of achteruitgang is en wat aangepast moet worden in de productlijn.

De claim:

De Ioma Booster Jeunesse heeft in de dop zo’n MEMS zitten. Die tip zet je elke dag even op je huid om te meten hoe de vochtconditie is. Hoe droger, hoe vaker je het serum moet gebruiken – met een max tot twee maal per dag. De creme is een krachtige hydrator, stimuleert celfuncties en beschermt de huid.

Hoe te gebruiken

Dat testen doe je bij voorkeur ’s ochtends op je schone huid, en telkens op dezelfde plek: bij voorkeur op het jukbeen. Je houdt hem er 3 tot 5 seconden op, hierna je het aantal LED lampjes op de dop dat is gaan branden. Hoe meer dat er zijn, hoe meer vocht je huid nodig heeft. Deze MEMS sensor gaat 300 metingen mee.

Yvonne test Ioma Booster JeunesseYvonne concludeert:

De eerste keer dat je de MEMS-sensor gebruikt, moet je hem aan de binnenkant even aanzetten, Dit doe je door het schakelaartje om te zetten. Dan zie je alle LED’s oplichten en weer uitgaan. Hij is dan klaar voor gebruik.

De eerste keer dat ik hem gebruikte, lichtten er 5 LED’s op. Dat werd dus 2 keer smeren voor mij, ’s ochtends en ’s avonds. Na ongeveer een week gebruik, gingen er nog maar 2 LED’s branden, dus ik kon overgaan naar 1 keer per dag Ioma Booster Jeunesse te gebruiken.

Ik vind het een topproduct. Het meten is natuurlijk erg leuk. De creme is heerlijk licht en niet heel vet. Ik masseer hem goed in tot hij geheel is opgenomen. Hij hydrateert mijn huid meteen en geeft me het gevoel dat mijn huid heerlijk gezond aan het worden is. Mijn huid krijgt ook een glow: niet te glimmend, maar wel overduidelijk een echte ‘glow’. Deze jeugdbooster is een complete verzorgingscreme.

Minpuntje vind ik dat er in de bijsluiter geen Nederlandse productinformatie staat. Nu spreken wij meestal wel een paar andere talen, maar het zou toch fijn zijn als het er ook in het Nederlands op stond. Ook is het lettertype, wat gebruikt wordt op het flesje en verpakking, nogal klein.

En de sensor? Die doet het nog lang nadat je flesje al leeg is…

Lees ook