Helaas, de belofte was mooier dan de praktijk kon waarmaken

09:56 - 05:58
luistertijd 09:56 - leestijd 05:58

Harriet:

“Op de valreep bestelde ik een aanbieding uit de Embryolisse internetshop, een pakketje met drie producten, waaronder een BB cream voor de aanbiedingsprijs van €42,50 in plaats van €72,50. Het leek een goede aanbieding; ik ben fan van de Lait Creme Concentre en die was net op.

Toen ik eenmaal het pakketje ontving, bleek alleen de BB cream een full size, de andere twee producten waren mini en dat staat nergens bij de aanbieding aangegeven. Ik voelde me ten eerste behoorlijk bekocht, de fullsize BB cream kost normaal €29. Dan zouden een mini Eclat du Regard (10ml)  en een Lait Creme Concentre  20 a 30 ml samen €43 moeten kosten (= totaal €73 voor de volle pond zonder aanbieding)? Ik dacht het niet.

Daarnaast heb ik de Voile Illuminateur du Teint BB cream na een paar keer gebruiken weggegooid. Het heeft een heel sterke parfumlucht, het prikt bij het opdoen en ik kreeg opeens allemaal kleine pukkeltjes op mijn kin en voorhoofd. Het product smeert niet egaal uit en lijkt te rullen op mijn handen. Bovendien deed het helemaal niets voor de uitstraling van mijn huid. Niks frisser of niks verdoezelen van lijntjes. What a waste of money…”

Tessa:

“De Neutral Face Wash 0% is mijn flop van het jaar. De claim: een product zonder parfum die de huid hydrateert en de huid niet uitdroogt. Ik gebruik het product onder de douche, want dan kan ik de face wash er met water direct afspoelen. Als ik op het pompje druk, komt er een waterige mousse uit die je niet te lang op je hand moet laten liggen, want anders verdwijnt het direct in het doucheputje. Als ik het op mijn gezicht aanbreng, komt mij een onprettige geur tegemoet.

Het ruikt chemisch dus ik wil het zo snel mogelijk weer van mijn gezicht af hebben. Als ik iets op mijn gezicht aanbreng, moet het wel een aangename geur hebben of je moet niets ruiken maar dit was gewoon vies. Voor mij dus dé flop van het jaar.”

Maxim:

Toen ik Fame van Lady Gaga aan het testen was, liepen de verwachtingen eerst zeer hoog op. Zou het net zo schokkend en verrassend zijn als de shows van de diva? En dan nog de vele geruchten over het bloed en sperma als onderdeel van de compositie inclusief stukjes van Lady Gaga’s DNA in elk flesje. Het eerste zwarte parfum ter wereld. De giftige belladonna in het hart van de compositie.

Al met al was ik zeer benieuwd naar deze uitdagende geur. Maar helaas, het was een teleurstelling. De geur is wel lekker en aangenaam met veel zoet fruit, bessen en jasmijnsiroop, maar onschuldig en totaal anders dan de veelbelovende beelden uit de reclamecampagne. Een leuke meisjesgeur eigenlijk. Helaas is het een goed voorbeeld van het bekende dilemma binnen de celebrity parfumwereld.

Wil je een geur die de meeste fans aanspreekt, dan moet je het veilig spelen en voor een lieve geur kiezen zonder scherpe randjes en binnen de huidige trends. Ga je voor schokkend en uitdagend, dan krijg je een niche product dat slechts door een kleine groep aanbieders kan worden gewaardeerd.

Rona:

“Teleurstellend vond ik de Juvena Delining Lip Balm. Deze balm wordt aangeprezen als effectief verzachtend en zou fijne rimpeltjes verminderen. Het merk zegt zelf: ‘Like newly created’. Bevat daarnaast SkinNova SC Technology, stamcelpeptide, Delining Complex, bijenwas, avocado- en macadamiaolie en UV-filter.

Okay, verzachtend werkt het, maar helaas niet lang. Vrij snel na het opdoen, voelen mijn lippen onaangenaam droog. Van de beloofde vermindering van rimpeltjes merk ik niets. Voor deze prijs had ik een flink aantal Labello-stiften kunnen kopen die naar mijn mening langer verzachten.”

Anja:

“Mijn zelf aangekochte flop? Het DPL-therapie Systeem. Dit apparaat zou werken op basis van ‘photo-rejuvenating/fotoverjonging’ d.m.v. zuiver rood- en infrarood LED-licht wat tot 8 mm in je huid doordringt. Hier bevinden zich de fibroblastcellen die vervolgens worden aangezet tot het aanmaken van collageen en elastine waardoor rimpels zouden verminderen, je poriën verkleinen en het de huid jonger en vitaler maakt.

Nadat je je gezicht goed gereinigd hebt, neem je op 1 cm afstand plaats achter deze lamp voor een behandeling van 17 minuten en dat doe je 2 a 3 keer per week en ongeveer 6 weken achtereen als kuur. Volgens de website ervaren klanten soms al na 1 week ‘verschil’.

Ik heb het twee keer als volledige kuur uitgeprobeerd, maar helaas heb ik niets ervaren. Ik heb de lamp nog wel in huis omdat deze ook gebruikt kan worden bij pijnbestrijding. Gelukkig heb ik hem hiervoor nog niet nodig gehad.”

Jolanda:

“Mijn flop van het jaar zijn alle oogcrèmes die er maar te krijgen zijn. Naar mijn mening werken ze écht niet! Vooral als ze echt nodig zijn tijdens moeilijke tijden, drukte en gezwollen en jank-ogen, word ik hard in de steek gelaten door ze.

Toch trap ik er iedere keer weer in, als ik alle eurootjes had opgespaard dan had ik er een hele mooie tas (tassen) van kunnen kopen! Of mijn wallen kunnen laten opereren en Richard Gere laten overkomen om me te ondersteunen na de operatie…

De grootste tegenvaller komt uit de lijn die ik werkelijk subliem vind; Olaz Professional. Mijn bummer is het oog rimpel complex. In goede tijden een goede crème maar als het erop aankomt, geeft deze niet thuis! Tijdens een verdrietige periode kreeg ik hier enorme wallen van zodat ik eruit zag als een kroegtijger. Toen ik het ontdekte ben ik ermee gestopt en voilà, weg zijn die wallen. Maar toch, heb ik echt alles gehad of iets echt werkend gemist? Iemand nog tips?!”

Gerti:

“Ik heb nogal snel eelt op mijn voeten dus Scholl Harde Huid Verwijderaar leek het ideale product voor mij. Maar wat een onding. Ik kreeg het eelt op mijn voeten er nauwelijks mee verwijderd. Hij is lastig schoon te maken en kost ook nog eens wat. Niet echt goedkoop voor een apparaat dat ik na één keer weggegooid heb.

Nee, geef me dan maar de voetvijl van de Bodyshop; die doet voor 9 euro minder pas echt wat ie belooft!”

Yvonne:

“Mijn flop is de Max Factor Clump Defy. Ik ben altijd fan van Max Factor False Lash effect. Dus was zeer benieuwd naar deze nieuwe mascara. Hij heeft dezelfde huls als de False Lash, maar moet erg wennen aan het gebogen borsteltje; ik blijf er het nut niet van inzien.

Ik gebruik de bolle kant op de wimpers. De holle kant vind ik niet werken. De mascara separeert goed de haartjes. Je moet echter wel flink aanzetten wil je enigszins een wimper krijgen. Voor de onderwimpers is het borsteltje onhandig. Door de bolle kant pak je snel de huid mee, waardoor je mascara onder je oog belandt. Gebruik je de holle kant, dan pakt het borsteltje de middelste wimperharen niet mee.

Voor mij niet de fijnste mascara, vanwege het borsteltje maar ook vanwege de substantie zelf. Ik vind dat je veel moet aanbrengen om iets resultaat te krijgen.”

Berna:

“De Sunjunkie Gradual Tanning Mousse met bijbehorende handschoen is mijn Flop van het Jaar. Van de naam alleen al kreeg ik de kriebels: ik kreeg beelden van de Hollandse Barbie die net onder een zonnebank vandaan kwam. Niet mijn voorkeur, omdat ik de kleur op mijn lichaam (lees: te gelig) niet mooi vind en de geur te aanwezig is.

En ik moet eerlijk bekennen, vanaf eerste blik op flesje met die naam was ik al bevooroordeeld. Ik kan er niks aan doen. De prijs is wel aantrekkelijk maar dat is het meest positieve wat ik erover kan zeggen.”

Yildiz:

“De lippenbalsem Dr.Hauschka is mijn flop. Het zit in een mooie luxe glazen potje van 4,5 ml met kunststof draaidop. Met het product kun je de lippen zacht masseren. De balsem heeft de geur van rozen. Deze geur oftewel smaak van roosjes slaat helaas op mijn keel. De geur is lekker, alleen niet voor een lippenbalsem. Hoewel ik ook begrijp dat andere mensen het lekker vinden.

Evengoed is de werking het belangrijkst. In het kader van prijs-kwaliteitverhouding had ik meer verwacht van deze lippenbalsem. Daarbij bevat het product een aantal allergenen zoals Benzyl Benzoate, Linalool en Parfum en dat verwacht ik niet bij een natuurmerk. Niet mijn favoriet!”

Sabine:

“Mijn Keratosis Pilaris is een doorn in mijn oog. Keratosis Pilaros is een aandoening waardoor ik bultjes (door hoornvorming) op mijn bovenarm heb.  Paula’s Choice Resist Weightless Body treatment 2% BHA zou daar hét redmiddel voor zijn.

Braaf heb ik gesmeerd met deze overigens verder zeer fijne bodylotion. Over de zachte huid en heerlijke geur heb ik geen klachten. Maar hier komt het neer op belofte versus waarheid. Na drie maanden smeren, ervoer ik slechts een geringe verbetering van de Keratosis Pilaris. Terwijl het product dit expliciet belooft.

Als het zo expliciet op verpakking genoemd wordt, verwacht ik ook dat het daadwerkelijk de Keratosis Pilaris zou aanpakken, maar na drie maanden was mijn linkerarm niet ontdaan van de bultjes. Helaas! Desondanks ben ik zeer dol op de producten van deze Cosmetics Cop.

 

Lees ook