Een doorbraak in de haarkleuringsindustrie: Koleston Perfect Innosense.

03:16 - 01:57
luistertijd 03:16 - leestijd 01:57

Koleston Perfect Innosense haarverf vermindert kans op huidallergie.

Hoewel een allergie door haarverf maar bij ongeveer in 1% van de mensen voorkomt, is het wel een lastige allergie. Want heb je hem eenmaal, kom je er nooit meer van af. Wat in de praktijk ook betekent dat je nooit meer je haar kan kleuren met permanente middelen.

2-Methoxymethyl-p-Phenylenediamine

Wella Professionals komt met een doorbraak op de markt. Het is een nieuw molecuul, dat ME+ genoemd wordt, en volledig heet: 2-Methoxymethyl-p-Phenylenediamine. Deze stof is zodanig vormgegeven dat het een T-cel (die actief wordt als er lichaamsvreemde stoffen het lichaam willen binnen dringen en een immuunreactie geeft) zodanig om de tuin kan leiden, dat dat er geen allergische reactie kan optreden, althans, de kans wordt minimaal, want uit te sluiten is het nooit.

pPD en pTD – de boosdoeners

Allergie treedt op bij de stoffen pPD en pTD. Deze stoffen zorgen ervoor dat de haarschacht opent zodat kleurpigmenten naar binnen kunnen gaan.

Wanneer krijg je een allergische reactie op je haarkleuring?

Een allergische reactie op de bovengenoemde stoffen wordt veroorzaakt wanneer het immuunsysteem van het lichaam (in dit geval de T-cellen) pPD per ongeluk aanzien voor een schadelijk lichaamsvreemde molecuul. Door een molecuul te creëren dat niet zo makkelijk wordt herkend door de T-cellen is de waarschijnlijkheid van een allergische reactie door ME+ bij niet eerder allergische personen verminderd. Dit nieuws werd afgelopen week in Londen bekend gemaakt, tijdens de Wella Open House. Wella besloot om deze nieuwe molecule ook meteen in een nieuwe haarkleuringslijn te verwerkenbij Koleston Perfect: Innosense.

Ammonia fabel

Denk nu overigens niet dat deze nieuwe lijn ammoniavrij is. Dat zit er nog in, en dat is ook helemaal geen probleem. Ammonia veroorzaakt namelijk, in tegenstelling tot wat steeds meer angstige consumenten geloven, helemaal geen allergische reacties. Het stinkt, dat wel, maar brengt geen schade toe. Allergische reacties worden veroorzaakt door eerder genoemde stoffen in haarverf.

Als je al een allergie hebt….

Betekent het dan ook dat mensen die al een haarverfallergie hebben, hun haar weer kunnen gaan kleuren met Innosense? Nee, helaas dat niet. Wie het eenmaal heeft, zal er nooit meer vanaf komen. Maar Innosense biedt met ME+ wel perspectief voor mensen die bevreesd zijn een dergelijke allergie te krijgen. Hoewel minder dan 1% van de mensen een dergelijke allergie ontwikkelen, kan ook die groep nog kleiner gemaakt worden. De kans dat er nieuwe gevallen bij komen, wordt dus minder.

Hoeveel minder nieuwe allergie-patienten dat jaarlijks oplevert, kon men helaas niet melden. Men hoopt binnenkort een wetenschappelijke publicatie te krijgen in een gerespecteerd tijdschrift. Tot die tijd, nemen we wij dit spannende nieuws ter kennisgeven aan, en delen wij het graag met je. Het is een doorbraak, dat moge duidelijk zijn.

Het nieuws werd onlangs ook op het EADV congres voor dermatologen gepresenteerd. De Europese allergie-foundation heeft haar approval aan dit product gegeven (ECARF).

Te zijner tijd zal de molecule ook aan de andere haarkleuringscollecties van Wella worden toegevoegd.

 

Lees ook