Less is more

02:03 - 01:13
luistertijd 02:03 - leestijd 01:13

De gevoelige huid is een druk bediscussieerd segment in de cosmetica industrie. Het biedt kans maar ook voorziet ook in valkuilen. Ten eerste is de gevoelige huid medisch als zodanig niet gedefinieerd en zou in strikte zin dus ook niet bestaan.Ten tweede ervaren wel steeds meer mensen dat hun huid gevoelig reageert. Op cosmetica bijvoorbeeld. Dat kan betekenen dat veel cosmetica toch te agressief is voor de gemiddelde huid. Maar veel consumenten percipieren hun huid ook als gevoelig terwijl er geen rationeel klinische aanleiding voor is. Dit is ook een grijs gebied, want huid en emoties/hersens zijn zeer nauw met elkaar verbonden, maar kunnen emoties absoluut een trigger zijn organen (in dit geval de huid) overprikkelt te laten reageren.

De industrie zoekt het vooral in oplossingen waarbij de formuleringen zo min mogelijk potentieel irriterende stoffen bevat en/of juist wel extra kalmerende stoffen bevat, gevat in emulsies die voor deze huiden prettig aanvoelen.

Biodermal koost voor haar segment Gevoelige Huid juist voor een serie waarin less is more centraal staat en de emulsie zelf het sluitend antwoord moet geven op een prettig huidgevoel. Er zijn nu cremes voor de vochtarme en de zeer droge gevoelige huid en daar komt nu de gelcreme voor de vette en gemengde gevoelige huid bij. Voor de huid die snel glimt maar ook trekkerig kan aanvoelen.

De formule is luchtig en trekt snel in, bevat geen parfum en alcohol en heeft geen spf omdat dat ook een belastende factor kan zijn. Er zitten zg. microsponsjes in die talg absoberen en de huid matteren, stoffen uit olijfblad en boomschors om talg te reguleren en vitamine E als extra anti-oxidant ter bescherming. 50 ml kost 16,25 euro.

Lees ook:

 

 

Lees ook