En het werkt ongelofelijk goed!

03:29 - 02:05
luistertijd 03:29 - leestijd 02:05

Met de warme zomermaanden in het verschiet is het belangrijk om een goede deodorant te gebruiken die de okselhuid niet alleen droog houdt, maar ook verzorgt. Zowel Sanex als Nivea komen met twee redders in nood wat betreft overmatige transpiratie. De twee nieuwste producten beloven een droge, mooi verzorgde okselhuid.

Waar komt die zweetgeur nou vandaan?!

Transpiratievocht geurt in eerste instantie niet. Pas als het in contact komt met bacteriën op de okselhuid krijgt transpiratie een luchtje. Bacteriën op onze huid zijn echter noodzakelijk om onze huid gezond te houden; ze helpen bijvoorbeeld ons immuunsysteem te bevorderen. Het menselijk huidoppervlak is bedekt met verschillend microbiologisch leven, ook wel de “natuurlijke bacteriële flora” genoemd, te denken aan Stafylokokken, S. epidermidis, Corynebacteriën en andere soorten. In de okselhuid zitten ze dus ook. Wanneer je zweet, komt het transpiratievocht in contact met deze bacteriën wat de geur veroorzaakt. Apocriene-klieren produceren zweet met proteïnen en vettige substanties. Deze trekken bacteriën aan die de aanwezige organische verbinding afbreken en zo krijg je dus het luchtje waar we absoluut niet blij mee zijn. Een anti-transpirant deo is dan de oplossing.

1. Sanex Dermo Pro Hydrate

Deze deodorant van Sanex is nieuw binnen de Dermo lijn. Het beschermt de okselhuid tegen transpiratie zonder de natuurlijke beschermingsmechanismen van je huid aan te tasten. Sanex meent dat de Bioresponse deodorant anders is dan gewone anti-transpirant deo’s omdat het juist de natuurlijke bacteriële flora van je okselhuid in stand houdt. Daarnaast heb je geen last meer van nare geurtjes. Pro Hydrate bevat ook allantoïne, een moisturizer die de huid extra zacht maakt. De Sanex Dermo deo is ook verkrijgbaar in de varianten Extra Protector, Control, Sensitive, Invisible en Pro Hydrate. De spray kost €3,79 (200ml), de roller €2,69 (50ml).

De claims:

BeautyJournaal’s Monique testte…

BeautyJournaal’s Monique heeft deze deo getest en kan haar neus niet geloven. Dit product werkt gewoon een hele dag lang, of het nu buiten 30 graden C en supervochtig, of niet. She is flabbergasted….Wat haar betreft mag er in de communicatie ook meer nadruk gelegd worden op de bacterieel vriendelijke aanpak van dit product en minder op dat saaie, te generieke hydratatie verhaal. Wie zweet heeft immers geen vochttekort!

[bestelbutton url=”http://tc.tradetracker.net/?c=2012&m=12&a=54895&u=%2Fsanex-deoroller-dermo-hydrate-p-53093.html”]

 

2. Nivea Stress Protect

Nivea houdt rekening met alle stresskippen onder ons, zowel mannelijk als vrouwelijk. Nivea Stress Protect helpt je okselhuid droog te houden in wat voor situaties dan ook. De deo’s bevatten twee ingrediënten: de actieve Stress Protect ingrediënten en een Zinc complex die bescherming biedt tegen zweet en luchtjes.

De claims:

[bestelbutton url=”http://www.deonlinedrogist.nl/nivea-deoroller-stress-protection-p-52626.html”]

 

Lees ook:

Lees ook