Zeg maar dag tegen een glimhoofd!

05:37 - 03:22
luistertijd 05:37 - leestijd 03:22

Mijn huid en ik verstaan elkaar steeds beter en daardoor ook de verzorging. Een gevoelige huid is een moeilijke huid en tal van merken hebben wel een ‘gevoelige’ serie maar ik vind de producten vaak te vet van structuur. Daarbij is mijn T-zone kleddervet en glim ik snel, het lijkt dan of mijn make-up ergens die dag is gesmolten.

Ik heb in de loop van mijn BeautyJournaal-jaren geleerd en ontdekt dat parfum niet zo prettig is voor mijn gezicht. Het blijft uitproberen; het ene parfum is het andere niet, maar als ik het kan vermijden doe ik dat.

Voor deze review koos ik voor de Biodermal gelcrème voor de vette en gemengde huid. Het is een fijn merk en de reiniging die ik eerder testte, heb ik altijd in huis. Ik heb deze crème ook getest samen met de reiniger, ik hou wel van eenheid.

Ten eerste: de verpakking..

De gel-crème bevindt zich in een hygiënische pompflacon van 50 ml. Ik schrik de eerste keer van de plens crème die met èèn keer pompen verschijnt. Dit is veel te veel! Dit pompje doseert erg royaal en ik moest in het begin leren hoeveel ik nodig had. De flacon bevindt zich verder in een doosje met alleen maar Nederlandse tekst, geen bijsluiter met mini-lettertjes maar duidelijk leesbare tekst. Fijn! In ieder geval voldoende informatie over het product, wat een verademing. ‘Voor een zuivere en matte huid’ staat er verder met kleine letters op de flacon.

Het gebruik

Nadat ik de flacon had ‘getemd’ was het smeren ook verrassend. Al smerend veranderde de crème in een gel die nog dunner werd van substantie. Dat verklaart de naam gel-crème, al kreeg ik het gevoel dat het lang duurde eer het droogde. Hoe langer ik smeerde hoe langer het duurde eer het droogde. Dus na een paar dagen smeerde ik het kort op mijn gezicht en dat werkte het beste. Het droogt dan sneller op en dat vind ik typisch ‘des Biodermals’ alsof in de crème twee niveau’s zijn; om te verdelen en daarna om in te trekken. Dat vind ik ook zo’n typisch gevoel met de PCLE crème, die heeft ook die rust nodig om in te trekken.

Een paar keer heb ik gewenst dat Biodermal deze formule gaat gebruiken voor een getinte dagcrème, omdat het een mooie gladde en matte finish geeft.

Wanneer ga ik glimmen?

Dat is belangrijk, want glimmen ziet er raar uit en mijn zorgvuldig opgebrachte make-up ziet er niet uit. Op de verpakking lees ik dat een ingrediënt uit een boomschors en olijfblad de sebumproductie reguleren en de poriën verkleinen. Rare zin, waarom schrijven ze niet over werkstoffen of extracten, lijkt me duidelijker. Biodermal gaat er ook vanuit dat de gemiddelde Nederlander snapt wat sebum is. De eerste indruk van de tekst was zo mooi en helder en nu met aandacht lezend zie ik wel wat mankementen.

Op de INCI lees ik enanthia chlorantha bark extract, dat zorgt voor de regulatie van het talg of sebum, je ziet het vooral in cosmetica die matteert. Microsponsjes nemen het overtollig talg op en zorgen ervoor dat je niet gaat glimmen en blijkbaar zo micro want ik voel geen korreltjes in de crème.

Bioderdal claimt een langdurig matte huid en het is maar net wat je langdurig vindt. Voor mij zou langdurig zijn: een gehele werkdag van opstaan tot thuiskomen. Voor mij is dat vanaf 6.15 tot 17.15, totaal elf uur van opstaan tot thuiskomen. Dat lukt niet en dat is ook teveel gevraagd, als ik weinig zou bewegen zou dat mogelijk zijn want deze gel-crème doet het wel erg goed! Mijn gezicht blijft lang glad en bij transpireren is de houdbaarheid ook goed. Zeker als ik af en toe voorzichtig dep met een zakdoekje. De talgproductie blijft laag en ik snak naar de zomer om deze crème te gebruiken. Want ik heb het gevoel dat dit mijn zomercrème gaat worden.

Geur

Deze gel-crème is ongeparfumeerd en dat vind ik erg belangrijk. Maar er zit wel een geur aan en dat beschrijft Biodermal keurig op de verpakking. Al is de geur niet prominent aanwezig en in de verte ruik ik iets. Geen idee hoe ik dat moet omschrijven: cremmig?

Jolanda concludeert:

Wederom een prachtig product van Biodermal en ik kan dit adviseren voor gevoeligen die last hebben van een vettige T-zone. Wat Biodermal belooft klopt; mijn huid lijkt zuiverder en in ieder geval langdurig gematteerd. Tijdens het gebruik is mijn huid ook niet droger geworden wat andere producten voor de vette/ gecombinerde huid kunnen veroorzaken. Dan zie ik meer velletjes rond mijn neus en op de kin, dus het is een goede hydraterende crème! Een alleskunner want ook mijn foundation blijft er goed uit zien.

Nadeel is het pompje dat teveel product ‘lanceert’, dat is het enige. Ook de tekst is naar mijn inziens wat knullig aangepakt, maar met een vergrootglas is er altijd wel wat te vinden. Daarbij gaat het om het product, vind je niet?

Lees ook